Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako se prave perlice šećera?Šećerne perle mogu da se oboje po izboru, mogu da budu sa limunom, pomorandžom, vanilom, pitanje je izbora, osećaja i želje.
Šećerne perle se dodaju u suvu teglicu sa poklopcem i imaju dosta dug rok trajanja....
10. nov.
Kako se karamelizuje meso?Da se meso karamelizuje ne znači da se ono napravi da bude slatkog ukusa, već samo da mu se doda plemenita boja i da se pojačaju začini u njemu....
. april
Čime da zamenimo šećer?Stevija može da bude korisna alternativa šećera za ljude sa dijabetesom i da pomogne u održavanju zdravih nivoa šećera u krvi....
16. mart
Kako da karamelizujemo lešnike?Nakon toga karamelizujete šećer. Stavljamo šećer u veliki tiganj na srednju vatru. Ne mešamo, nego vrtimo tiganj i tako se šećer ravnomerno topi....
14. januar
Zbog čega šećer neće da se karamelizuje?Koristite drugu vrstu šećera koja nije beli rafinisani šećer
Druge vrste šećera mogu postati grudvaste i neće se tako lako istopiti ili će zagoreti. Uvek birajte obični šećer za najbolji rezultat.
4....
28. feb.
Kako šećer oštećuje naše telo?Svaki treći stanovnik naše planete ima višak kilograma. Prema mnogim studijama svetskih naučnika, razlog za to je preterana upotreba i konzumacija šećera. Ovaj slatki proizvod izaziva zavisnost kao i alkohol i droge. Beli...
04. mart
Kako sniziti šećer u krviPosredstvom krvi glukoza i drugi šećeri dospevaju do svihćelija i tkiva u ljudskom organizmu.
Vrednost šećera u krvi se kreće u tačno odeđenim granicama - 3.9 do 6.0 mmol....
01. jul
Kako šećer uništava naše telo?Da li je šećer zdrav? Da li zaista može da utiče na ljudsko telo? Kada govorimo o dodatom šećeru, odgovor je "da"....
31. jul
Šećer od trske: Zdrava alternativa belog šećera- Ako ipak ne možete da izbacite šećer, koristite šećer od šećerne trske kao alternativu belog šećera....
13. jul
ŠećerFruktoza se karamelizuje i potamni mnogo brže od šećera.
Smeđi šećer - podrazumeva kristale sa izraženom braon bojom, koju imaju zahvaljujući prisustvu melase....
23. avgust
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kokos rolat da keksomProkuvati šećer sa pola šolje vode, skloniti sa vatre i podeliti masu na dva dela.
Jednu polovinu pomešati sa mlevenim keksom, otopljenom čokoladom i aromom pomorandže, a drugu sa kokosom....
27. dec.
Kolač bez šećera i brašnaOvo je recept za jedan veoma ukusan kolač.
Banane ispasirajte viljuškom, pa im dodajte sve sastojke i sve mešajte dok ne dobijete homogenu smesu za kolač.
Pecite ovaj dijetetski kolač u prethodno zagrejanoj rerni...
26. maj
1
Orasnice bez šećera i brašnaU posudi umutimo dobro belanca.
U secku sameljemo orahe zajedno sa urmama i dodajemo ih u umućena belanca.
Dodajemo cimet i promešamo. Nakon toga raspoređujemo smesu kašikom u posudu za pečenje postavljenoj papirom....
20. januar
Kolač bez šećera i glutenaOstavljamo naš koristan kolač bez šećera i glutena da se ohladi, isečemo ga na parčiće i serviramo....
28. avgust
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da skuvate jezik?Jezik je delikates, ali je za njegovu pripremu je potrebno malo više vremena. Ako ga imate, možete ga pripremiti na razne načine - da ga ispržite, ispečete u rerni ili napunite. Svaki od recepata ima svoje dobre strane...
22. sep.
Kako da očistite frižider?Pošto frižider služi za skladištenje proizvoda koje jedemo, moraju se poštovati dobre higijenske procedure kako bi se sprečilo da štetne bakterije i plesni uđu u našu hranu.
Čišćenje spoljašnjih delova frižidera se ponavlja...
07. sep.
Kako da ispečete kikiriki?Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
26. maj
Kako da pijemo kafu?Postepeno smanjujte šećer, jer će vam tako biti lakše da se naviknete.
Takođe se oslonite na pravo mleko, a ne na suvo ako ga pijete na ovaj način....
19. maj
Kako da ispletemo milibrotUskršnji milibrot ispečen u pletenicu se ostavlja da naraste dodastno i maže se žumancem i posipa se šećerom....
27. april