Bonapeti.rs»Saveti»Kako da karamelizujemo lešnike?

Kako da karamelizujemo lešnike?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
4516054
Kako da karamelizujemo lešnike?
Fotografije: Yordanka Kovacheva

Potrebna su vam samo dva sastojka /lešnici - 210 g i šećer - 210 g/ da biste napravili hrskave karamelizovane lešnike! Ovaj recept za ukusnu pralinu od lešnika je toliko jednostavan za pripremanje!

Ovi ušećereni lešnici su mnogo jednostavni za pravljenje, ali su i izuzetno ukusni. Ideja je da se koriste iseckani komadiči karamelizovanih lešnika sa ganašom u tortama. Bombone sa lešnikom su neverovatne po ukusu.

Kako da napravimo karamelizovane lešnike?

Prvo prepečemo lešnike. Stavljamo ih u tiganj i prepečemo ih na srednjoj vatri. Mešamo ih gotovo na svakih 15 sekundi da ne bi zagoreli. Lako mogu da izgore! Njihovo pečenje ne oduzima mnogo vremena, potrebno su samo 3-4 minute. Kada dobiju zlatkastu boju i kada se oseti njihova aroma, skidamo lešnike sa ringle i ostavljamo tiganj sa strane (ako koristite sirove orašaste plodove, oduzeće više vremena da biste ih prepekli).

Nakon toga karamelizujete šećer. Stavljamo šećer u veliki tiganj na srednju vatru. Ne mešamo, nego vrtimo tiganj i tako se šećer ravnomerno topi. Ako mešamo, šećer će se kristalizovati (ako primetite šećerne kristale koji su se formirali po krajevima tiganja, možete da ih namažete četkom za kolače, umočenom u hladnu vodu kako biste izbegli kristalizaciju).

Nakon toga dodajte lešnike i skinite tiganj sa ringle. Gledajte da svi lešnici budu pokriveni karamelizovanim šećerom. Stavljamo karamelizovane lešnike na pergamentni papir i izravnavamo špatulom. Na kraju seckamo na sitne komade. Neka Vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji