Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da jedemo ovsene pahuljice za doručak, ručak i večeruU galeriji gore smo sakupili nekoliko ideja kako da jedemo ovsene pahuljice za doručak, ručak i večeru.
page1. Ovsene pahuljice za doručak
Dobar doručak nas priprema za dan....
18. nov.
Najbolje vrste doručka - gorivo za vaše teloTreba da se sastoji od namirnica bogatih vitaminima i mineralima, koje će "napuniti" vaše telo "gorivom" za predstojeći dan....
27. april
Žele od malina za zimnicuSlatko od malina kuvajte još 5 minuta, smanjujući vatru.
Gotov žele od maline se sipa u prethodno pripremljene i potpuno suve tegle. Ova doza je dovoljna 4 tegle. Poklopci se stavljaju na tegle....
30. okt.
Sos od malina za mesoDodajemo pire od malina, so i balzamovo sirće po ukusu.
Kuvamo sos od malina za meso na umerenoj vatri dok se ne zgusne....
12. mart
Kako da sprečite kvarenje vaše hraneKao rezultat visokog sadržaja soli i / ili šećera postoji tendencija da se sačuva hrana, zbog čega se so i šećer koriste prilikom pripremanja salamure i stvrdnjavanja mesa....
12. nov.
Srca od malina za Svetog ValentinaOno što ostane od glazure pomeša se sa džemom od malina i maže se drugi deo.
U sredinu omiljenog slepljenog kolača može da se stavi jedan oljušten badem ili da se pospe filetiranim bademima....
29. avgust
Palačinke za doručakDodajemo prosejano brašno, prašak za pecivo i vanilu i dobro pomešamo.
Cilj je da se donije malo tečnija smesa nego za bozu. Možda će biti potrebno da dodate ili još malo mleka ili još malo brašna....
08. okt.
Doručak za snaguDoručak za snagu odozgo pospite oljuštenim i naseckanim šljivama, borovnicama i kokicama od spelte....
02. dec.
Galete za doručakPečemo u aparatu za galete, svaku pečemo između 3-5 minuta.
Možemo ih servirati sa tečnom čokoladom, medom ili slatkom....
14. januar
Doručak za šampioneKriške hleba se namažu maslacem. Na svaku krišku se stavljaju po dva koluta svinjskog rolata.
Čeri paradajz se takođe iseče na šajbne i rasporedi se preko kriški. Posle se stavljaju kriške mekog sira kačota i narendan...
15. feb.
Smuti za doručakOljuštite pomorandžu.
Sve namirnice stavite u blender i izmiksujte ih dok ne dobijete homogenu masu.
Sipajte u čaše i poslužite....
10. jul
Kako izgleda zdrav doručak?Verovatno ste čuli da doručak ili ručak treba da budu najstabilnija hrana za jelo tokom dana, jer kalorije koje unosimo kroz njih lako se mogu pretvoriti u energiju, koju ćemo moći da potrošimo kroz naše aktivnosti tokom...
07. mart
Namirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručakMeđutim, ako se zasitimo dobro za vreme doručka, imaćemo snage da se izborimo sa svim izazovima na radnom mestu i van njega. Zato prvi obrok treba da bude ukusan i koristan....
03. jul
Kako da koristimo papir za pečenjeMnogi pekari koriste i vole silikonske podloge za pečenje, ali pergament papiru se daje prednost....
31. maj
Kako da napravimo krokan za tortuKrokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima.
Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
19. maj
Kako da osušimo jabuke za zimu?Ne gule se, zato što će se pretvoriti u kašu tokom sušenja. Trula mesta se iseku. Rezančići od jabuke se raspoređuju na papir u ravnom sloju. Rerna se zagreje do dvesta stepeni....
23. april
Kako da utolimo glad za slatkišimaZa doručak ili za ručak možete da izaberete jaje ili sir; možete da insistirate i na biljnim proteinima, kao što su na primer pasulj, brokoli ili leblebije....
17. april
Kako da pripremite trpezu za imendanPribor za desert, koji se poslednji koristi, stavlja se iznad tanjira....
29. januar
Kako da osušimo papriku za zimuTokom zime, suve paprike su omiljeno jelo malih i velikih, a za Badnje veče, trpeza je nezamisliva bez tradicionalnih sušenih paprika, punjenih pasuljem. Nanizane suve paprike mogu da služe kao ukras u kuhinji.
Da...
25. januar
Kako da sačuvamo grašak za zimuGrašak je veoma koristan izvor proteina, gvožđa i nerastvorljivih vlakana....
21. sep.
Kako da sačuvamo tikvice za zimuDelikatnog ukusa, lagane, osvežavajuće, zasićujuće tikvice mogu biti sjajna hrana tokom prolećnih i letnjih dana. Čuvanje im je slično kao kod krastavaca i dobro je da stoje u frižideru dok ne budu pripremljene. Čuvanje...
17. jul