Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Ako se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
Kako da koristimo sojino mleko?Kako da koristimo sojino mleko?
27. avgust
Ovo su najčešće sretani načini na koje se koristi biljno mleko kao što je sojino, ali možete kupiti i nezaslađenu verziju koju ćete koristiti u različitim pikantnim receptima kao što su supa ili đuveci, krompir pire i drugo...
Listovi papaje - kako da ih koristimoListovi papaje - kako da ih koristimo
23. jul
Pogledajte još koristi soka od papaje i za šta pomažu semenke papaje....
Kako da koristimo papir za pečenjeKako da koristimo papir za pečenje
31. maj
Mnogi pekari koriste i vole silikonske podloge za pečenje, ali pergament papiru se daje prednost....
Beli biber i kako da ga koristimoBeli biber i kako da ga koristimo
28. jun
Relativno je nov začin za naše krajeve, u azijskim zemljama se više koristi. Takođe se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini....
Da li je stevija štetnaDa li je stevija štetna
15. maj
1
Oni koji koriste biljku je preporučuju u kulinarstvu. Stevija i njeni ekstrakti mogu biti termički obrađeni....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Pačja mast - kako i za šta da je koristimoPačja mast - kako i za šta da je koristimo
13. nov.
On je jedna od obaveznih masnoća koje treba da se koriste i za vreme keto dijete. Ovaj proizvod će obogatiti telo vitaminima, kiselinama i mikroelementima, osim toga lako se oslobađa napolje....
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?
04. dec.
Akvafaba može da se koristi kao zamena za belance jajeta, zbog čega se još naziva i vegetarijansko jaje....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Zdravstvene koristi od stevieZdravstvene koristi od stevie
01. maj
Stevia, koja se koristi kao zamena za šećer, sadrži vredne vitamine i minerale. Poboljšava rad želuca i creva, kao i nekih žlezda - štitaste, pankreasa i prostate....
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimo
29. avgust
Ako ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da konzerviramo paprikeKako da konzerviramo paprike
10. januar
Ako želite da napravite pečenu papriku za salatu u teglama, možete koristiti gornji recept za blanširanje paprika. Neophodno je da operete i očistite papriku, kada se malo osuši, ravnomerno je ispecite....
Kako da očistimo roštiljKako da očistimo roštilj
06. januar
Svako domaćinstvo poseduje roštilj, koji se koristi u svakoj pogodnoj situaciji. Praktičan je i štedi dosta vremena prilikom pripreme različitih namirnica....
Kako da kuvate makaroneKako da kuvate makarone
05. sep.
Uvek koristite veliku posudu Zapamtite cifru 225! 2.25 litara vode odgovara 225 g testenine. Dodajte jednu supenu kašiku soli. Pre nego što stavite pastu u vodu uverite se da ona vri....
Kako da osušimo breskveKako da osušimo breskve
03. mart
Možete posuti malo šečera u prahu na sušeno voće i da ih koristite kao ukusan desert u svako doba tokom godine....
Kako da dimite lososKako da dimite losos
24. januar
U kućnim uslovima ne biste ga često koristili, pa je i to razlog zašto ga mnogi nemaju. Lekari savetuju da izbegavate čestu konzumaciju dimljenog lososa....
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjke
28. sep.
Kako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se kuvaju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi. Nakon termičke obrade treba da se otvore jer u suprotnom bi trebalo da se odmah...
Kako da začinite šnicleKako da začinite šnicle
28. sep.
Varijanta Ako želite da vam šnicle budu pikantnije, onda možete za marinadu koristiti sok iz tegle od ljutih paprika, ali bolje meso osušite nakon što je bilo potopljeno oko sat vremena, da ne bi bilo previše ljuto....
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Da spremite ukusno jelo ili garnir od vrganja, uvek koristite samo sveže pečurke. Mlade pečurke, čija visina ne prelazi više od 7 cm, smatraju se najmekšim i najukusnijim....