Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirAko se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
13. januar
Kako da koristimo sojino mleko?Ovo su najčešće sretani načini na koje se koristi biljno mleko kao što je sojino, ali možete kupiti i nezaslađenu verziju koju ćete koristiti u različitim pikantnim receptima kao što su supa ili đuveci, krompir pire i drugo...
27. avgust
Listovi papaje - kako da ih koristimoPogledajte još koristi soka od papaje i za šta pomažu semenke papaje....
23. jul
Kako da koristimo papir za pečenjeMnogi pekari koriste i vole silikonske podloge za pečenje, ali pergament papiru se daje prednost....
31. maj
Beli biber i kako da ga koristimoRelativno je nov začin za naše krajeve, u azijskim zemljama se više koristi. Takođe se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini....
28. jun
Da li je stevija štetnaOni koji koriste biljku je preporučuju u kulinarstvu. Stevija i njeni ekstrakti mogu biti termički obrađeni....
15. maj
1
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Pačja mast - kako i za šta da je koristimoOn je jedna od obaveznih masnoća koje treba da se koriste i za vreme keto dijete.
Ovaj proizvod će obogatiti telo vitaminima, kiselinama i mikroelementima, osim toga lako se oslobađa napolje....
13. nov.
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Akvafaba može da se koristi kao zamena za belance jajeta, zbog čega se još naziva i vegetarijansko jaje....
04. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Zdravstvene koristi od stevieStevia, koja se koristi kao zamena za šećer, sadrži vredne vitamine i minerale. Poboljšava rad želuca i creva, kao i nekih žlezda - štitaste, pankreasa i prostate....
01. maj
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoAko ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore....
29. avgust
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da konzerviramo paprikeAko želite da napravite pečenu papriku za salatu u teglama, možete koristiti gornji recept za blanširanje paprika. Neophodno je da operete i očistite papriku, kada se malo osuši, ravnomerno je ispecite....
10. januar
Kako da očistimo roštiljSvako domaćinstvo poseduje roštilj, koji se koristi u svakoj pogodnoj situaciji. Praktičan je i štedi dosta vremena prilikom pripreme različitih namirnica....
06. januar
Kako da kuvate makaroneUvek koristite veliku posudu Zapamtite cifru 225! 2.25 litara vode odgovara 225 g testenine. Dodajte jednu supenu kašiku soli. Pre nego što stavite pastu u vodu uverite se da ona vri....
05. sep.
Kako da osušimo breskveMožete posuti malo šečera u prahu na sušeno voće i da ih koristite kao ukusan desert u svako doba tokom godine....
03. mart
Kako da dimite lososU kućnim uslovima ne biste ga često koristili, pa je i to razlog zašto ga mnogi nemaju.
Lekari savetuju da izbegavate čestu konzumaciju dimljenog lososa....
24. januar
Kako da spremite školjkeKako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se kuvaju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi.
Nakon termičke obrade treba da se otvore jer u suprotnom bi trebalo da se odmah...
28. sep.
Kako da začinite šnicleVarijanta
Ako želite da vam šnicle budu pikantnije, onda možete za marinadu koristiti sok iz tegle od ljutih paprika, ali bolje meso osušite nakon što je bilo potopljeno oko sat vremena, da ne bi bilo previše ljuto....
28. sep.
Kako da spremite vrganjeDa spremite ukusno jelo ili garnir od vrganja, uvek koristite samo sveže pečurke. Mlade pečurke, čija visina ne prelazi više od 7 cm, smatraju se najmekšim i najukusnijim....
25. sep.