Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako da kuvate makarone

Kako da kuvate makarone

Eliana VasilevaEliana Vasileva
Početnik
35
Salata ot makarone
Fotografija: Yordanka Kovacheva

Jedan od razloga da pripremite makarone je to što samo za 15 minuta možete da napravite večeru. Ako želite da budete zadovoljni pripremom i unosom testenina, naš savet je da uvek kupujete one visokog kvaliteta.

Da, oni su skuplji, ali ne govorimo o velikim rashodima. Testenina lošeg kvaliteta će biti lepljiva nakon kuvanja. Najbolje makarone se pripremaju od tvrde pšenice. Zato kada kupujete pratite etiketu na sastojcima.

1. Uvek koristite veliku posudu Zapamtite cifru 225! 2.25 litara vode odgovara 225 g testenine. Dodajte jednu supenu kašiku soli. Pre nego što stavite pastu u vodu uverite se da ona vri. Nakon što stavite makarone samo jednom promešajte da se tesetenina razdvoji.

2. Nije potrebno da poklopite posudu. Voda brzo provri i postoji opasnost da voda izađe iz posude i da prelije šporet. Merite vreme. Testenina visokog kvaliteta se kuva 8-10 do 12 minut. Ali vreme kuvanja zavisi od oblika i količine testenina. Jedini siguran na čin da proverite da li je gotova je tako što ćete je probati. Probajte na 8, 9, 10 minutai itd.

3. Nakon što se pasta skuva koristite cediljku da ocedite od vode. Prvo je operite toplom vode da biste je pripremili za ceđenje paste. Nemojte ocediti svu vodu, ostavite malo na dnu da se makarone ne osuše.

4. Uvek i servirajte u ugrejanom tanjiru. Dobro je da uzimate špagete sa specijalnim hvataljkama i uvek ih podignite dovoljno visoko pre nego što stavite na tanjir da se odvoje špagete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest