Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Maslac sa ukusom belog lukaOvako pripremljenom maslacu možete dodati još belog luka po ukusu, peršuna ili drugog zelenog začina po vašem ukusu.
Veoma je dobro poslužiti ga uz pečeni krompir, razna jela od povrća i jela sa mesom....
12. nov.
Aromatično maslinovo ulje sa biljemSipamo maslinovo ulje u flašicu/ako nemate od maslinovog ulja, nađite odgovarajuće, ali sa tamnim staklom/. Dodajemo po 2 čena belog luka, isečemo ih na krst sa jedne strane....
12. okt.
Prženi tostolobik sa ukusom belog lukaOstavite da upije so, nakon toga pripremite dubok tiganj i sipajte više ulja.
U tanjiru pomešajte brašno sa belim lukom u prahu i svako parče lepo uvaljajte sa svih strana.
Pržite dok ne porumeni sa obe strane....
15. januar
Maslinovo ulje sa bosiljkom i celeromNakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću gaze i sipajte ga u flašu. Maslinovo ulje je veoma dobro za salatu sa paradajzom.
Napomena: Zeleni začini koji se koriste, mogu biti u željenim količinama....
27. april
Lepinjice bez glutena sa ukusom belog lukaLepinjice bez glutena sa ukusom belog luka su gotove....
20. dec.
Maslinovo ulje sa začinima i belim lukomZatvorite dobro flašu i ostavite da odstoji bar jednu nedelju na prohladnom i tamnom mestu.
Ako je maslinovo ulje suviše jakog ukusa možete da izvadite beli luk....
20. april
Prženi pirinač sa šniclama sa ukusom belog lukaPoslužite i uživajte u prženom pirinču sa šniclama sa ukusom belog luka!...
30. mart
Pikantno maslinovo uljeNakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću guste cediljke ili gaze, pa sipajte u odgovarajuću flašu.
Pikantno maslinovo ulje je neverovatno za salate i jela, koja imaju jaču aromu....
23. april
Maslinovo ulje sa aromatičnim zelenim začinima i limunomOperite zelene začine, osušite oh i sipajte ih u flašu, zajedno sa zrnima bibera.
Prelijte uljem i dobro zatvorite flašu.
Ostavite na hladno i tamno mesto, neka odstoji nedelju dana....
25. april
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Maslinovo ulje s tartufomKada se maslinovo ulje u flaši potroši može da se dolije sveže maslinovo ulje preko tartufa....
10. april
Šnicla od pilečeg bataka sa pireom sa ukusom belog lukaŠniclu od pilećeg bataka sa pireom sa ukusom belog luka prelijte preostalim sosom posle pečenja!
Prijatno!...
11. januar
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeKategorično se zabranjuje zamrzavanje maslinovog ulje, pošto nakon što se odmrzne on gubi svoj miris i ukus, kao i korisne sastojke....
18. mart
Pečena palamida sa ukusom limuna i belog lukaServirajte pečenu palamidu sa ukusom limuna i belog luka sa odgovarajućim garnirungom i parčetom limuna....
28. januar
Kako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomažeJoš u prošlosti naši preci su znali mnoštvo koristi belog luka kao na primer da je on čak efikasno sredstvo za jačanje srčanog sistema.
Kako da napravimo sprej od belog luka?...
27. jul
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaBeli luk i luk daju neobičan ukus jelima, neverovatnu aromu, a pored toga imaju i niz zadivljujućih zdravstvenih bonusa....
31. mart
Kako se pravi hleb sa ukusom belog luka?Evo kako možete da napravite hleb sa ukusom belog luka kod kuće:
Recept za hleb sa belim lukom
Za ovo vam je potrebna jedna vekna hleba, 100 g parmezana, 200 g maslaca, kašičica sušenog origana, 4 grančice majčine...
31. maj
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Maslinovo ulje koje se ne zgusne u frižideru nije čisto.
Imajte na umu da hladno ceđeni proizvod nije pogodan za prženje i kuvanje i ima veoma specifičan ukus, koji manje-više menja ukus finalnog proizvoda....
26. nov.
Kako da napravimo ukusne kroasaneNezavisno od činjenice da su francuski kroasani bez nadeva, oni se već pune sa nečim ukusnim, čokoladom, kremom, džemom, čak i sitnim sirom, sirom itd....
03. jul
Kako da napravimo ljuto maslinovo ulje?Istina je u tome da nema potrebe da plaćate veći iznos za dodatni ukus maslinovog ulja, već to možete brzo i lako da napravite i kući....
05. dec.
Kako da napravite ukusne mafineZa ukus testa se dodaje:
- kakao, čokolada, kafa
- voće, sušeno voće, ušećereno voće
- vanilin šećer, razne esencije, cimet
- sitan sir, mlečni proizvodi
Da napravite meke i vazdušaste mafine, testu se treba dodati...
02. jul
Maslinovo UljeRazlog za to je što osim odličnih kulinarskih osobina i ukusa, maslinovo ulje bez sumnje može dase odredi kao jedna vrsta leka za ljudski organizam....
09. jun
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Neki ljudi dodaju i malo kisele tečnosti poput sirćeta, belog vina ili limunovog soka, što takođe sprečava lepljenje zrna....
23. maj