Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Maslac sa ukusom belog lukaMaslac sa ukusom belog luka
12. nov.
Ovako pripremljenom maslacu možete dodati još belog luka po ukusu, peršuna ili drugog zelenog začina po vašem ukusu. Veoma je dobro poslužiti ga uz pečeni krompir, razna jela od povrća i jela sa mesom....
Aromatično maslinovo ulje sa biljemAromatično maslinovo ulje sa biljem
12. okt.
Sipamo maslinovo ulje u flašicu/ako nemate od maslinovog ulja, nađite odgovarajuće, ali sa tamnim staklom/. Dodajemo po 2 čena belog luka, isečemo ih na krst sa jedne strane....
Prženi tostolobik sa ukusom belog lukaPrženi tostolobik sa ukusom belog luka
15. januar
Ostavite da upije so, nakon toga pripremite dubok tiganj i sipajte više ulja. U tanjiru pomešajte brašno sa belim lukom u prahu i svako parče lepo uvaljajte sa svih strana. Pržite dok ne porumeni sa obe strane....
Maslinovo ulje sa bosiljkom i celeromMaslinovo ulje sa bosiljkom i celerom
27. april
Nakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću gaze i sipajte ga u flašu. Maslinovo ulje je veoma dobro za salatu sa paradajzom. Napomena: Zeleni začini koji se koriste, mogu biti u željenim količinama....
Lepinjice bez glutena sa ukusom belog lukaLepinjice bez glutena sa ukusom belog luka
20. dec.
Lepinjice bez glutena sa ukusom belog luka su gotove....
Maslinovo ulje sa začinima i belim lukomMaslinovo ulje sa začinima i belim lukom
20. april
Zatvorite dobro flašu i ostavite da odstoji bar jednu nedelju na prohladnom i tamnom mestu. Ako je maslinovo ulje suviše jakog ukusa možete da izvadite beli luk....
Prženi pirinač sa šniclama sa ukusom belog lukaPrženi pirinač sa šniclama sa ukusom belog luka
30. mart
Poslužite i uživajte u prženom pirinču sa šniclama sa ukusom belog luka!...
Pikantno maslinovo uljePikantno maslinovo ulje
23. april
Nakon toga procedite aromatično maslinovo ulje pomoću guste cediljke ili gaze, pa sipajte u odgovarajuću flašu. Pikantno maslinovo ulje je neverovatno za salate i jela, koja imaju jaču aromu....
Maslinovo ulje sa aromatičnim zelenim začinima i limunomMaslinovo ulje sa aromatičnim zelenim začinima i limunom
25. april
Operite zelene začine, osušite oh i sipajte ih u flašu, zajedno sa zrnima bibera. Prelijte uljem i dobro zatvorite flašu. Ostavite na hladno i tamno mesto, neka odstoji nedelju dana....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Maslinovo ulje s tartufomMaslinovo ulje s tartufom
10. april
Kada se maslinovo ulje u flaši potroši može da se dolije sveže maslinovo ulje preko tartufa....
Šnicla od pilečeg bataka sa pireom sa ukusom belog lukaŠnicla od pilečeg bataka sa pireom sa ukusom belog luka
11. januar
Šniclu od pilećeg bataka sa pireom sa ukusom belog luka prelijte preostalim sosom posle pečenja! Prijatno!...
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeKako da čuvamo ulje i maslinovo ulje
18. mart
Kategorično se zabranjuje zamrzavanje maslinovog ulje, pošto nakon što se odmrzne on gubi svoj miris i ukus, kao i korisne sastojke....
Pečena palamida sa ukusom limuna i belog lukaPečena palamida sa ukusom limuna i belog luka
28. januar
Servirajte pečenu palamidu sa ukusom limuna i belog luka sa odgovarajućim garnirungom i parčetom limuna....
Kako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomažeKako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomaže
27. jul
Još u prošlosti naši preci su znali mnoštvo koristi belog luka kao na primer da je on čak efikasno sredstvo za jačanje srčanog sistema. Kako da napravimo sprej od belog luka?...
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaKako da uklonimo dosadan miris luka i belog luka
31. mart
Beli luk i luk daju neobičan ukus jelima, neverovatnu aromu, a pored toga imaju i niz zadivljujućih zdravstvenih bonusa....
Kako se pravi hleb sa ukusom belog luka?Kako se pravi hleb sa ukusom belog luka?
31. maj
Evo kako možete da napravite hleb sa ukusom belog luka kod kuće: Recept za hleb sa belim lukom Za ovo vam je potrebna jedna vekna hleba, 100 g parmezana, 200 g maslaca, kašičica sušenog origana, 4 grančice majčine...
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?
26. nov.
Maslinovo ulje koje se ne zgusne u frižideru nije čisto. Imajte na umu da hladno ceđeni proizvod nije pogodan za prženje i kuvanje i ima veoma specifičan ukus, koji manje-više menja ukus finalnog proizvoda....
Kako da napravimo ukusne kroasaneKako da napravimo ukusne kroasane
03. jul
Nezavisno od činjenice da su francuski kroasani bez nadeva, oni se već pune sa nečim ukusnim, čokoladom, kremom, džemom, čak i sitnim sirom, sirom itd....
Kako da napravimo ljuto maslinovo ulje?Kako da napravimo ljuto maslinovo ulje?
05. dec.
Istina je u tome da nema potrebe da plaćate veći iznos za dodatni ukus maslinovog ulja, već to možete brzo i lako da napravite i kući....
Kako da napravite ukusne mafineKako da napravite ukusne mafine
02. jul
Za ukus testa se dodaje: - kakao, čokolada, kafa - voće, sušeno voće, ušećereno voće - vanilin šećer, razne esencije, cimet - sitan sir, mlečni proizvodi Da napravite meke i vazdušaste mafine, testu se treba dodati...
Maslinovo UljeMaslinovo Ulje
09. jun
Razlog za to je što osim odličnih kulinarskih osobina i ukusa, maslinovo ulje bez sumnje može dase odredi kao jedna vrsta leka za ljudski organizam....
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Kako da napravite ukusan prženi pirinač?
23. maj
Neki ljudi dodaju i malo kisele tečnosti poput sirćeta, belog vina ili limunovog soka, što takođe sprečava lepljenje zrna....