Kako da napravimo ljuto maslinovo ulje?

Kako da napravimo ljuto maslinovo ulje?

Maslinovo ulje je tipičan predstavnik mediteranske kuhinje, koji se već ustalio na našoj trpezi. Na policama u prodavnicama, gde su pre samo deset godina bile samo boce suncokretovog ulja, danas su postavljene flaše maslinovog ulja, aromatizovane različitim začinima, belim lukom i papričicima.

Istina je u tome da nema potrebe da plaćate veći iznos za dodatni ukus maslinovog ulja, već to možete brzo i lako da napravite i kući. Ono što vam je potrebno je hladno presovano maslinovo ulje (ekstra verdžine), vaš omiljeni začin, malo inspiracije i malo strpljenja.

Za pripremu ljutog maslinovog ulja potrebno je 1 l maslinovog ulja, čista bočica, nekoliko sušenih ili svježih ljutih papričica, 3 čena belog luka i biber.

Sipajte maslinovo ulje u bocu, dodajte papriku, isečenu na velike komade, presovani beli luk i biber. Zatim ostavite maslinovo ulje na tamnom mestu i zaboravite na njega bar 10 dana. Nakon toga ga treba fino procediti.

Pikantno maslinovo ulje je odličan dodatak vašoj omiljenoj salati od kozjeg sira sa bademima ili za špagete Bolonjeze. Možete dodati nekoliko kapi u Pasulj zapečen u rerni, kako biste dali potpuno novi ukus ovom klasičnom receptu.

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji