Hleb sa ukusom belog luka je jelo visokog kvaliteta ukusa, koje poštuju svi poznavaoci hrane. Beli luk je sastojak koji svakoj hrani uspeva da da mirisan i bogat ukus, pa je njegova uloga u kuvanju nezamenjiva. U kombinaciji sa hlebom dobijate odličan proizvod provokativnog mirisa i bogatog ukusa.
Evo kako možete da napravite hleb sa ukusom belog luka kod kuće:
Recept za hleb sa belim lukom
Za ovo vam je potrebna jedna vekna hleba, 100 g parmezana, 200 g maslaca, kašičica sušenog origana, 4 grančice majčine dušice, 4 čena belog luka, 1/2 veze peršuna, 1 prstohvat piskavice i so po ukusu.
Prvi korak u receptu je da isečete hleb na kriške, a zatim da utrljate beli luk sa malo soli dok ne postane pasta.
Majčinu dušicu i peršun treba iseći veoma sitno, pa u posudi pomešati sa belim lukom, peršunom, origanom, piskavicom i solju. Na kraju dodajte maslac i promešajte.
Sledeći korak je da kriške hleba namažete maslacem i da ih pospete rendanim parmezanom.
Kada se kriške hleba dobro pokriju, počinjete da ih ređate dok ponovo ne dobijete ceo hleb sa belim lukom. Umotajte ga u aluminijumsku foliju i ostavite da se peče u zagrejanoj rerni 15 minuta.
Konačno dobijate topli pečeni hleb hrskave teksture i nenadmašnog ukusa!
Pogledajte druge ukusne ideje za hleb sa belim lukom!
Komentari