Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi hleb sa ukusom belog luka?

Kako se pravi hleb sa ukusom belog luka?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
271225
Kako se pravi hleb sa ukusom belog luka?

Hleb sa ukusom belog luka je jelo visokog kvaliteta ukusa, koje poštuju svi poznavaoci hrane. Beli luk je sastojak koji svakoj hrani uspeva da da mirisan i bogat ukus, pa je njegova uloga u kuvanju nezamenjiva. U kombinaciji sa hlebom dobijate odličan proizvod provokativnog mirisa i bogatog ukusa.

Evo kako možete da napravite hleb sa ukusom belog luka kod kuće:

Recept za hleb sa belim lukom

Za ovo vam je potrebna jedna vekna hleba, 100 g parmezana, 200 g maslaca, kašičica sušenog origana, 4 grančice majčine dušice, 4 čena belog luka, 1/2 veze peršuna, 1 prstohvat piskavice i so po ukusu.

Prvi korak u receptu je da isečete hleb na kriške, a zatim da utrljate beli luk sa malo soli dok ne postane pasta.

Majčinu dušicu i peršun treba iseći veoma sitno, pa u posudi pomešati sa belim lukom, peršunom, origanom, piskavicom i solju. Na kraju dodajte maslac i promešajte.

Sledeći korak je da kriške hleba namažete maslacem i da ih pospete rendanim parmezanom.

Kada se kriške hleba dobro pokriju, počinjete da ih ređate dok ponovo ne dobijete ceo hleb sa belim lukom. Umotajte ga u aluminijumsku foliju i ostavite da se peče u zagrejanoj rerni 15 minuta.

Konačno dobijate topli pečeni hleb hrskave teksture i nenadmašnog ukusa!

Pogledajte druge ukusne ideje za hleb sa belim lukom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji