Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Jagnje u pećniciStavite jagnje da se peče oko 2 sata u pećnici, koju ste prethodno zagrejali....
09. jun
Pečeno jagnje u rupiStavljamo jagnje i oko njega ređamo krompir.
Jagnje se peče u rupi iskopanoj u zemlji. Pre nego što stavimo da pečemo jagnje, trebalo bi da gori žar u rupi - minimum 4 sata....
29. januar
Jagnje na ražnjuOperemo jagnje veoma dobro i nakon toga ga ocedimo.
Posolimo spolja i iznutra solju i biberom i napunimo ga sitno iseckanim mladim lukom, peršunom i nanom.
Ušijemo ga koncem i staimo na drveni ražanj....
11. april
Domaće jagnje na ražnjuPo vašoj želji, pri kraju pečenja možete loj, kojim premazujete domaće jagnje, da potopite u malo aleve paprike i da onda premažete jagnje....
15. april
Kako se peče jagnje - korak po korakVažno je uzeti u obzir činjenicu da da bi jagnje bilo dobro pečeno, mora da se peče na laganoj vatri....
10. maj
Kako se puni jagnje - korak po korakOvde ste gotovi sa nadevom za vaše punjeno jagnje za Uskrs ili Đurđevdan;
4. Trbušnu šupljinu jagnjeta napunite dobijenim nadevom i nakon toga obavezno ga dobro zašijte kako ne bi ispao za vreme kuvanja....
03. januar
Celo punjeno jagnje na ražnjuDok se vrti punjeno celo jagnje, treba da bude na visini od 40 cm od žara....
19. mart
Kako da napunite eklere?Prvo je da ih lagano isečete i napunite, a drugi je da pomoću šprica stavite krem u ekler. Ako ne želite da koristite špric, samo lagano zarežite nožem i napunite ih malom kašikom....
06. jul
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da osušimo bosiljakBosiljak je jedan od najaromatičnijih i najkorisnijih začina i ukoliko ga pravilno osušite, njegova čarobna aroma će trajati veoma dugo. Tako ćete tokom cele zime imati pod rukom ukusan i aromatičan začin za različite vrste...
03. dec.
Kako da ispečemo orahe?Za najednostavniji recept za pečene orahe potrebni su vam samo jezgro oraha, so i voda.
Način pripreme:
Jezgro oraha presecite na polovine. Prelijte ih malom količinom rastvora vode i soli, samo da ih lagano ovlažite...
13. okt.
Kako da čuvamo kruške?Kruške se čuvaju teže nego jabuke, jer imaju kraći rok trajanja kod temperaturnih promena i promene vlažnosti vazduha. Ali ako poštujete pravila i uslove za čuvanje ovog ukusnog jesenjeg voća, možete da jedete sočne kruške...
07. okt.
Kako da filiramo bademeSvako je čuo da su orašasti plodovi, iako prilično kalorični, veoma korisni za naše zdravlje - posebno bademi. Oni se izdvajaju od ostalih orašastih plodova svojim bogatim sadržajem kalcijuma - 252 mg na 100 g badema...
01. okt.
Kako da osušimo mirođiju?Sveža mirođija je ukusan i koristan dodatak različitim jelima, salatama i supama, ali ne možemo je uvek imati.Zato možemo osušiti mirođiju onda kada nam se ona nalazi pod rukom u svežem oblikum a želimo da uživamo...
22. sep.
Kako da ubrzamo metabolizamKada želite da izgledate savršeno, metabolizam je važna tema o kojoj treba razgovarati. Zapravo, metabolizam je pokazatelj toga kako vaš organizam sagoreva kalorije. On uključuje tri pokazatelja.
To je metabolička stopa...
02. sep.
Kako da čuvamo lubenicuLubenica je dragocen izvor likopena, jednog od karotenoida koji su stvarno bili istraživani na ljudima. Istraživanja pokazuju da je likopen od koristi za smanjenje rizika od raka prostate, dojke i endometrijuma bolesti...
19. avgust
Kako da očistimo šaranaDobijenom smesom napunite šarana. Nakon toga ušijte i stavite u pleh, namazan maslacem. Odozgo pokrijte krugovima preostalog paradajza i prelijte preostalim maslacem, kao i sa 1/2 šolje vode....
11. jun
Kako da odmrznemo mesoPravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način.
Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto...
08. jun