Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Jagnje u pećniciJagnje u pećnici
09. jun
Stavite jagnje da se peče oko 2 sata u pećnici, koju ste prethodno zagrejali....
Pečeno jagnje u rupiPečeno jagnje u rupi
29. januar
Stavljamo jagnje i oko njega ređamo krompir. Jagnje se peče u rupi iskopanoj u zemlji. Pre nego što stavimo da pečemo jagnje, trebalo bi da gori žar u rupi - minimum 4 sata....
Jagnje na ražnjuJagnje na ražnju
11. april
Operemo jagnje veoma dobro i nakon toga ga ocedimo. Posolimo spolja i iznutra solju i biberom i napunimo ga sitno iseckanim mladim lukom, peršunom i nanom. Ušijemo ga koncem i staimo na drveni ražanj....
Domaće jagnje na ražnjuDomaće jagnje na ražnju
15. april
Po vašoj želji, pri kraju pečenja možete loj, kojim premazujete domaće jagnje, da potopite u malo aleve paprike i da onda premažete jagnje....
Kako se peče jagnje - korak po korakKako se peče jagnje - korak po korak
10. maj
Važno je uzeti u obzir činjenicu da da bi jagnje bilo dobro pečeno, mora da se peče na laganoj vatri....
Kako se puni jagnje - korak po korakKako se puni jagnje - korak po korak
03. januar
Ovde ste gotovi sa nadevom za vaše punjeno jagnje za Uskrs ili Đurđevdan; 4. Trbušnu šupljinu jagnjeta napunite dobijenim nadevom i nakon toga obavezno ga dobro zašijte kako ne bi ispao za vreme kuvanja....
Celo punjeno jagnje na ražnjuCelo punjeno jagnje na ražnju
19. mart
Dok se vrti punjeno celo jagnje, treba da bude na visini od 40 cm od žara....
Kako da napunite eklere?Kako da napunite eklere?
06. jul
Prvo je da ih lagano isečete i napunite, a drugi je da pomoću šprica stavite krem u ekler. Ako ne želite da koristite špric, samo lagano zarežite nožem i napunite ih malom kašikom....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljak
03. dec.
Bosiljak je jedan od najaromatičnijih i najkorisnijih začina i ukoliko ga pravilno osušite, njegova čarobna aroma će trajati veoma dugo. Tako ćete tokom cele zime imati pod rukom ukusan i aromatičan začin za različite vrste...
Kako da ispečemo orahe?Kako da ispečemo orahe?
13. okt.
Za najednostavniji recept za pečene orahe potrebni su vam samo jezgro oraha, so i voda. Način pripreme: Jezgro oraha presecite na polovine. Prelijte ih malom količinom rastvora vode i soli, samo da ih lagano ovlažite...
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Kruške se čuvaju teže nego jabuke, jer imaju kraći rok trajanja kod temperaturnih promena i promene vlažnosti vazduha. Ali ako poštujete pravila i uslove za čuvanje ovog ukusnog jesenjeg voća, možete da jedete sočne kruške...
Kako da filiramo bademeKako da filiramo bademe
01. okt.
Svako je čuo da su orašasti plodovi, iako prilično kalorični, veoma korisni za naše zdravlje - posebno bademi. Oni se izdvajaju od ostalih orašastih plodova svojim bogatim sadržajem kalcijuma - 252 mg na 100 g badema...
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
Sveža mirođija je ukusan i koristan dodatak različitim jelima, salatama i supama, ali ne možemo je uvek imati.Zato možemo osušiti mirođiju onda kada nam se ona nalazi pod rukom u svežem oblikum a želimo da uživamo...
Kako da ubrzamo metabolizamKako da ubrzamo metabolizam
02. sep.
Kada želite da izgledate savršeno, metabolizam je važna tema o kojoj treba razgovarati. Zapravo, metabolizam je pokazatelj toga kako vaš organizam sagoreva kalorije. On uključuje tri pokazatelja. To je metabolička stopa...
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicu
19. avgust
Lubenica je dragocen izvor likopena, jednog od karotenoida koji su stvarno bili istraživani na ljudima. Istraživanja pokazuju da je likopen od koristi za smanjenje rizika od raka prostate, dojke i endometrijuma bolesti...
Kako da očistimo šaranaKako da očistimo šarana
11. jun
Dobijenom smesom napunite šarana. Nakon toga ušijte i stavite u pleh, namazan maslacem. Odozgo pokrijte krugovima preostalog paradajza i prelijte preostalim maslacem, kao i sa 1/2 šolje vode....
Kako da odmrznemo mesoKako da odmrznemo meso
08. jun
Pravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način. Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto...