Pripremanje eklera izgleda kao zastrašujući zadatak, posebno za manje iskusne domaćice, ali to uopšte ne mora da bude. Nakon što napravite eklere prema odabranom receptu za eklere, trebalo bi da ih napunite kremom koji odaberete. Ovo uopšte nije složen zadatak. Postoje dva glavna načina na koja možete napuniti eklere.
Prvo je da ih lagano isečete i napunite, a drugi je da pomoću šprica stavite krem u ekler. Ako ne želite da koristite špric, samo lagano zarežite nožem i napunite ih malom kašikom. Vi birate koju opciju želite, ali možda je najjednostavnija da koristitite špric.
Tako se nećete isprljati i puno preciznije ćete napuniti eklere. Međutim, važno je raditi sa ohlađenim kremom kako se ne biste opekli. Na isti način možete eklere napuniti i slanim nadevom. Koji god način da odaberete, ako dobro sledite recepte, rezultat je više nego ukusan.
Evo nekoliko neodoljivih recepata za eklere: prženi ekleri, mini ekleri, čokoladni ekleri i profiterole.
Komentari