Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako se konzumira đumbirOsim za slana jela, u Kini je veoma popularan konzervisan đumbir - u ove svrhe se koristi specijalna vrsta đumbira - konzerviše se mesnatiji i ne toliko ljut đumbir....
29. jul
Kako da narendamo čokoladu?Čokoladu možete narendati na krupnom ili sitnijem sečivu rendeta. Uz pomoć rendeta mogu da se naprave čokoladne ljuspice kojima se posipaju torte ili drugi kolači....
08. avgust
ĐumbirSveži đumbir ima jak ukus koji je ljut i istovremeno prijatan miris limuna. U ovom obliku, najpopularniji je u Aziji. Tamo se svež đumbir narenda ili iseče na kriške, a zatim natopi u vodi nekoliko sati....
28. nov.
Kako da osušimo đumbir?Kako da izaberemo đumbir?
Prodavnice domaćicama nude gotov zeleni đumbir....
01. april
Đumbir sa limunom i medom za jak imunitetĐumbir sa limunom i medom za jak imunitet je odličan narodni lek za zimske mesece!...
30. okt.
Čaj od svežeg đumbira i limunaKoren đumbira isecite na sitne komade i stavite na dno posude....
25. april
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Alkalni napitak od limuna, đumbira i menteStavite đumbir i mentu - dobro oprane da se melju u malim komadima sa 300 do 500 ml vode.
Promešajte da puste sokove i miris i procedite detoks napitak....
16. april
Božićni kantučini sa ukusom đumbira i mandarineDodajte mu ispasiranu bananu, iseckane urme, narendan đumbir (nemojte preterivati, da ne bud eljuto, već je potrebno samo da se oseti aroma), rendana kora mandarine i ceđeni sok, orašasti plodovi - iseckani....
10. maj
Super koristan napitak od đumbira i kurkumeOljuštite i narendajte đumbir. Prelijte ga vodom i stavite na vatru. Čim voda provri, sačekajte 5 minuta i skinite sa vatre. Poklopite posudu, da se popari 6-7 minuta....
27. maj
Kako da najlakše narendamo bundevu za pitu?I ovde se dolazi do trenutka kada ćete razumeti kako da lako narendate bundevu za pitu....
12. mart
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da kuvate makaroneJedan od razloga da pripremite makarone je to što samo za 15 minuta možete da napravite večeru. Ako želite da budete zadovoljni pripremom i unosom testenina, naš savet je da uvek kupujete one visokog kvaliteta.
Da, oni...
05. sep.
Kako da osušimo breskveUkoliko volite breskve, možete ih konzervirati na najrazličitije načine - kao slatko, kompote ili marmelade. Ali kao najukusnije se dobijaju sušene breskve.
One mogu da se posluže kao samostalni desert i mogu da...
03. mart
Kako da dimite lososDomaći dimljeni losos možete napraviti i bez aparata za dimljenje. To jeste najlakši način, ali gotovo niko nema ovaj uređaj kod kuće. U kućnim uslovima ne biste ga često koristili, pa je i to razlog zašto ga mnogi nemaju...
24. januar
Kako da spremite školjkeKako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se kuvaju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi.
Nakon termičke obrade treba da se otvore jer u suprotnom bi trebalo da se odmah...
28. sep.
Kako da začinite šnicleZajedno sa ćevapima i ćuftama, šnicle spadaju u najrasprostranjenije jelo od mesa na Balkanu. One se nalaze u jelovnicima širom sveta, a razlikuju se samo po načinu spremanja.
Svako zna da koliko god da je ...
28. sep.
Kako da spremite vrganjeKuvajte još 5 minuta i dodajte narendani kačkavalj. Sklonite sa vatre i servirajte jelo posipano peršunom....
25. sep.
Kako da alkalizujete telopH predstavlja pokazatelj odnosa među pozitivno naelektrisanih (kiselih) jona i negativno naelekrisanih (alkalnih) jona. Normalno je da zdrav ljudski organizam ima neutralnu pH vrednost, tj. da ona bude 7.
Vrednost ispod...
19. jun