Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako se konzumira đumbirKako se konzumira đumbir
29. jul
Osim za slana jela, u Kini je veoma popularan konzervisan đumbir - u ove svrhe se koristi specijalna vrsta đumbira - konzerviše se mesnatiji i ne toliko ljut đumbir....
Kako da narendamo čokoladu?Kako da narendamo čokoladu?
08. avgust
Čokoladu možete narendati na krupnom ili sitnijem sečivu rendeta. Uz pomoć rendeta mogu da se naprave čokoladne ljuspice kojima se posipaju torte ili drugi kolači....
ĐumbirĐumbir
28. nov.
Sveži đumbir ima jak ukus koji je ljut i istovremeno prijatan miris limuna. U ovom obliku, najpopularniji je u Aziji. Tamo se svež đumbir narenda ili iseče na kriške, a zatim natopi u vodi nekoliko sati....
Kako da osušimo đumbir?Kako da osušimo đumbir?
01. april
Kako da izaberemo đumbir? Prodavnice domaćicama nude gotov zeleni đumbir....
Đumbir sa limunom i medom za jak imunitetĐumbir sa limunom i medom za jak imunitet
30. okt.
Đumbir sa limunom i medom za jak imunitet je odličan narodni lek za zimske mesece!...
Čaj od svežeg đumbira i limunaČaj od svežeg đumbira i limuna
25. april
Koren đumbira isecite na sitne komade i stavite na dno posude....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Alkalni napitak od limuna, đumbira i menteAlkalni napitak od limuna, đumbira i mente
16. april
Stavite đumbir i mentu - dobro oprane da se melju u malim komadima sa 300 do 500 ml vode. Promešajte da puste sokove i miris i procedite detoks napitak....
Božićni kantučini sa ukusom đumbira i mandarineBožićni kantučini sa ukusom đumbira i mandarine
10. maj
Dodajte mu ispasiranu bananu, iseckane urme, narendan đumbir (nemojte preterivati, da ne bud eljuto, već je potrebno samo da se oseti aroma), rendana kora mandarine i ceđeni sok, orašasti plodovi - iseckani....
Super koristan napitak od đumbira i kurkumeSuper koristan napitak od đumbira i kurkume
27. maj
Oljuštite i narendajte đumbir. Prelijte ga vodom i stavite na vatru. Čim voda provri, sačekajte 5 minuta i skinite sa vatre. Poklopite posudu, da se popari 6-7 minuta....
Kako da najlakše narendamo bundevu za pitu?Kako da najlakše narendamo bundevu za pitu?
12. mart
I ovde se dolazi do trenutka kada ćete razumeti kako da lako narendate bundevu za pitu....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da kuvate makaroneKako da kuvate makarone
05. sep.
Jedan od razloga da pripremite makarone je to što samo za 15 minuta možete da napravite večeru. Ako želite da budete zadovoljni pripremom i unosom testenina, naš savet je da uvek kupujete one visokog kvaliteta. Da, oni...
Kako da osušimo breskveKako da osušimo breskve
03. mart
Ukoliko volite breskve, možete ih konzervirati na najrazličitije načine - kao slatko, kompote ili marmelade. Ali kao najukusnije se dobijaju sušene breskve. One mogu da se posluže kao samostalni desert i mogu da...
Kako da dimite lososKako da dimite losos
24. januar
Domaći dimljeni losos možete napraviti i bez aparata za dimljenje. To jeste najlakši način, ali gotovo niko nema ovaj uređaj kod kuće. U kućnim uslovima ne biste ga često koristili, pa je i to razlog zašto ga mnogi nemaju...
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjke
28. sep.
Kako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se kuvaju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi. Nakon termičke obrade treba da se otvore jer u suprotnom bi trebalo da se odmah...
Kako da začinite šnicleKako da začinite šnicle
28. sep.
Zajedno sa ćevapima i ćuftama, šnicle spadaju u najrasprostranjenije jelo od mesa na Balkanu. One se nalaze u jelovnicima širom sveta, a razlikuju se samo po načinu spremanja. Svako zna da koliko god da je ...
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Kuvajte još 5 minuta i dodajte narendani kačkavalj. Sklonite sa vatre i servirajte jelo posipano peršunom....
Kako da alkalizujete teloKako da alkalizujete telo
19. jun
pH predstavlja pokazatelj odnosa među pozitivno naelektrisanih (kiselih) jona i negativno naelekrisanih (alkalnih) jona. Normalno je da zdrav ljudski organizam ima neutralnu pH vrednost, tj. da ona bude 7. Vrednost ispod...