Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Tako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže. Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKako da sačuvate jabuke tokom zime
30. januar
Ništa se ne može porediti sa ukusom i aromom ubrane jabuke. Nažalost, ako ih ostavite u činiju sa voćem, jabuke će početi da gube svoju svežinu. Dobra vest je da kada ih čuvate na pravilan način, onda možete uživati u...
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Kako da uzgajamo avokado iz koštice?
01. nov.
Takođe saznajte da li je koštica avokada jestiva, kako se pravi ulje avokada i za šta se koristi koštica avokada....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Optimalna temperatura za čuvanje avokada je oko 10 stepeni. Ako je jednom sazreo, avokado brzo crni. Ako želite da ga sačuvate, poprskajte ga limunovim sokom, hermetički ga spakujte i stavite u frižider....
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Kako da sačuvamo svežinu hleba?
10. dec.
Najlakše je da se hleb sačuva u obliku dvopeka ili krutona, koji su stavljeni u papirnu kesu na tamnom mestu....
Kako čuvati svež ruzmarin?Kako čuvati svež ruzmarin?
27. april
Za nas će biti novost ako nikada niste koristili u kulinarske, kozmetičke ili čak medicinske svrhe divni ruzmarin, jer je široko rasprostranjen po celom svetu. Naučno ime mu je Rosmarinus officinalis, ali je u Bugarskoj,...
Kako da trajno smršamo sa avokadomKako da trajno smršamo sa avokadom
27. okt.
Takođe pročitajte kako da vam avokado ostane svež, kako se seče avokado i da li pravilno jedemo avokado?...
Kako raste avokado?Kako raste avokado?
17. avgust
Kultivisani avokado gaji se i u Africi, Australiji i drugim suptropskim podnebljima. Koliko dugo sazreva avokado? Ono što je posebno važno znati o avokadu je da sazreva tek nakon što je plod ubran....
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimu
21. sep.
U mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Nakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
Kako da bajati hleb bude ponovo svež i mekKako da bajati hleb bude ponovo svež i mek
19. mart
Hleb i razne pogačice koje nas mame u izlozima prodavnica i pekara su toliko ukusni! Samo se prisetite hrskavog susama i drugih semenki, savršene zlatne korice, neodoljive arome. Koliko god da su ove namirnice od...
Kako sačuvati cveklu?Kako sačuvati cveklu?
24. nov.
Da biste sačuvali cveklu nekoliko meseci, prvo morate da je sortirate. Uklonite oštećene glavice cvekle - udarene i trule. Koristite ih za pravljenje soka od cvekle ili salata jer se ne mogu čuvati....
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
Ulje od avokada - kako da kuvamo s njimUlje od avokada - kako da kuvamo s njim
16. dec.
Šta predstavlja ulje avokada i koje mesto zauzima u kuvanju? Ulje avokada se dobija prilikom presovanja mesastog dela avokada, nakon što je koštica uklonjena....
Da li pravilno jedemo avokado?Da li pravilno jedemo avokado?
04. mart
Umesto da ga kopate priborom, najbolji način da se sačuva zdrav tamnozeleni deo mesa ispod kože je pažljivo ljuštenje avokada, jer smo u stanju da sačuvamo veći deo njega....
Da li je avokado koristan?Da li je avokado koristan?
28. okt.
Pogledajte i neke ideje za pripremu ukusnog i zdravog avokada: - supe sa avokadom; - predjela sa avokadom; - salate sa avokadom....
Da li je avokado voće?Da li je avokado voće?
25. okt.
Polovina malog avokada (ili jedna trećina avokada srednje veličine) koji ima otprilike 50 g, smatra se jednom porcijom....
Da li je avokado štetan?Da li je avokado štetan?
19. okt.
Avokado jedite umereno kako biste izvukli najbolje iz njega i kako biste izbegli neželjene nuspojave. Avokado ulazi u sastav mnogih recepata, zato preporučujemo da probate neke od naših recepata sa avokadom....
Grilovani avokadoGrilovani avokado
27. jul
Mali trik kako bi se izbeglo da se avokado zalepi jeste da na tiganj stavimo list papira za pečenje i njega da podmažemo. Ređamo komade voća (avokado je voće) i kratko pečemo sa obe strane....
Avokado CheesecakeAvokado Cheesecake
25. januar
Avokado, zaslađeno kondenzovano mleko, sok od limete i koricu limete stavite u procesor hrane i miksajte dok potpuno ne postane glatko. Prebacite u veliku posudu, dodajte krem ​​sir i mutite dok ne postane glatko....
Avokado pudingAvokado puding
10. maj
Ukoliko volite slađe, u avokado puding dodati još meda....
Kapreze avokadoKapreze avokado
03. jun
Isecite avokado, uklonite košticu, ne uklanjajte kožicu. Napunite polovine smesom od paradajza, na svaku polovinu sipajte balzamiko sirće. Salata od povrća se odmah služi. Kapreze avokado je veoma ukusan!...