Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako nahraniti kožuVažno je da znamo da hrana ne služi samo da nam utoli glad ili zadovolji čula. Hrana najčešće predstavlja izvor hranljivih materija koje nam pomažu da održimo naše telo zdravim i vitkim.
Pojedini minerali i vitamini...
26. feb.
Zlatna maska sa kurkumom za kožu sa aknamaSa ovim sastojcima i količinama može da se napravi da ili tri puta maska.
Čuvamo u teglici u frižideru.
Zlatna maska sa kurkumom je za problematičnu, osetljivu, crvenu kožu, sklonu aknama....
30. maj
Kako vam korijander pomaže da imate lepu kožuKorijander, poznat još i kao kineski peršun, jedan je od darova prirode, koje nikada ne treba zanemarivati. Veliki broj jela možemo začiniti ovom aromatičnom biljkom, ali da li ste znali da je on tajna do vaše sjajne kože...
01. jul
Kako da pohujete sa pivom?Pohovanje sa pivom je odlično za pripremu raznih namirnica. Može se primeniti u pripremi ribe, piletine, povrća i viršli.
Potrebno je 500 g brašna, 2 jajeta, 1 čaša piva, 50 g ulja, so i začini. Jela u koje...
02. avgust
Kako da smršamo sa bundevom?Stručnjaci se i dalje spore da li je bundeva voće ili povrće. Bez obzira u koju grupu namirnica je svrstavamo, to je svakako biljka vrednih dijetetskih i nutritivnih kvaliteta. Mali sadržaj masti u njoj, a istovremeno...
30. nov.
Kako da spremite ukusne pileće trticeSočne, ukusne i tope se u ustima - omiljeni recepti uz pivo tokom vrućih letnjih meseci jestu ove pileće trtice, koje se baš ovako spremaju:
Pileće trtice sa medom i senfom
500 g očišćenih pilećih trtica, 2 kašike ...
01. okt.
Kako da poslužimo oval sa sirevima?Hiljadama godina uživamo u nijansama, ukusima, teksturama i aromatičnim sirevima. U kombinaciji sa hrskavim hlebom i čašom vina, oni su savršen predlog za žurku.
Ali kako da poređate oval sa sirevima i šta tačno da ponudite...
19. avgust
Kako da se hranimo sa protezom?Izbegavajte hranu koja sadrži kosti ili je tvrđa kao što su:
- Pileća krilca;
- Pršuta;
- Tvrdi keksići;
- Čipsevi;
- Kukuruz na klipu;
- Tvrdi hlebovi....
21. dec.
Kako da trajno smršamo sa avokadomJedni od najpoznatijih svetskih nutricionista smatraju da ukoliko želite da skinete višak kilograma, onda obavezno morate da uključite avokado u svoju dijetu....
27. okt.
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Mladi luk sa dugačim zelenim, cevastim listovima i nerazvijenom lukovicom, je iz roda Allium. Njegov ukus je manje intenzivan od onog kod drugih vrsta luka, što ga čini odgovarajućim za konzumaciju kako sirov, tako i kuvan...
09. avgust
Kako da skinemo tri kilograma bez gladovanja za samo nedelju danaAko želimo da skinemo bar tri kilograma bez gladovannja i to samo za nedelju dana, treba da pratimo tri prosta pravila - da zaboravimo na slatkiše, da se krećemo više i da pijemo mnogo vode....
14. avgust
Maska za suvu kožu sa belom glinom i kokosovim mlekomMaska za suvu kožu sa belom glinom i kokosovim mlekom je savršena za eliminisanje prljavštine po koži i njen brz oporavak, čineći je svetlijom, mekšom i glađom....
30. maj
Kako da vam pileće meso bude meko?Da biste spremili meko pileće meso, važno je da li je pile domaće ili iz rodavnice. Domaće pile obavezno treba da bude kuvano, pre nego što ga ispečete u rerni. Tako će meso postati meko....
15. jun
Kako da lečimo decu sa bakinim lekovimaOsim sa lekovima, postoji i drugi način lečenja i zove se narodna medicina - ne šteti, dostupna, prijatna, koriste se priredni sastojci. Naravno kod teško bolesnog deteta, treba da ga odvedete lekatu, ali i vi možete...
07. nov.
Kako da se izborimo sa usporenim metabolizmomMetabolizam i velika kilaža su usko povezani - to zna većina ljudi danas. Usporen metabolizam je glavni razlog gojaznosti.
To nije uvek tako, zato što na gomilanje kilograma utiče količina kalorija koja se uzima...
17. jul
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaSvako je čuo za kikiriki puter, ali malo ko zna da postoji i ulje od kikirikija, i to mnogo pre nego što je izmišljen kikiriki puter.
Takođe, sigurno manjina zna da kikiriki pripada grupi orašastih plodova kao što...
07. april
Kako da pravilno začinimo pečeno pile?Pile se maže mešanim začinima i spolja i iznutra.
Pile se peče u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni, prekriven folijom, oko 60 minuta....
05. avgust
Kako da izađemo na kraj sa nadutošću stomakaSigurno biste želeli da imate ravan stomak za večerašnju žurku, ali zakopčavanje farmerki se često pretvara u pravu borbu. Nadustost stomaka ne izgleda samo loše, nego može i dovesti do pravog fizičkog diskomforta. Dobra...
10. jul
Kako da izađemo na kraj sa nevaljalim detetomNema ništa lepše od toga da ti dete probava sa željom svu hranu koju si odlučo da mu serviraš. Nažalost, ovaj tip dece je izuzetna retkost i ako ste roditelj takvog malog anđela, obavezno u ovom trenutku treba da osetite...
05. jul
Kako da se izborite sa stresom i pritiskomU ubraznoj svakodnevici veliki uticaj na čoveka ima stres i pritisak. Stres i osećaj pritiska su opasni za zdravlje čoveka, negativno utiču na njegovu psihu, ali i na telo. Ne kaže se bez razloga da sve bolesti potiču od...
07. feb.
Kako da se izborimo sa prašinom u kućiKako bi se izborili sa prašinom kod kuće, potrebno je da pratite određena prosta pravila. Eto koja su to i kako da ih se pridržavate na najbolji način.
Prvo ide pod, koji se svakodnevno treba čistiti. Najbolje je da nema...
12. jun
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomEvo jednog recepta za pileće šnicle; pileće meso, so, biber, belo vino. Šnicle marinirajte prethodno u belom vinu, solju i biberu jedan dva sata....
13. mart