Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da smanjite količinu gvožđa u krviKako da smanjite količinu gvožđa u krvi
15. mart
Kako bi ste smanjili nivo gvožđa u krvi, potrebno je da promenite način ishrane. Zeleni čaj, kurkuma, ruzmarin smanjuju usvajanje gvožđa u krvi. Zato je preporučljivo da ih uključite u svoju ishranu....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da smanjite apetitKako da smanjite apetit
12. maj
U ovom slučaju ćete smanjiti apetit. Ukoliko uzimate voće 1-1.3 sata pre jela, povećaćete svoj apetit....
Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?
08. dec.
Možda najpopularniji napitak na svetu je kafa. Milioni ljudi započinju svoj dan šoljom aromatične kafe. Okrepljujući napitak sastavni je deo njihove svakodnevice. Sa tačke gledišta medicine, kafa ima kako svoje pozitivne...
Kako da smanjite konzumaciju soli?Kako da smanjite konzumaciju soli?
28. jun
Svi govore o šećeru, niko ne govori o soli. Nije samo upotreba slatkiša ono što nas uznemirava i šteti. Milioni ljudi umiru svake godine zbog prekomerne potrošnje soli. Zašto je to opasno za nas i kako da saznamo da je...
Kako da smanjimo nivoe holesterola prirodnim putemKako da smanjimo nivoe holesterola prirodnim putem
15. sep.
Ovsene pahuljice su jedna od namirnica koje pomažu da smanjimo holesterol. One su bogate vlaknima koji pomažu da smanjimo njegove nivoe za 11 tački....
Kako da smanjite unos glutenske hrane?Kako da smanjite unos glutenske hrane?
06. april
Pazite sa gotovom hranom Ukoliko želite da smanjite unos glutena, obratite pažnju da veliki deo gotove hrane sadrži sastojke od glutena....
Visok sadržaj gvožđa u krviVisok sadržaj gvožđa u krvi
09. mart
Treba znati da postoje dobre i loše masti, ali ne postoji dobro gvožđe. Kod gvožđa postoje prihvatljiv nivo količine gvožđa i opasan nivo....
Kako da smanjimo visok krvni pritisak i holesterol prirodnom hranomKako da smanjimo visok krvni pritisak i holesterol prirodnom hranom
28. maj
Prvo da govorimo i visokom krvnom pritisku i šta možemo da uradimo da se izborimo s njim bez lekova i hirurgije. Jedno od sredstava za borbu s ovim problemom je voda, koliko god čudno da zvuči. Viskoki krvni pritisak...
Kako da uključimo više gvožđa u dečiju ishranuKako da uključimo više gvožđa u dečiju ishranu
20. avgust
Meso bogato gvožđem Najbogatije gvožđem su sve iznutrice, počinjući sa džigericom, ali većina pedijatara savetuju da mala deca ne konzumiraju džigericu....
Kako sniziti šećer u krviKako sniziti šećer u krvi
01. jul
Šećer u krvi je medicinski termin kojim se određuje koncetracija glukoze u krvi. Glukoza je glavni izvor enerije i snage u telu. Posredstvom krvi glukoza i drugi šećeri dospevaju do svihćelija i tkiva u ljudskom organizmu...
GvožđeGvožđe
17. april
Treba znati da se prijem gvožđa može smanjiti zbog povećanog unosa kofeina i tanina, koji se nalaze u kafi i čaju....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Napitak od koprive za pročišćenje krviNapitak od koprive za pročišćenje krvi
11. april
Pokrijte tečnost poklopecem 10 minuta, da odstoji tako, procedite i vaš lekoviti čaj je gotov. Nemojte da sladite čaj, naviknite se na njegov ukus....
Kako smanjiti kalorije - vodič za večito gladneKako smanjiti kalorije - vodič za večito gladne
12. januar
Ako želimo da smršamo, moramo uneti manje kalorija nego što ih sagorevamo. Međutim, smanjenje količine hrane koju konzumiramo može biti veliki izazov, posebno u početku. Mnogi ljudi koji žele da izgube težinu veruju da...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžan
26. jul
Patlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa sadrži više od 20 aminokiselina, cink, kalcijum, vitamine B grupe, fosfor i gvožđe. Zrna kinoe su svetla ili tamna. Kinoa se kuva u vrućoj vodi oko 15 minuta....
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Tuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Najbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje. Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...