Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Uskršnji kolači, napravljeni uz pomoć špricaUskršnji kolači, napravljeni uz pomoć šprica
25. mart
Sve to dobro promešajte i ostavite da nadođe oko 10-15 minuta. Nakon toga stavite od testa u špric ili fišek i počnite da oblikujete kolače, ređajte ih u pleh....
Jednostavno slano pecivo napravljeno uz pomoć špricaJednostavno slano pecivo napravljeno uz pomoć šprica
02. avgust
Mešamo žicom i kada se aktivira, sipamo ulje ili rastopljeni maslac, i nastavljamo da mešamo. Dodajemo so i jaje, a kad se pomešaju - i sitan sir....
Kako da očistimo organizam uz pomoć peršuna?Kako da očistimo organizam uz pomoć peršuna?
03. dec.
Čišćenje bubrega sa peršunom se pravi uz pomoć 1 piva, 500 g meda i 3 veze peršuna. Proizvodi se pomešaju i kuvaju 10 minuta na tihoj vatri. Nakon toga smesu procedite i od tečnosti....
Kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizleKako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle
20. sep.
Saznajte kako da napravite slatko, marmeladu i sirup od ribizle. Sveže slatko od ribizle Ovo slatko je odlično jer se tokom pravljanja gube manje količine vitamina i minerala ribizle....
Proverite da li jedete kvalitetan med uz pomoć ovog jednostavnog testaProverite da li jedete kvalitetan med uz pomoć ovog jednostavnog testa
27. april
Svako može uraditi test kako bi proverio kvalitet pravog meda uz pomoć joda ili sirćeta....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Po želji, možete ga obojiti u različite boje pomoću jestivih boja, a takođe i da dodate aromu vanile, liker ili posebne arome za kolače....
Kako da ukrasite Uskršnja jaja uz pomoć voska?Kako da ukrasite Uskršnja jaja uz pomoć voska?
14. maj
Uskršnja jaja iscrtana voskom su veoma lepa, jedinstvena i imaju dugu tradiciju. Veština crtanja voskom na jajima prenosila se s generacije na generaciju. Postoje različite tehnike i specifični motivi u različitim...
Kako da kontrolišete svoju želju za slatkimKako da kontrolišete svoju želju za slatkim
31. avgust
Ovo vas tera da mislite da slatko rešava vaše probleme....
Kako da saznamo da li je med prirodan pomoću svećeKako da saznamo da li je med prirodan pomoću sveće
02. avgust
Jedna od ovih metoda je pomoću šibica. Da biste primenili ovu metodu treba da uzmete šibice i da zabodete njihove vrhove u med. Nakon toga uklonite višak meda i da ih zapalite vrućom svećom....
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetan
26. maj
Alergija na želatin može da izazove urtikariju, vrtoglavicu i u retkim slučajevima anafilaksiju. Drugo neželjeno dejstvo od želatina je reakcija na toksine koji se nekad nalaze u želatinu....
Kako da dobijemo penu od mleka uz pomoć pare?Kako da dobijemo penu od mleka uz pomoć pare?
11. mart
Oni spretniji, po uzoru na prave barmene, modu da probaju da nacrtaju neki motiv uz pomoć mleka....
Nutricionista: Evo kako da se klonite slatkih stvari!Nutricionista: Evo kako da se klonite slatkih stvari!
24. avgust
Naravno da možete da jedete po nešto slatko ponekad, a ne da se to pretvara u cilj vešg života, zaboravljajući na sve druge radosti. Međutim, u nekim slučajevima izbacivanje slatkog je posebno važno....
Pobedite prolećni umor uz pomoć ovih 5 savetaPobedite prolećni umor uz pomoć ovih 5 saveta
04. mart
Osećaj nemoći i pospanosti su glavni simptomi prolećnog umora. Kako ide proleće, tako u organizmu počinju da se odvijaju razne promene kao što su situacije da se lako umarate, nedostatak koncentracije, pogoršanje...
Postani pametna domaćica uz pomoć saveta Džejmija Olivera!Postani pametna domaćica uz pomoć saveta Džejmija Olivera!
14. avgust
Džejmi Oliver opušteno može da bude nazvan kuvar s misijom. Njegova želja je da nauči ljude kako mogu da se hrane zdravije i istovremeno ukusno. On daje i bezbroj saveta kako da se brinemo za domaćinstvo, a da ne trošimo...
Da napravimo domaću slatku pavlakuDa napravimo domaću slatku pavlaku
28. mart
Slatka pavlaka se priprema i bez sazrevanja. Za tu svrhu ohlađeni kajmak se pomeša s malo limunske kiseline i želatinom nabubrelim u vodi. Sve se pomeša dok se na zgusne....
Kako se radi sa želatinomKako se radi sa želatinom
21. nov.
Želatin se koristi za razne vrste deserata, a pomoću njega se ukrašavaju torte, kremovi i kolači....
Uz pomoć dva žumanca, bol u kolenu će nestati!Uz pomoć dva žumanca, bol u kolenu će nestati!
14. okt.
Osim toga možete masirati pažljivo koleno uz pomoć eteričnog maslaca od slačice. Slačica je začin koji je dokazao svoju efikasnost za poboljšanje cirkulacije....
Kako da zgusnemo redak majonez?Kako da zgusnemo redak majonez?
07. april
Pripremanje domaćeg majoneza uz pomoć miksera vam neće uspeti svaki put. Ponekada to zavisi od brzine miksera ili od brzine kojom dodajete ulje....
ŽelatinŽelatin
20. maj
Princip lečenja je prost - kuvaju se kosti životinja i dobijeni bujon, kada se zgusne, koristi se za pripremu jela. Druga varijanta lečenja jeste da se ujutru pomeša čist želatin od kostiju sa 1/2 kiselog mleka....
Kako odabrati zrelu i slatku lubenicu?Kako odabrati zrelu i slatku lubenicu?
29. nov.
Ako je tup i dubok zvuk, onda je ovo vaša slatka lubenica. Pogledajte dršku Potrudite se da pogledate oblik drške ploda – ako je dobro sazrela, ovaj deo treba da bude suv....
Poklonite sebi zdravlje uz pomoć flavonoida iz ovih lekovitih biljakaPoklonite sebi zdravlje uz pomoć flavonoida iz ovih lekovitih biljaka
25. feb.
Flavonoidi su pigmenti rastvorljivi u vodi i najveća su i najrasprostranjenija grupa koja se sadrži u biljkama, najčešće u formi glikozida, a ređe i u slobodnoj formi. Ime dolazi od reči flavus (žut). Zbog njihove niske...
Gubitak težine uz pomoć proteinske dijeteGubitak težine uz pomoć proteinske dijete
31. januar
Prema nutricionistima, proteinske dijete su jedne od najuspešnijih. Mnoge holivudske zvezde drže proteinske dijete i nije iznenađujuće, jer su veoma efikasne posebno ako se kombinuju sa fizičkim vežbama. Glavni princip...