Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako napraviti domaće prezle?Kako napraviti domaće prezle?
08. dec.
Možete da napravite domaće prezle od različitih vrsta hleba - raženog hleba, tipskog hleba i belog hleba, tako što ćete nekoliko kriški svake vrste iseći na trake i osušiti ih u rerni....
Kako napraviti domaće orahovo uljeKako napraviti domaće orahovo ulje
27. jul
Primena orahovog ulja u receptima Za domaći majonez može se napraviti mešavina orahovog ulja i kikiriki putera ili suncokretovog ulja, a majonez se začini limunom ili balzamikom....
Da napravimo mleveno meso za ćufticeDa napravimo mleveno meso za ćuftice
20. april
U našoj tradiciji ćufte predstavljaju, u najširem smislu reči, dobro samleveno meso, u kombinaciji sa lukom i začinima. Oblik im je raznovrsan, od pljosnatog do loptastog. Načini njihove pripreme takođe su različiti...
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
Hajde da napravimo domaću slaninuHajde da napravimo domaću slaninu
11. januar
Dobijena domaća slanina može da se dimi, ali je i u tom stanju ukusna....
Kako napraviti šećerni sirup - uputstvo za početnikeKako napraviti šećerni sirup - uputstvo za početnike
02. april
Po želji i prema receptu za desert koji odlučite da napravite, možete dodati neke od gore navedenih proizvoda da začinite šećerni sirup. VAŽNO!...
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima. Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca. Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduKako da napravimo domaću limunadu i citronadu
16. jul
Limunada se može napraviti, tako što iskoritite ceđeni sok od limuna, vodu, šećer ili sirup. Sve dobro pomešajte i ohladite. Količina limuna i zaslađivača se prilagođava vašim ukusima i željama....
Kako da napravimo krokan za tortuKako da napravimo krokan za tortu
19. maj
Krokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima. Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
Pečeni sos za mesoPečeni sos za meso
16. jun
Posolimo sos za meso još ako je potrebno i začinimo biberom. Promešamo. Pečeni sos za meso je veoma ukusan....
Pikantna marinada za mesoPikantna marinada za meso
13. jun
Oljuštite beli luk i provucite ga kroz presu za beli luk. Promešajte dobro. Dodajte i ostale sastojke. Ponovo promešajte. Marinirajte meso bar dva sata....
Medena marinada za mesoMedena marinada za meso
13. feb.
Ako pečete meso, možete da stavite medenu marinadu za meso u posudu za pečenje i da ga ispečete sa njom....
Sos za meso ČimičuriSos za meso Čimičuri
22. feb.
Sjajan sos za meso!...
Ukusan sos za mesoUkusan sos za meso
14. jun
Beli luk se istuca sa prstohvatom soli i sipa se u duboku posudu. Dodaju se ljutenica, ulje i na sitno isečene ljute paprike. Sve se promeša veoma dobro i servira se sa pečenim ili kuvanim mesom....
Univerzalni sos za mesoUniverzalni sos za meso
08. januar
Sos je idealan za sve vrste pečenog i pohovanog mesa, piletine, ribe i morskih plodova. Prijatno!...
Indijski sos za mesoIndijski sos za meso
23. jun
Ostavite sos za meso da vri oko pola sata, a za to vreme mešajte nekoliko puta. Čim je gotovo, po želji možete da procedite indijski sos za meso, ali nije obavezno....
Da napravimo sušeno mesoDa napravimo sušeno meso
30. mart
Samo ako ga napravite kako treba, razume se....
Sos od malina za mesoSos od malina za meso
12. mart
Kuvamo sos od malina za meso na umerenoj vatri dok se ne zgusne....
Marinada od citrusa za mesoMarinada od citrusa za meso
13. jul
Marinada od citrusa za meso je gotova....
Ukusna pikantna glazura za mesoUkusna pikantna glazura za meso
18. april
Napravite veću dozu i zatvorite u male staklene tegle iz senfa. Sterilizujte 5 minuta i uživajte u aromatično pečenom mesu cele godine....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Da biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Svinjsko špikovano meso Potrebne namirnice: 800 g svinjskog šola, 1 šargarepa, 1 glavica luka, ulje Način pripreme: Meso se buši oštrim nožem, da se napravi mnogo rupa u njemu....
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. maj
Da se meso karamelizuje ne znači da se ono napravi da bude slatkog ukusa, već samo da mu se doda plemenita boja i da se pojačaju začini u njemu....
Kako da odmrznemo mesoKako da odmrznemo meso
08. jun
Pravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način. Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto...
Kako napraviti domaći majonezKako napraviti domaći majonez
29. april
Ali da bismo uspeli da napravimo gust majonez, a da se pritom ne osećaju sastojci, postrebno je pravo mastorstvo i umeće, a to ne polazi za rukom baš svakoj domaćici....