Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako napraviti domaće prezle?Možete da napravite domaće prezle od različitih vrsta hleba - raženog hleba, tipskog hleba i belog hleba, tako što ćete nekoliko kriški svake vrste iseći na trake i osušiti ih u rerni....
08. dec.
Kako napraviti domaće orahovo uljePrimena orahovog ulja u receptima
Za domaći majonez može se napraviti mešavina orahovog ulja i kikiriki putera ili suncokretovog ulja, a majonez se začini limunom ili balzamikom....
27. jul
Da napravimo mleveno meso za ćufticeU našoj tradiciji ćufte predstavljaju, u najširem smislu reči, dobro samleveno meso, u kombinaciji sa lukom i začinima. Oblik im je raznovrsan, od pljosnatog do loptastog. Načini njihove pripreme takođe su različiti...
20. april
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
28. sep.
Hajde da napravimo domaću slaninuDobijena domaća slanina može da se dimi, ali je i u tom stanju ukusna....
11. januar
Kako napraviti šećerni sirup - uputstvo za početnikePo želji i prema receptu za desert koji odlučite da napravite, možete dodati neke od gore navedenih proizvoda da začinite šećerni sirup.
VAŽNO!...
02. april
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaLako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima.
Pasta od maslina može da se čuva u teglicama u frižideru dva meseca.
Neophodni sastojci: 200 grama crnih maslina bez koštica....
27. jul
Kako da napravimo domaću limunadu i citronaduLimunada se može napraviti, tako što iskoritite ceđeni sok od limuna, vodu, šećer ili sirup. Sve dobro pomešajte i ohladite. Količina limuna i zaslađivača se prilagođava vašim ukusima i željama....
16. jul
Kako da napravimo krokan za tortuKrokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima.
Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
19. maj
Pečeni sos za mesoPosolimo sos za meso još ako je potrebno i začinimo biberom. Promešamo.
Pečeni sos za meso je veoma ukusan....
16. jun
Pikantna marinada za mesoOljuštite beli luk i provucite ga kroz presu za beli luk. Promešajte dobro. Dodajte i ostale sastojke. Ponovo promešajte.
Marinirajte meso bar dva sata....
13. jun
Medena marinada za mesoAko pečete meso, možete da stavite medenu marinadu za meso u posudu za pečenje i da ga ispečete sa njom....
13. feb.
Ukusan sos za mesoBeli luk se istuca sa prstohvatom soli i sipa se u duboku posudu. Dodaju se ljutenica, ulje i na sitno isečene ljute paprike.
Sve se promeša veoma dobro i servira se sa pečenim ili kuvanim mesom....
14. jun
Univerzalni sos za mesoSos je idealan za sve vrste pečenog i pohovanog mesa, piletine, ribe i morskih plodova.
Prijatno!...
08. januar
Indijski sos za mesoOstavite sos za meso da vri oko pola sata, a za to vreme mešajte nekoliko puta.
Čim je gotovo, po želji možete da procedite indijski sos za meso, ali nije obavezno....
23. jun
Ukusna pikantna glazura za mesoNapravite veću dozu i zatvorite u male staklene tegle iz senfa.
Sterilizujte 5 minuta i uživajte u aromatično pečenom mesu cele godine....
18. april
Kako da napravimo kiselo testo za hlebDa biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
10. april
Kako se špikuje meso?Svinjsko špikovano meso
Potrebne namirnice: 800 g svinjskog šola, 1 šargarepa, 1 glavica luka, ulje
Način pripreme: Meso se buši oštrim nožem, da se napravi mnogo rupa u njemu....
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Da se meso karamelizuje ne znači da se ono napravi da bude slatkog ukusa, već samo da mu se doda plemenita boja i da se pojačaju začini u njemu....
. maj
Kako da odmrznemo mesoPravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način.
Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto...
08. jun
Kako napraviti domaći majonezAli da bismo uspeli da napravimo gust majonez, a da se pritom ne osećaju sastojci, postrebno je pravo mastorstvo i umeće, a to ne polazi za rukom baš svakoj domaćici....
29. april