Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako prepoznati kvalitetnu kurkumu?Kako prepoznati kurkumu lošeg kvaliteta?
Jednostavnim testom: Napunite čašu toplom vodom i sipajte u nju kašiku kurkume bez mešanja. Sačekajte 20 minuta. Ako se nakon toga začin slegne na dno, onda je kvalitetan....
02. dec.
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Laka provera kvaliteta pravog meda može da se uradi uz pomoć joda ili sirćeta....
11. mart
Kako prepoznati kvalitetno vino i šampanjacMehurići su pokazatelj dobrog kvaliteta šampanjca.
U dobrom šampanjcu mehurići treba da budu mali i ujednačene veličine. Svaki mehurić živi nekoliko sekundi....
22. mart
Kako prepoznati kvalitetan soja sos?Šta sadrži kvalitetan soja sos i kako ga razlikovati?
Kvalitetni tradicionalni soja sos sadrži soju, vodu, so i pšenicu. Pre svega, ne sadrži nikakve dodatne aditive....
12. okt.
Kako napraviti domaći majonezKao i kod raznih drugih namirnica, tako je i sa majonezom, najbolji i najukusniji je domaći....
29. april
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?U najjednostavnijoj rerni takođe možete napraviti odličan kvalitetan hleb, koji zahteva samo kvalitetno brašno i malo truda s vaše strane....
24. april
Majonez sa začinimaServirajte majonez sa začinima sa domaćim brusketima ili na prepečenom hlepčiću....
10. mart
Majonez od avokadaOljuštimo avokado i sklonimo košticu. Stavljamo ga u blender.
Sečemo tikvicu na krupn i dodajemo u avokado.
Isto radimo i sa oljuštenim čenovima belog luka.
Iscedimo sok od limuna i uključujemo blender, dok se sve...
20. dec.
Majonez od limunaOdvojite belance jednog jajeta. Žumance i drugo jaje umutite sa 2 kašike soka od limuna, solju, senfom i belim biberom. Mutite sastojke oko 5-8 sekundi maksimalnom brzinom miksera.
Ne smanjujte brzinu mešanja i počnite...
21. nov.
Kako da popravimo presečeni majonez?Za pripremu majoneza su potrebna sveža jaja i kvalitetno ulje, bez taloga, prijatnog mirisa. Žumanca treba da se odvoje pažljivo....
16. mart
Majonez sa lanenim semenomPrelivamo samleveno laneno seme vrelom vodom.
Dodajemo sok od limuna, šećer i senf. Sve to pasiramo.
Dodajemo so i ulje, pasiramo ponovo dok se ne dobije homogena smesa.
Ukrašavamo po želji....
30. sep.
Majonez sa svežim mlekomZa nekoliko sekundi majonez je gotov.
Čuva se u frižideru do 5 dana.
Lagan, brz i veoma ukusan majonez sa svežim mlekom....
11. nov.
Domaći majonez sa senfomNeka vam je ukusno sa mojim domaćim majonezom sa senfom.
Ovaj majonez je idealan za krompir salatu....
10. nov.
Majonez od sitnog siraGotov majonez začinite solju, alevom paprikom i sitno seckanim peršunom.
Domaći majonez od sitnog sira možete da poslužite kao namaz za hleb ili kao predjelo....
14. dec.
Keto majonez od avokadaNa kraju narendajte beli luk i umešajte u domaći majonez.
Keto majonez od avokada je spreman....
01. sep.
Vegan majonez od avokadaIspasirajte do homogene smese ovaj vegan majonez.
Nemojte da zaustavljate blender i u tankom mlazu dodajte ulje dok ne dobijete gusti majonez....
08. jul
Mlečni majonez sa senfomMajonez možete da koristite kako za direktnu konzumaciju tako i za pravljenje salata, dresinga i sosova....
21. dec.
Majonez sa maslinovim uljemDobijate odličan majonez koji možete koristiti za soseve i dresinge, predivan je i za direktno konzumiranje....
14. dec.
Domaći majonez sa šafranomPrethodno rastvorite šafran u malo svežeg mleka.
Ako je u vlaknima potrebno je da odstoji u mleku oko 20 minuta. Moj recept je sa šafranom iz sopstvene proizvodnje.
U posudu za pasiranje razbijte dva jajeta i dodajte...
27. dec.
Domaći majonez od sojeMajonez je gotov, spremanje mu se ne razlikuje od spremanja običnog majoneza. Razlika je samo u sojinim sastojicma koji mu daju azijski ukus....
11. nov.
Majonez sa prepeličijim jajimaMoj majonez je žut, jer su jaja samo od domaće gajenih prepelica....
22. maj
Majonez sa belim lukomNa kraju domutite majonez sa sokom od limuna.
Čuvajte u teglici u frižideru do 3 dana....
06. okt.
Majonez od lanenog brašnaPosni majonez je pogodan za svakakve salate i mesne specijalitete....
13. jul