Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako prepoznati kvalitetnu kurkumu?Kako prepoznati kvalitetnu kurkumu?
02. dec.
Kako prepoznati kurkumu lošeg kvaliteta? Jednostavnim testom: Napunite čašu toplom vodom i sipajte u nju kašiku kurkume bez mešanja. Sačekajte 20 minuta. Ako se nakon toga začin slegne na dno, onda je kvalitetan....
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Kako da prepoznamo kvalitetan med?
11. mart
Laka provera kvaliteta pravog meda može da se uradi uz pomoć joda ili sirćeta....
Kako prepoznati kvalitetno vino i šampanjacKako prepoznati kvalitetno vino i šampanjac
22. mart
Mehurići su pokazatelj dobrog kvaliteta šampanjca. U dobrom šampanjcu mehurići treba da budu mali i ujednačene veličine. Svaki mehurić živi nekoliko sekundi....
Kako prepoznati kvalitetan soja sos?Kako prepoznati kvalitetan soja sos?
12. okt.
Šta sadrži kvalitetan soja sos i kako ga razlikovati? Kvalitetni tradicionalni soja sos sadrži soju, vodu, so i pšenicu. Pre svega, ne sadrži nikakve dodatne aditive....
Kako napraviti domaći majonezKako napraviti domaći majonez
29. april
Kao i kod raznih drugih namirnica, tako je i sa majonezom, najbolji i najukusniji je domaći....
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Kako da odaberemo kvalitetan hleb?
24. april
U najjednostavnijoj rerni takođe možete napraviti odličan kvalitetan hleb, koji zahteva samo kvalitetno brašno i malo truda s vaše strane....
Majonez sa začinimaMajonez sa začinima
10. mart
Servirajte majonez sa začinima sa domaćim brusketima ili na prepečenom hlepčiću....
Majonez od avokadaMajonez od avokada
20. dec.
Oljuštimo avokado i sklonimo košticu. Stavljamo ga u blender. Sečemo tikvicu na krupn i dodajemo u avokado. Isto radimo i sa oljuštenim čenovima belog luka. Iscedimo sok od limuna i uključujemo blender, dok se sve...
Majonez od limunaMajonez od limuna
21. nov.
Odvojite belance jednog jajeta. Žumance i drugo jaje umutite sa 2 kašike soka od limuna, solju, senfom i belim biberom. Mutite sastojke oko 5-8 sekundi maksimalnom brzinom miksera. Ne smanjujte brzinu mešanja i počnite...
Majonez sa paprikomMajonez sa paprikom
15. avgust
Nakon oko 15 sekundi domaći majonez je gotov!...
Kako da popravimo presečeni majonez?Kako da popravimo presečeni majonez?
16. mart
Za pripremu majoneza su potrebna sveža jaja i kvalitetno ulje, bez taloga, prijatnog mirisa. Žumanca treba da se odvoje pažljivo....
Kako da napravite veganski majonez?Kako da napravite veganski majonez?
08. okt.
Koji su obično glavni sastojci veganskog majoneza?...
Majonez sa lanenim semenomMajonez sa lanenim semenom
30. sep.
Prelivamo samleveno laneno seme vrelom vodom. Dodajemo sok od limuna, šećer i senf. Sve to pasiramo. Dodajemo so i ulje, pasiramo ponovo dok se ne dobije homogena smesa. Ukrašavamo po želji....
Majonez sa svežim mlekomMajonez sa svežim mlekom
11. nov.
Za nekoliko sekundi majonez je gotov. Čuva se u frižideru do 5 dana. Lagan, brz i veoma ukusan majonez sa svežim mlekom....
Domaći majonez sa senfomDomaći majonez sa senfom
10. nov.
Neka vam je ukusno sa mojim domaćim majonezom sa senfom. Ovaj majonez je idealan za krompir salatu....
Majonez od sitnog siraMajonez od sitnog sira
14. dec.
Gotov majonez začinite solju, alevom paprikom i sitno seckanim peršunom. Domaći majonez od sitnog sira možete da poslužite kao namaz za hleb ili kao predjelo....
Keto majonez od avokadaKeto majonez od avokada
01. sep.
Na kraju narendajte beli luk i umešajte u domaći majonez. Keto majonez od avokada je spreman....
Vegan majonez od avokadaVegan majonez od avokada
08. jul
Ispasirajte do homogene smese ovaj vegan majonez. Nemojte da zaustavljate blender i u tankom mlazu dodajte ulje dok ne dobijete gusti majonez....
Mlečni majonez sa senfomMlečni majonez sa senfom
21. dec.
Majonez možete da koristite kako za direktnu konzumaciju tako i za pravljenje salata, dresinga i sosova....
Majonez sa maslinovim uljemMajonez sa maslinovim uljem
14. dec.
Dobijate odličan majonez koji možete koristiti za soseve i dresinge, predivan je i za direktno konzumiranje....
Domaći majonez sa šafranomDomaći majonez sa šafranom
27. dec.
Prethodno rastvorite šafran u malo svežeg mleka. Ako je u vlaknima potrebno je da odstoji u mleku oko 20 minuta. Moj recept je sa šafranom iz sopstvene proizvodnje. U posudu za pasiranje razbijte dva jajeta i dodajte...
Domaći majonez od sojeDomaći majonez od soje
11. nov.
Majonez je gotov, spremanje mu se ne razlikuje od spremanja običnog majoneza. Razlika je samo u sojinim sastojicma koji mu daju azijski ukus....
Majonez sa prepeličijim jajimaMajonez sa prepeličijim jajima
22. maj
Moj majonez je žut, jer su jaja samo od domaće gajenih prepelica....
Majonez sa belim lukomMajonez sa belim lukom
06. okt.
Na kraju domutite majonez sa sokom od limuna. Čuvajte u teglici u frižideru do 3 dana....
Majonez od lanenog brašnaMajonez od lanenog brašna
13. jul
Posni majonez je pogodan za svakakve salate i mesne specijalitete....