Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima.
Najpoznatija je pileća supa....
05. avgust
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
05. maj
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Pohovane svinjske ušiU šerpu sa kipućom posoljenom vodom stavljamo dobro očišćene svinjske uši i kuvamo dok ne omekšaju.
U posudi umutimo jaja, dodajemo pivo, isečen peršun na sitno, brašno i malo soli....
03. okt.
Punjene svinjske ušiU šerpu staviti svinjske uši, pa ih preliti vodom. Ostaviti ih da provre, uz povremeno uklanjanje pene. Kada prođe 5-10 minuta, staviti sve sastojke i ostaviti da se uši skuvaju u potpunosti....
17. sep.
Presovane svinjske ušiOstavite u frižideru da se stegnu, tj. sa se želiraju, nakon toga se mogu konzumirati....
19. feb.
Kako se kuvaju lignje?Ako ostavite lignje da se kuvaju duže, počeće da liče na male zgužvane komade gume i ukus će im se promeniti. Najduže vreme za koje lignja može da budu u ključaloj vodi su dve minute....
24. januar
Svinjske uši sa maslacemPrvo skuvajte svinjske uši u ekspres loncu.
Posle ih nasecite na trakice širine oko 1 cm....
04. januar
Svinjske uši sa povrćemSvinjskim ušima se očiste, operu i skuvaju oko 40 minuta u blago posoljenoj vodi.
Bujon se prospe....
15. feb.
Svinjske uši na tiganjuSvinjske uši se posole, kuvaju se 20-30 minuta.
Nakon toga se procede i iseku na zalogaje.
U tiganju zapržimo malo maslaca i sipamo uši, začinjavamo kuminom, biberom, kurkumom, solju i belim lukom u prahu....
15. feb.
Svinjske uši na roštiljuGotove svinjske uši stavite u šerpu s poklopcem i pospite po želji sa još malo soja sosa....
21. avgust
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
31. dec.
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaVreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
12. okt.
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Vreme potapanja zavisi od načina na koji će se pripremati i varira - od 20 minuta do 6 sati.
Nakon što se namoče u vodi, kuvaju se. Ako ćete pržiti pečurke, kuvanje u vodi se može izostaviti....
28. okt.
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kuvanje jaja je teško s obzirom na činjenicu da dok ih ne ogulimo ne možemo biti sigurni koliko tvrdo smo ih skuvali. Manje je verovatno da će sveža jaja pući tokom "spremanja"....
28. mart
Pikantne svinjske uši u tiganjuOčistite svinjske uši i stavite u lonac sa vodom na šporetu.
Posolite i dodajte nekoliko zrna bibera i kuvajte dok ne omekšaju.
Kada su spremne, izvadite ih, ocedite i lagano osušite....
23. feb.
Najbolje svinjske uši na roštiljuSvinjske uši se stavljaju u odgvarajuću šerpu sa vodom da se skuvaju, skida se pena.
Kada se voda izbistri, dodaje se lovorov list, naseckana glavica luka na četiri, kockica bujona i zrnca pimenta....
28. feb.
Ukusne svinjske uši u rerniOčistite uši, ako ima potrebe operite ih i stavite da se kuvaju, ali pazite da ih ne prekuvate. Izvadite uši i isecite ih na trakice.
U pleh sipajte malo ulja i stavite isečene uši....
15. feb.
Marinirane svinjske uši na roštiljuStavimo ih u posudu, prelejmo vodom, koliko da pokrije potpuno.
Dodajemo lovorov list, zrna bibera i so.
Kuvamo oko 1.5-2, možemo koristiti i ekspres lonac....
12. sep.
Kuvane svinjske uši na roštiljuSvinjske uši prethodno skuvamo, u vodu stavljamo lovorov list, nekoliko zrna bibera, so po ukusu i pola glavice belog luka.
Kuvamo oko 30-35 minuta da omekša hrskavica na ušima....
18. avgust
Ukusne svinjske uši na roštiljuPromešamo dobro i ostavljamo na sat vremena da upiju začine.
Pečemo na ugrejanom roštilju, gotove stavljamo u šerpu sa poklopcem. Sitno sečemo luk i limun i dodajemo ih u uši....
13. dec.
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomZajedno možete kuvati i kombinovati samo one koji se jednako dugo kuvaju. Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:
1....
09. januar