Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima. Najpoznatija je pileća supa....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Pohovane svinjske ušiPohovane svinjske uši
03. okt.
U šerpu sa kipućom posoljenom vodom stavljamo dobro očišćene svinjske uši i kuvamo dok ne omekšaju. U posudi umutimo jaja, dodajemo pivo, isečen peršun na sitno, brašno i malo soli....
Punjene svinjske ušiPunjene svinjske uši
17. sep.
U šerpu staviti svinjske uši, pa ih preliti vodom. Ostaviti ih da provre, uz povremeno uklanjanje pene. Kada prođe 5-10 minuta, staviti sve sastojke i ostaviti da se uši skuvaju u potpunosti....
Presovane svinjske ušiPresovane svinjske uši
19. feb.
Ostavite u frižideru da se stegnu, tj. sa se želiraju, nakon toga se mogu konzumirati....
Kako se kuvaju lignje?Kako se kuvaju lignje?
24. januar
Ako ostavite lignje da se kuvaju duže, počeće da liče na male zgužvane komade gume i ukus će im se promeniti. Najduže vreme za koje lignja može da budu u ključaloj vodi su dve minute....
Svinjske uši sa maslacemSvinjske uši sa maslacem
04. januar
Prvo skuvajte svinjske uši u ekspres loncu. Posle ih nasecite na trakice širine oko 1 cm....
Svinjske uši sa povrćemSvinjske uši sa povrćem
15. feb.
Svinjskim ušima se očiste, operu i skuvaju oko 40 minuta u blago posoljenoj vodi. Bujon se prospe....
Svinjske uši na tiganjuSvinjske uši na tiganju
15. feb.
Svinjske uši se posole, kuvaju se 20-30 minuta. Nakon toga se procede i iseku na zalogaje. U tiganju zapržimo malo maslaca i sipamo uši, začinjavamo kuminom, biberom, kurkumom, solju i belim lukom u prahu....
Svinjske uši na roštiljuSvinjske uši na roštilju
21. avgust
Gotove svinjske uši stavite u šerpu s poklopcem i pospite po želji sa još malo soja sosa....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Kako se kuvaju sušeni vrganji?
28. okt.
Vreme potapanja zavisi od načina na koji će se pripremati i varira - od 20 minuta do 6 sati. Nakon što se namoče u vodi, kuvaju se. Ako ćete pržiti pečurke, kuvanje u vodi se može izostaviti....
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kako se pravilno kuvaju jaja?
28. mart
Kuvanje jaja je teško s obzirom na činjenicu da dok ih ne ogulimo ne možemo biti sigurni koliko tvrdo smo ih skuvali. Manje je verovatno da će sveža jaja pući tokom "spremanja"....
Pikantne svinjske uši u tiganjuPikantne svinjske uši u tiganju
23. feb.
Očistite svinjske uši i stavite u lonac sa vodom na šporetu. Posolite i dodajte nekoliko zrna bibera i kuvajte dok ne omekšaju. Kada su spremne, izvadite ih, ocedite i lagano osušite....
Najbolje svinjske uši na roštiljuNajbolje svinjske uši na roštilju
28. feb.
Svinjske uši se stavljaju u odgvarajuću šerpu sa vodom da se skuvaju, skida se pena. Kada se voda izbistri, dodaje se lovorov list, naseckana glavica luka na četiri, kockica bujona i zrnca pimenta....
Svinjske uši na gril tiganjuSvinjske uši na gril tiganju
24. okt.
Svinjske uši na gril tiganju su gotove....
Ukusne svinjske uši u rerniUkusne svinjske uši u rerni
15. feb.
Očistite uši, ako ima potrebe operite ih i stavite da se kuvaju, ali pazite da ih ne prekuvate. Izvadite uši i isecite ih na trakice. U pleh sipajte malo ulja i stavite isečene uši....
Marinirane svinjske uši na roštiljuMarinirane svinjske uši na roštilju
12. sep.
Stavimo ih u posudu, prelejmo vodom, koliko da pokrije potpuno. Dodajemo lovorov list, zrna bibera i so. Kuvamo oko 1.5-2, možemo koristiti i ekspres lonac....
Kuvane svinjske uši na roštiljuKuvane svinjske uši na roštilju
18. avgust
Svinjske uši prethodno skuvamo, u vodu stavljamo lovorov list, nekoliko zrna bibera, so po ukusu i pola glavice belog luka. Kuvamo oko 30-35 minuta da omekša hrskavica na ušima....
Ukusne svinjske uši na roštiljuUkusne svinjske uši na roštilju
13. dec.
Promešamo dobro i ostavljamo na sat vremena da upiju začine. Pečemo na ugrejanom roštilju, gotove stavljamo u šerpu sa poklopcem. Sitno sečemo luk i limun i dodajemo ih u uši....
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Zajedno možete kuvati i kombinovati samo one koji se jednako dugo kuvaju. Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu: 1....