Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Morski plodovi i delikatesi su korisne namirnice i zdrave u svako doba godine, ali se najviše konzumiraju leti. Škampi su popularan delikates u kulinarstvu i postoje posebne farme gde se ova vrsta raka razmnožava....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se konzumira đumbirKako se konzumira đumbir
29. jul
Đumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada. Ne dopada...
Kako se konzumira kavijarKako se konzumira kavijar
01. april
Konzumirajte u manjim zalogajima Kavijar bi trebalo da se servira i konzumira u količinama koje ne prelaze jednu kašiku....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
Kako se konzumira javorov sirup?Kako se konzumira javorov sirup?
16. dec.
Konzumirajte javorov sirup u umerenim količinama, jer je to visokokalorična hrana....
Škampi u kokosovom mlekuŠkampi u kokosovom mleku
21. jun
Kada se maslac zagreje, dodajte mleveni beli luk i pržite oko minut. Važno je da beli luk ne izgori – ne sme da porumeni. Ako se to dogodi, jelo će biti gorko! Sada pržite škampe....
Škampi u sosu ČimičuriŠkampi u sosu Čimičuri
05. mart
Kada su škampi na tiganju gotovi, ostavite ih da se blago ohlade, samo toliko da vas ne peče dok ih ljuštite. Stavite u male elegantne tanjira po 4-5 oljuštenih škampa, ako su mali, može i više....
Tigrasti škampi u maslacuTigrasti škampi u maslacu
08. jul
Tigraste škampe, ako su zamrznuti, ostavite da se odmrznu. U dubokom tiganju istopite maslac i ubacite potpuno razmrznute škampe. Posolite sasvim malo, dodajte biber i zgnječeni beli luk. Dodajte belo vino....
Blanširani škampi u rerniBlanširani škampi u rerni
04. mart
Servirajte blanširane škampe u rerni sa čašom dobrog vina!...
Škampi iz tiganjaŠkampi iz tiganja
18. avgust
Škampi se pripremaju veoma brzo, nakon sedam minuta ih možete skinuti sa ringle, da dobro upiju beli luk. Ja ih mešam malo više. Posipaju se iseckanom mirođijom. Servira se sa čašom Šardonea!...
Škampi na žaruŠkampi na žaru
07. sep.
Škampe ostaviti u marinadi najmanje 30 minuta, pa ih povremeno okretati. Štapiće za ražnjiće namazati maslinovim uljem i nanizati redom škampe i čeri paradajz....
Škampi sa testeninomŠkampi sa testeninom
25. januar
Prijatno uz škampe sa testeninom!...
Škampi sa tikvicamaŠkampi sa tikvicama
16. nov.
Škampi mogu da se spremaju u omotačima, ali pro kuvanju kod kuće oljuštim ih da ne bih pri jelu progutala neki ostatak peska, a strašno je kad su masni sa sosom, polepe se po rukama....
Škampi sa limunomŠkampi sa limunom
28. dec.
Treba da se mešaju i okreću često. Oko minut pre nego što se sklone sa ringle u škampe se dodaju sok od dva limuna i isečen peršun. Sve se meša. Škampi sa limunom su gotovi....
Škampi sa đumbiromŠkampi sa đumbirom
13. jul
Pošto je ovu veličinu škampa teško pronaći sveže ili ohlađene, kupujem ih zamrznute i ostavljam da se odmrzavaju obavezno u frižideru, a ne na sobnoj temperaturi....
Škampi sa pivomŠkampi sa pivom
19. jul
Poslužimo škampe u pivu dok su još topli....
Škampi u slatko-kiselom sosuŠkampi u slatko-kiselom sosu
30. dec.
Poređajte škampe u odgovarajući tanjir. Prelijte ih obilno sosom i ostavite oko 5-6 minuta da upiju sos pre konzumacije. Prijatno!...
Kraljevski škampi u vok tiganjuKraljevski škampi u vok tiganju
25. avgust
Vratite ih i kuvajte škampe na tiganju oko 30 sekundi. Kraljevski škampi u vok tiganju se spremaju jednostavno i brzo....
Koktel sa škampimaKoktel sa škampima
09. jul
Stavite po jedan škamp za ukras i krišku limete. Koktel sa škampima je gotov....
Flambirani škampi sa uzomFlambirani škampi sa uzom
22. okt.
Izaberite krupnije škampe ili repove škamša takozvane izi-pil (koje se bele). Morski plodovi se marinuju prethodno u frižideru sa maslinovim ulje, biberom i solju po ukusu....
Škampi na grčki načinŠkampi na grčki način
28. avgust
Kada luk omekša, dodajte škampe, so, biber, ljutu alevu papriku i dinstajte nekoliko minuta dok voda ne ispari. Izvadite beli luk. Dodajte belo vino i čim vino ispari, dodajte paradajz, paradajz sok, origano....
Pohovani škampi sa pivomPohovani škampi sa pivom
07. jul
Na ringlu stavite tiganj sa ulje i sačekajte da se zagreje. Sve škampe pojedinačno umočite u testo i pržite dok ne porumene. Ocedite ih na ubrusu i poslužite ih tople, garnirane sa kriškom limuna....
Škampi sa belim lukomŠkampi sa belim lukom
05. januar
Pojačajte vatru na srednje jaku i dodajte škampe, začinite solju i biberom. Kuvajte uz često mešanje oko 2-4 minuta. Dodajte maslac i promešajte. Dodajte limunov sok i polovinu naseckanog peršuna....