Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se služi riba?Kako se služi riba?
26. dec.
Takođe naučite kako se filetira riba i kako se čisti riba od kože i obavezno isprobajte naše isprobane recepte za ribu u rerni....
Kako se čisti ribaKako se čisti riba
13. feb.
Krljušt se čisti oštrim nožem, koji se drži pod uglom, kako krljušt ne bi letela na sve strane. Pažljivo odsecite repno peraje. Odsecite leđno peraje....
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
Takođe pogledajte naše recepte za: - marinirana riba; - usoljena riba; - ili naučite kako da dimite ribu;...
Evo kako se marinira ribaEvo kako se marinira riba
12. dec.
Ako želite da probate - evo kako da marinirate ribu: Naravno, prvo morate započeti čišćenje ribe - uklonite rep i glavu, kao i utrobu. Krvni sud koji se nalazi pored kičme se takođe čisti....
Kako se pravilno seče meso?Kako se pravilno seče meso?
18. jun
1
Pravilno sečenje mesa je veoma važan momenat u kulinarstvu. Ako volite ukusne stekove, ražnjiće ili druge slične izazove od mesa, onda je potrebno da znate kako da pravilno sečete meso....
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kako se pravilno kuvaju jaja?
28. mart
Guščija jaja se operu i stave u hladnu vodu. Kuvaju se 15 minuta na srednjoj vatri i u poklopljenoj posudi....
Kako se pravilno sastavlja burger i sendvič?Kako se pravilno sastavlja burger i sendvič?
28. sep.
Kako da sastavimo burger i sendvič Hajde da pogledamo kako se sastavljaju dve vrste međuobroka. Ova kulinarska iskušenja se sastavljaju na jedan te isti način - po principu piramide....
Kako se priprema riba bonito na japanski načinKako se priprema riba bonito na japanski način
31. jul
Riba se očisti, posoli se, začini se crnim biberom po ukusu i nabada se na štapiće, kako bi mogla da bude pečena direktno na toploti ringle. Ideja je da možete udobno da je hvatate da se ne biste opekli....
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
- Ne zaboravite da pasulj operete pre nego što ga stavite da se kuva. - Krajevi boranije se seku i on se onda seče na manje delove, pre nego što se stavi da se kuva....
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Koliko često se čisti i odmrzava frižider?
24. avgust
Led se stavlja u zadnji deo uređaja dok kompresor radi. Kada se zaustavi, led se odmrzava i isparava. Međutim, ako se formira sloj leda debljine 3-5 mm, vaš frižider i pre svega zamrzivač treba da budu odmrznuti....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Važno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
Kako pravilno oprati sveže začine?Kako pravilno oprati sveže začine?
26. okt.
Ovo se odnosi ne samo na pranje ruku pre kuvanja, već i na pravilnu obradu proizvoda. U sledećim redovima vam govorimo kako da pravilno operete zelene začine i da li to treba da radite....
Kako pravilno da kombinujemo začineKako pravilno da kombinujemo začine
06. jul
Menta Menta je začin koji može da nam posluži odlično kako kod deserata, tako i slanih jela. Sa njome se dobro kombinuju svinjetina, krompir, grašak, kao i čokolada i voće....
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Nepravilno začinjavanje salata teškim i nezdravim dresinzima krije u sebi rizik za vaš želudac, a samim tim i za vaše zdravlje....
Kako pravilno da skuvamo špagete?Kako pravilno da skuvamo špagete?
19. maj
Kada uzavru, poklopac šerpe se skida. Kada su gotove, stavljaju se u đevđir kako bi se ocedile; 8....
Kako da pravilno umutite belanca?Kako da pravilno umutite belanca?
02. april
Pena se može umutiti mikserom ili blenderom. Dovoljno je to učiniti na srednjoj brzini u visokoj posudi, kako ne bi uprljali zidove i sto. Koliko je pena umućena, možete proveriti okretanjem posude naopako....
Kako da pravilno pečemo divljačKako da pravilno pečemo divljač
08. feb.
Meso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi....
Kako da pravilno pržimo ribu?Kako da pravilno pržimo ribu?
18. januar
Priprema pojedinih vrsta ribe za prženje Sitna riba se prži cela i na jakoj vatri, a krupna se čisti, seče na komade i prži se na slabijoj vatri kako bi toplotna obrada mogla da bude ravnomerna....
Kako da pravilno jedemo banane?Kako da pravilno jedemo banane?
08. maj
Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Postoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo. Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može da dovede do opekotina sluzokože u ustima, grlu, pa čak i želucu....
Kako se odmrzava spanać?Kako se odmrzava spanać?
02. dec.
Većina zamrznutog povrća može da se kuva odmah nakon što se izvadi iz zamrzivača. Posebno za spanać i neke druge vrste povrća, preporučljivo je da se lagano odmrznu ili bolje rečeno opuste unapred....
Kako da zamrzavamo i odmrzavamo bananeKako da zamrzavamo i odmrzavamo banane
22. avgust
One mogu da se stave u zamrzivač kako neoguljene - direktno sa korom, tako i oguljene, čak i isečene na kolutove....
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
Kako pravilno čuvati kiseli kupus - Ako odlučite da zamrznete domaći kiseli kupus, zadržaćete njegova korisna svojstva, ali ga morate konzumirati odmah nakon što se odmrzne....