Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se služi riba?Takođe naučite kako se filetira riba i kako se čisti riba od kože i obavezno isprobajte naše isprobane recepte za ribu u rerni....
Kako se čisti ribaKrljušt se čisti oštrim nožem, koji se drži pod uglom, kako krljušt ne bi letela na sve strane.
Pažljivo odsecite repno peraje. Odsecite leđno peraje....
Kako se suši riba?Takođe pogledajte naše recepte za:
- marinirana riba;
- usoljena riba;
- ili naučite kako da dimite ribu;...
Evo kako se marinira ribaAko želite da probate - evo kako da marinirate ribu:
Naravno, prvo morate započeti čišćenje ribe - uklonite rep i glavu, kao i utrobu. Krvni sud koji se nalazi pored kičme se takođe čisti....
Kako se pravilno seče meso?Pravilno sečenje mesa je veoma važan momenat u kulinarstvu. Ako volite ukusne stekove, ražnjiće ili druge slične izazove od mesa, onda je potrebno da znate kako da pravilno sečete meso....
Kako se pravilno sastavlja burger i sendvič?Kako da sastavimo burger i sendvič
Hajde da pogledamo kako se sastavljaju dve vrste međuobroka.
Ova kulinarska iskušenja se sastavljaju na jedan te isti način - po principu piramide....
Kako se priprema riba bonito na japanski načinRiba se očisti, posoli se, začini se crnim biberom po ukusu i nabada se na štapiće, kako bi mogla da bude pečena direktno na toploti ringle. Ideja je da možete udobno da je hvatate da se ne biste opekli....
Kako se kuva pasulj na pravilan način- Ne zaboravite da pasulj operete pre nego što ga stavite da se kuva.
- Krajevi boranije se seku i on se onda seče na manje delove, pre nego što se stavi da se kuva....
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Led se stavlja u zadnji deo uređaja dok kompresor radi. Kada se zaustavi, led se odmrzava i isparava. Međutim, ako se formira sloj leda debljine 3-5 mm, vaš frižider i pre svega zamrzivač treba da budu odmrznuti....
Kako pravilno da kuvamo mesoVažno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
Kako pravilno oprati sveže začine?Ovo se odnosi ne samo na pranje ruku pre kuvanja, već i na pravilnu obradu proizvoda. U sledećim redovima vam govorimo kako da pravilno operete zelene začine i da li to treba da radite....
Kako pravilno da kombinujemo začineMenta
Menta je začin koji može da nam posluži odlično kako kod deserata, tako i slanih jela. Sa njome se dobro kombinuju svinjetina, krompir, grašak, kao i čokolada i voće....
Kako da pravilno umutite belanca?Pena se može umutiti mikserom ili blenderom. Dovoljno je to učiniti na srednjoj brzini u visokoj posudi, kako ne bi uprljali zidove i sto.
Koliko je pena umućena, možete proveriti okretanjem posude naopako....
Kako da pravilno pečemo divljačMeso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi....
Kako da pravilno pržimo ribu?Priprema pojedinih vrsta ribe za prženje
Sitna riba se prži cela i na jakoj vatri, a krupna se čisti, seče na komade i prži se na slabijoj vatri kako bi toplotna obrada mogla da bude ravnomerna....
Kako da pravilno jedemo banane?Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
Kako da pravilno pripremimo čajPostoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo.
Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može da dovede do opekotina sluzokože u ustima, grlu, pa čak i želucu....
Kako se odmrzava spanać?Većina zamrznutog povrća može da se kuva odmah nakon što se izvadi iz zamrzivača.
Posebno za spanać i neke druge vrste povrća, preporučljivo je da se lagano odmrznu ili bolje rečeno opuste unapred....
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako pravilno čuvati kiseli kupus
- Ako odlučite da zamrznete domaći kiseli kupus, zadržaćete njegova korisna svojstva, ali ga morate konzumirati odmah nakon što se odmrzne....