Spanać je izuzetno korisno i ukusno povrće, posebno ako je sveže. Voleli bismo da ga konzumiramo tokom cele godine.
Za ovu svrhu ponekad se mora zamrznuti, jer ga nema tokom cele godine. Ovo je odličan način čuvanja, jer su svi vitamini sačuvani.
Odmrznite spanać prema načinu na koji ga koristite. Većina zamrznutog povrća može da se kuva odmah nakon što se izvadi iz zamrzivača.
Posebno za spanać i neke druge vrste povrća, preporučljivo je da se lagano odmrznu ili bolje rečeno opuste unapred. Na primer, ostavite spanać u frižideru 30 minuta. Odmrzavanje u frižideru održava povrće svežim i čistijim.
Zatim ga stavite direktno u lonac i nastavite sa kuvanjem.
Na primer, da biste napravili salatu od smrznutog spanaća, nakon što se malo opusti, zagrejte lonac vode na šporetu.
Spanać stavite unutra na kratko. Zatim ga izvadite i iscedite. Možete nastaviti sa dodavanjem drugih proizvoda za salatu od spanaća.
Ako kuvate supu od spanaća, stavlite ga direktno u ključalu vodu. Nastavite sa kuvanjem.
Isto važi i za prženje, u početku sa otvorenim poklopcem da ispari vlaga.
Naravno, možete sačekati i da se spanać potpuno odmrzne. Zatim pripremite jelo od spanaća koje želite.
Smrznuto povrće se kuva 3 puta brže. To ga čini veoma popularnim. Ima mnoge prednosti za telo i moe se kombinovati sa bilo čim.
Evo idealnih predloga za recepte sa odmrznutim spanaćem:
Komentari