Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Kako pravilno da kuvamo mesoVažno pravilo prilikom kuvanja mesa je da se ono u celim komadima spušta i da za vreme kuvanja bude prekriveno vodom....
09. jul
Kako se špikuje meso?Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
12. januar
Kako se karamelizuje meso?Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva.
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
. april
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Ako ste ljubitelji specijaliteta od mesa, verovatno bi ste teško odlučili šta da skuvate, ako nemate mleveno meso. Mleveno meso je najčešće korišćena smesa od mesa u meniju za ručak i večeru, a ponekad čak i za doručak...
16. jul
Kako se pravilno kuvaju jaja?Kuvanje jaja je teško s obzirom na činjenicu da dok ih ne ogulimo ne možemo biti sigurni koliko tvrdo smo ih skuvali. Manje je verovatno da će sveža jaja pući tokom "spremanja".
To je zbog nižeg pH u belancu, zbog...
28. mart
Kako se pravilno sastavlja burger i sendvič?Možda do sada niste razmišljali o tome, ali pravilno sastavljanje burgera ili sendviča je razlog što je on toliko ukusan....
28. sep.
Kako se sprema meso od divlje svinjeMeso od divlje svinje je veoma karakterističnno i treba poštovati određena pravila, kako bi se spremilo i bilo ukusno. Poželjno je da se spermi kao glavno jelo....
28. feb.
Kako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevapeEvo pravilne pripreme mlevenog mesa za ćuftice i ćevape, začinjavanje i aromatizovanje mlevenog mesa....
21. mart
Kako se kuva pasulj na pravilan načinPasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni...
26. feb.
Kako da odmrznemo mesoPravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način....
08. jun
Kako se pravilno čuva sveže sirovo meso?Pravilno čuvanje pomaže ne samo da se sačuva ukus mesa, već ga čuva od kvarenja. Faktori koji ubrzavaju kvarenje mesa su vazduh, vlaga i najviše toplota....
28. nov.
Kako pravilno oprati sveže začine?Ovo se odnosi ne samo na pranje ruku pre kuvanja, već i na pravilnu obradu proizvoda. U sledećim redovima vam govorimo kako da pravilno operete zelene začine i da li to treba da radite....
26. okt.
Kako pravilno da kombinujemo začinePravilna kombinacija začina može da učini hranu koju spremamo ili mnogo ukusnom, ili da pokvari njen ukus, zato ne smemo da podcenjujemo moć začina....
06. jul
Kako da pravilno začinite salatu?Nepravilno začinjavanje salata teškim i nezdravim dresinzima krije u sebi rizik za vaš želudac, a samim tim i za vaše zdravlje. Upravo zbog toga, pazite kakve soseve kupujete u prodavnicama, a u najboljem slučaju - pripremite...
08. jun
Kako pravilno da skuvamo špagete?Imajte u vidu da Italijani preferiraju špagete u sirovijem obliku, nego Bugari, ali ukoliko želite da pripremite prave al dente italijanske špagete, pratite njihova pravila;
9....
19. maj
Kako da pravilno umutite belanca?Ako su belanca pravilno umućena, pena neće ispasti iz posude. Međutim, ovaj metod je malo rizičan. Da biste proverili, samo prođite nožem po peni. Ako ostane jasan i vidljiv trag, onda su belanca pravilno umućena!...
02. april
Kako da pravilno pečemo divljačMeso divljači je izuzetno ukusno samo ako znate kako da ga pripremite. Za njega je karakteristično što je suvlje, a mišići životnja su tvrđi i žilavi. To je pre svega zbog činjenice da ono živi na slobodi, aktivno se kreće...
08. feb.
Kako da pravilno pržimo ribu?Ipak, pravilno ispržena riba je nezamenjivo kulinarsko zadovoljstvo kojeg ne bi trebalo da se lišavamo....
18. januar
Kako da pravilno jedemo banane?Međutim, ispostavilo se da ljudi ne znaju kako pravilno da konzumiraju bananu. Prema studijama, oko 90% onih koji jedu banane bacaju njihov najkorisniji sastojak....
08. maj
Kako da pravilno pripremimo čajPostoje mnoga pravila za pripremu čaja, ali ih mi često zanemarujemo.
Mnogi smatraju da čaj treba da se pije vruć. Ipak, to može da dovede do opekotina sluzokože u ustima, grlu, pa čak i želucu....
27. jul
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Kako da spremimo dijetetsko meso?Meso je igralo važnu ulogu u ishrani čovečanstva od pamtiveka, ali s njim ne treba preterivati. Poznato je da je dobro da se izbegava ovčije, svinjsko i goveđe meso, jel sadrže veću količinu holesterola, pa čak se...
25. mart
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusA evo glavnih načina za pravilno čuvanje kiselog kupusa....
20. dec.