Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se pripremaju rakoviKako se pripremaju rakovi
16. januar
Postoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo....
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Bamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti. Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
To uradite uveče, a ujutru je odvijte i ona je spremna za konzumaciju Za pripremu supe je najbolje dodati heljdu pred sam kraj kuvanja, da se ne bi previše skuvala....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako se priprema pileća supa?Kako se priprema pileća supa?
07. sep.
Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa. Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
Kako se priprema crveno sočivo?Kako se priprema crveno sočivo?
17. jun
Crveno sočivo je odgovarajuće za pripremu ćuftica od sočiva, što je klasika u arapskoj kuhinji....
Kompot od jabukaKompot od jabuka
12. sep.
se ohlade u rerni....
Kompot od šljivaKompot od šljiva
22. jul
Kada provri ostaviti da vri pola sata, zatim skinuti sa vatre i ostaviti tegle sa kompotom od šljiva u toj vodi do sutradan da se potpuno ohlade....
Kompot od drenjinaKompot od drenjina
06. okt.
Na teglu za kompot stavite pet kašika šećera, pa svaku napunite vodom. Tegle s kompotom se dobro zatvore i stave u lonac sa vodom da se sterilišu. Kuvajte dvadeset minuta nakon ključanja vode....
Kompot od liparijeKompot od liparije
29. nov.
Kada proključa ostaviti da ključa 20 minuta, pa skinuti sa vatre i ostaviti do sutradan da se tegle ohlade u toj vodi u kojoj su se kuvale. Prijatno uz kompot od liparije....
Kompot od lubeniceKompot od lubenice
20. april
Nakon toga tegle se okreću poklopcima na dole i ostavljaju se tako 72 sata da se sve pomeša sa šećerom....
Kompot od bananeKompot od banane
20. april
1
Dolijte vodu u tegle do osnove grla, zatvorite ih i stavite da se kuvaju 15 minuta, nakon što provru. Voda u posudi treba da prekriva tegle. Na isti način možete da napravite kompot od nektarina....
Kompot od ribizliKompot od ribizli
31. jul
Rasporedimo ribizle u tegle za kompot od 800 ml, dodajemo na teglu po pet kašika šećera, dolivamo vodom i zatvorimo. Tegle se sterilišu 10 minuta....
Kompot od malinaKompot od malina
01. maj
Operite maline i stavite ih u tegle. Prelijte ih vrućim sirupom od vode i šećera i zatvorite poklopce na teglama. Sterilišite 15 minuta, a zatim okrenite tegle sa poklopcem nadole....
Kompot od bresakaKompot od bresaka
10. avgust
Dospite vodu u tegle do početka grla, zatvorite i stavite da se kuvaju 15 minuta, nakon što provri voda. Voda u posudi treba da pokriva tegle. Na isti način možete pripremiti kompot od nektarina....
Kompot za dijabetičareKompot za dijabetičare
08. april
Voće se očisti, iseče, napune se tegle i preliva vrelim sirupom. Zaklapa se i sterilizuje 15 minuta....
Kompot od dženarikaKompot od dženarika
05. jun
Operite dženarike i po želji izavdite koštice. Možete ih ostaviti cele. Napunite tegle voćem do oko 2 prsta ispod ruba tegle. U svaku teglu stavite struk rozetle. Napunite tegle toplim šećernim sirupom (od vode i šećera...
Kompot od kajsijaKompot od kajsija
05. jun
Operite kajsije, osušite, podelite na dva dela i izvadite koštice. Napunite tegle njima, u teglu ide 1/2 kg. Sipajte nekoliko orašastih plodova iz koštica kajsije. Pripremite ugrejan preliv od vode i šećera - da teglu...
Kompot od dunjaKompot od dunja
02. jun
Izvadite gotove kompote i okrenite ih poklopcima na dole....
Kompot od višnjeKompot od višnje
11. jul
Plodove za kompot operite hladnom vodom i uklonite drške (sačuvajte ih i osušite - od njih možete praviti čaj kod kamena u bubregu)....
Kompot od trešanjaKompot od trešanja
06. jul
Trešnje očistite i uklonite im drške. Napravite sirup od šećera i vode, dovoljno za tegle koje imate. Toplom šećernom sirupu dodajte limuntus. Napunite tegle trešnjama 2-3 prsta ispod kraja tegle, sipajte sirup...