Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se pripremaju rakoviPostoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo....
16. januar
Kako se priprema jaretina?Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
20. nov.
Kako se priprema štrudla?Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
10. jun
Kako se priprema bamijaBamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti.
Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
27. januar
Kako se priprema heljdaTo uradite uveče, a ujutru je odvijte i ona je spremna za konzumaciju
Za pripremu supe je najbolje dodati heljdu pred sam kraj kuvanja, da se ne bi previše skuvala....
07. mart
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako se priprema pileća supa?Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa.
Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
07. sep.
Kako se priprema crveno sočivo?Crveno sočivo je odgovarajuće za pripremu ćuftica od sočiva, što je klasika u arapskoj kuhinji....
17. jun
Kompot od šljivaKada provri ostaviti da vri pola sata, zatim skinuti sa vatre i ostaviti tegle sa kompotom od šljiva u toj vodi do sutradan da se potpuno ohlade....
22. jul
Kompot od drenjinaNa teglu za kompot stavite pet kašika šećera, pa svaku napunite vodom.
Tegle s kompotom se dobro zatvore i stave u lonac sa vodom da se sterilišu.
Kuvajte dvadeset minuta nakon ključanja vode....
06. okt.
Kompot od liparijeKada proključa ostaviti da ključa 20 minuta, pa skinuti sa vatre i ostaviti do sutradan da se tegle ohlade u toj vodi u kojoj su se kuvale.
Prijatno uz kompot od liparije....
29. nov.
Kompot od lubeniceNakon toga tegle se okreću poklopcima na dole i ostavljaju se tako 72 sata da se sve pomeša sa šećerom....
20. april
Kompot od bananeDolijte vodu u tegle do osnove grla, zatvorite ih i stavite da se kuvaju 15 minuta, nakon što provru.
Voda u posudi treba da prekriva tegle. Na isti način možete da napravite kompot od nektarina....
20. april
1
Kompot od ribizliRasporedimo ribizle u tegle za kompot od 800 ml, dodajemo na teglu po pet kašika šećera, dolivamo vodom i zatvorimo.
Tegle se sterilišu 10 minuta....
31. jul
Kompot od malinaOperite maline i stavite ih u tegle. Prelijte ih vrućim sirupom od vode i šećera i zatvorite poklopce na teglama.
Sterilišite 15 minuta, a zatim okrenite tegle sa poklopcem nadole....
01. maj
Kompot od bresakaDospite vodu u tegle do početka grla, zatvorite i stavite da se kuvaju 15 minuta, nakon što provri voda.
Voda u posudi treba da pokriva tegle. Na isti način možete pripremiti kompot od nektarina....
10. avgust
Kompot za dijabetičareVoće se očisti, iseče, napune se tegle i preliva vrelim sirupom.
Zaklapa se i sterilizuje 15 minuta....
08. april
Kompot od dženarikaOperite dženarike i po želji izavdite koštice. Možete ih ostaviti cele. Napunite tegle voćem do oko 2 prsta ispod ruba tegle.
U svaku teglu stavite struk rozetle. Napunite tegle toplim šećernim sirupom (od vode i šećera...
05. jun
Kompot od kajsijaOperite kajsije, osušite, podelite na dva dela i izvadite koštice. Napunite tegle njima, u teglu ide 1/2 kg. Sipajte nekoliko orašastih plodova iz koštica kajsije.
Pripremite ugrejan preliv od vode i šećera - da teglu...
05. jun
Kompot od višnjePlodove za kompot operite hladnom vodom i uklonite drške (sačuvajte ih i osušite - od njih možete praviti čaj kod kamena u bubregu)....
11. jul
Kompot od trešanjaTrešnje očistite i uklonite im drške.
Napravite sirup od šećera i vode, dovoljno za tegle koje imate.
Toplom šećernom sirupu dodajte limuntus.
Napunite tegle trešnjama 2-3 prsta ispod kraja tegle, sipajte sirup...
06. jul