Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Ako i vi volite škampe, preporučujemo da probate neke od ovih recepata: - škampi na tiganju; - testenina sa škampima; - škampi sa pirinčem....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se konzumiraju koktel škampiKako se konzumiraju koktel škampi
15. avgust
Kako da jedemo škampe Škampi se jedu rukama ili viljuškom za morske plodove, sa tri zuba i kratkom drškom - u zavisnosti od načina serviranja....
Blanširani škampi u rerniBlanširani škampi u rerni
04. mart
Servirajte blanširane škampe u rerni sa čašom dobrog vina!...
Tigrasti škampi u maslacuTigrasti škampi u maslacu
08. jul
Tigraste škampe, ako su zamrznuti, ostavite da se odmrznu. U dubokom tiganju istopite maslac i ubacite potpuno razmrznute škampe. Posolite sasvim malo, dodajte biber i zgnječeni beli luk. Dodajte belo vino....
Škampi u sosu ČimičuriŠkampi u sosu Čimičuri
05. mart
Kada su škampi na tiganju gotovi, ostavite ih da se blago ohlade, samo toliko da vas ne peče dok ih ljuštite. Stavite u male elegantne tanjira po 4-5 oljuštenih škampa, ako su mali, može i više....
Škampi u kokosovom mlekuŠkampi u kokosovom mleku
21. jun
Kada se maslac zagreje, dodajte mleveni beli luk i pržite oko minut. Važno je da beli luk ne izgori – ne sme da porumeni. Ako se to dogodi, jelo će biti gorko! Sada pržite škampe....
Škampi sa testeninomŠkampi sa testeninom
25. januar
Prijatno uz škampe sa testeninom!...
Škampi sa đumbiromŠkampi sa đumbirom
13. jul
Pošto je ovu veličinu škampa teško pronaći sveže ili ohlađene, kupujem ih zamrznute i ostavljam da se odmrzavaju obavezno u frižideru, a ne na sobnoj temperaturi....
Škampi sa pivomŠkampi sa pivom
19. jul
Poslužimo škampe u pivu dok su još topli....
Škampi sa tikvicamaŠkampi sa tikvicama
16. nov.
Škampi mogu da se spremaju u omotačima, ali pro kuvanju kod kuće oljuštim ih da ne bih pri jelu progutala neki ostatak peska, a strašno je kad su masni sa sosom, polepe se po rukama....
Škampi sa limunomŠkampi sa limunom
28. dec.
Treba da se mešaju i okreću često. Oko minut pre nego što se sklone sa ringle u škampe se dodaju sok od dva limuna i isečen peršun. Sve se meša. Škampi sa limunom su gotovi....
Škampi na žaruŠkampi na žaru
07. sep.
Škampe ostaviti u marinadi najmanje 30 minuta, pa ih povremeno okretati. Štapiće za ražnjiće namazati maslinovim uljem i nanizati redom škampe i čeri paradajz....
Škampi iz tiganjaŠkampi iz tiganja
18. avgust
Škampi se pripremaju veoma brzo, nakon sedam minuta ih možete skinuti sa ringle, da dobro upiju beli luk. Ja ih mešam malo više. Posipaju se iseckanom mirođijom. Servira se sa čašom Šardonea!...
Kraljevski škampi u vok tiganjuKraljevski škampi u vok tiganju
25. avgust
Vratite ih i kuvajte škampe na tiganju oko 30 sekundi. Kraljevski škampi u vok tiganju se spremaju jednostavno i brzo....
Škampi u slatko-kiselom sosuŠkampi u slatko-kiselom sosu
30. dec.
Poređajte škampe u odgovarajući tanjir. Prelijte ih obilno sosom i ostavite oko 5-6 minuta da upiju sos pre konzumacije. Prijatno!...
Škampi na sečuanski načinŠkampi na sečuanski način
05. avgust
Kada se plamen ugasi, dodajte maslac. Očistite beli luk i izgnječite ga unutra. Ostavite na kratko na vatri i sklonite. Prebacite škampe na sečuanski način na tanjir i pospite ih svežom mirođijom....
Pikantni škampi na tiganjuPikantni škampi na tiganju
07. sep.
Očistite škampe i obavezno odstranite crnu lentu, koja se nalazi na njima odozgo. Operite ih temeljno. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i ubacite unutra ljuspe aleve paprike....
Pohovani škampi sa susamomPohovani škampi sa susamom
01. jul
Ispržite ih i pomešajte sa sosom, koji se sprema tako što se pomešaju svi sastojci. Pohovani škampi sa susamom su gotovi....
Škampi na tajlandski načinŠkampi na tajlandski način
22. maj
Škampi na tajlandski način su gotovi....
Škampi uz crveno vinoŠkampi uz crveno vino
28. avgust
Sačekajte nekoliko minuta i vratite škampe. Kuvajte kratko ili dok se sos ne zgusne. Isključite, prebacite u odgovarajući tanjir škampe uz crveno vino i pospite svežim peršunom....
Škampi na ruski načinŠkampi na ruski način
07. jun
Operemo pažljivo škampe i sipamo u vrelu vodu u koju smo stavili maslac, kriške limuna i pivo. Kuvamo 5-6 minuta i ocedimo. Za samo nekoliko minuta Škampi na ruski način su gotovi....
Škampi sa belim lukomŠkampi sa belim lukom
05. januar
Pojačajte vatru na srednje jaku i dodajte škampe, začinite solju i biberom. Kuvajte uz često mešanje oko 2-4 minuta. Dodajte maslac i promešajte. Dodajte limunov sok i polovinu naseckanog peršuna....
Pohovani škampi sa kornfleksomPohovani škampi sa kornfleksom
25. jul
Svaka škampa se potapa u smesu za pohovanje, uvalja se u kornfleks i prži se dok ne dobije zlatastu boju. Pohovani škampi sa kornfleksom se serviraju topli kao antipasti ili tapas....