Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se čisti brancin?Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin.
Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
10. mart
Kako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
13. feb.
Kako se čisti artičoka?Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
29. nov.
Kako se čiste škembićiSvako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad.
I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
19. maj
Kako se čiste škampi?Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
20. sep.
1
Kako se čisti i deli zecAli pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
28. april
Kako se čisti i sprema iverakIverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
31. januar
Kako se čisti šerpa od zagorelog mleka?Domaćica će tada morati da čisti ne samo posudu i peć, koji su pokriveni zagorelim mlekom, već će morati i da dugotrajno provetrava prostoriju, kako bi odstranila miris, za koji je malo reći da je neprijatan....
25. jul
Kako očistiti zagorelu šerpuEvo nekoliko praktičnih saveta kako da se snađete u takvoj situaciji:
- Ako je šerpa zagoreva za vreme spremanja, jelo ne treba odmah prebaciti u drugu posudu. Prvo stavite šerpu u tepsiju sa hladnom vodom....
08. avgust
Pogača u šerpi sa semenimaPrebacite testo u nauljenu šerpu. Postavite u sredinu lopticu testa. Ostavite da nadođe.
Premažite umućenim jajetom sa malo ulja. Pospite semenima i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta....
23. feb.
Kako da pečemo povrće u aluminijumskoj foliji?Da biste pripremili nekoliko porcija jela od povrća odjednom za celu porodicu, stavite list aluminijumske folije dužine 50 do 70 cm....
15. okt.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Zatim ih napunite hladnom, čistom vodom i stavite ih nazad u frižider. Jedan čist frižider čuva hranu da se ne pokvari....
24. avgust
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se pravi fonduAko ne želite da investirate i specijalnu posudu za fondu, koristite šerpu.
Da biste napravili tradicionalni fondu stavite šerpu na ringlu, nalijte čašu i po belog suvog vina....
03. avgust
Kako se blanšira krompirBlanširanje označava brzo prokuvavanje namirnice, a kao rezultat ona promeni boju, najčešće izbledi.
Blanširanje ne treba da traje više od 1-2 minuta od ponovnog vrenja vode, pritom što ranije provri voda nakon potapanja...
11. maj
Kako se prave krutoniKrutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami.
Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
06. maj
Kako se prži krompirPrženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje.
Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
28. april
Kako se kuva kukuruzKukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
27. april
Kako se marinira piletinaPileće meso spada u najomiljenija mesa u balkanskoj kuhinji. Priprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati.
Pri marinadi meso...
10. mart
Kako se priprema heljdaHeljda predstavlja proizvod koji nije tipičan za bugarsku nacionalnu kuhinju. Njenom domovinom se smatra Indija, a izuzetno je popularna u Rusiji.
Heljda je vrlo korisna i čak se uzima i kao zamena za meso, jer je...
07. mart