Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
Orada se koricom od orahaOrada se koricom od oraha
25. avgust
Servirajte oradu sa koricom od oraha sa kriškama limuna. Prijatno!...
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se čisti artičoka?Kako se čisti artičoka?
29. nov.
Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
Kako se čisti brancin?Kako se čisti brancin?
10. mart
Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin. Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
Kako se čisti ribaKako se čisti riba
13. feb.
Riba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
Kako se čiste škembićiKako se čiste škembići
19. maj
Svako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad. I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
Kako se čisti i deli zecKako se čisti i deli zec
28. april
Ali pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
Kako se čisti i sprema iverakKako se čisti i sprema iverak
31. januar
Iverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
Orada u rerniOrada u rerni
14. jun
Ribu (očišćenu i oceđenu) stavljam u posudu za pečenje. Stavljam so i pravim razreze odozgo u koje stavljam kriške limuna (isto u stomak). U tiganju blago pržim krompir na kružiće sa lukom i zelenom paprikom (samo da malo...
Orada u krem sosuOrada u krem sosu
16. januar
Oradu filetirati, posoliti i pobiberiti, pa uvaljati u oštro brašno. Ispržiti je u tiganju na maslinovom ulju. Za sos prokuvati belo vino, pa dodati neutralnu pavlaku, so, biber i narendanu koru limete....
Pečena orada u folijiPečena orada u foliji
15. jul
Nek vam je slatko uz pečenu oradu u foliji!...
Punjena orada u folijiPunjena orada u foliji
17. januar
Orada u foliji se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30-40 minuta....
Aromatična orada u rerniAromatična orada u rerni
26. jun
Kada je gotova izvadite iz posude za pečenje i servirajte aromatičnu oradu u rerni....
Filetirana orada u marinadiFiletirana orada u marinadi
08. mart
U istu posudu staviti filete orade da odstoje sat vremena. Ugrejati na tiganju maslinovo ulje i pržiti samo sa strane kožice. Minut pred kraj dodati i marinadu u tiganj i sve zajedno izvaditi....
Biljna orada u rerniBiljna orada u rerni
03. jun
Posipamo oradu maslinovim uljem, namažemo je smesom spolja i iznutra, posipamo i vino. Ostavljamo dvadesetak minuta da se napoji....
Orada sa kornfleksomOrada sa kornfleksom
30. dec.
Već gotovu oradu sa kornfleksom jedemo toplu sa odgovarajućim garnirungom - na primer krompirom ili kroketama od krompira....
Orada na roštiljuOrada na roštilju
13. jul
Dobro očistite orade, sklanjajući im iznutrice. Dobro natrljajte solju i biberom spolja i iznutra i istucanim lukom po želji iznutra. U svaku oradu stavite kriške limuna i iseckan peršun....
Orada sa sosomOrada sa sosom
15. sep.
Čim ispari, dodajte luk, paradajz, šeri, vino i šećer, dinstajte dok se ne dobije konzistencija sirupa. Zapecite filete na roštilju, pospite ih solju i servirajte sa sosom....
Orada sa senfomOrada sa senfom
19. dec.
Poslužite oradu sa senfom prelivenu sosom od tečnosti koja je nastala tokom pečenja i uz prilog po vašem ukusu. Neka vam je prijatno sa ovom pečenom oradom!...
Orada sa pečurkamaOrada sa pečurkama
05. okt.
Za to vreme, oradu očistimo od unutrašnjosti. Skidamo ljuske. Nakon što lepo operemo hladnom vodom ostavljamo sa strane da se odvoji višak vode. Na kraju prelivamo marinadom od belog vina i aromatičnih začina....
Orada sa limunomOrada sa limunom
04. dec.
Operemo oradu i dobro je posolimo sa svih strana. Da bismo pojačali ukus dobro spolja posipamo biberom. Preporučujemo da limun bude organski, zato što ga koristimo sa korom. Dobro ga operemo i sečemo na krugove....
Orada na tiganjuOrada na tiganju
02. januar
Čim omekša, dodajte vino i sačekajte da se redukuje. U sos iscedite 1/2 limuna i začinite ga sa malo soli i bibera po ukusu. Poslužite orade uz prilog od povrća, a sos poslužite u sosijeri....