Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se čisti brancin?Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin.
Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
10. mart
Kako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
13. feb.
Kako se čisti artičoka?Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
29. nov.
Kako se čiste škembićiSvako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad.
I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
19. maj
Kako se čiste škampi?Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
20. sep.
1
Krem karamel sa dekoracijom od karamelaKaramel smesu razlijte po kalupima i ispecite na pari dok se ne zgusne i ne dobije zlatastu boju.
Gotov krem ohladite. Pre serviranja prebacite u odgovarajuću posudu i dekorišite karamel figurama....
02. jun
Krem-karamel sa hrskavim karamelomAko je temperatura visoka, smanjite je još malo, da ne bi provrila voda - da se ne bi formirale šupljine.
U posebnu posudu karamelizovati šećer i išarati karamelom odozgo....
16. feb.
Kako se čisti i deli zecAli pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
28. april
Kako se čisti i sprema iverakIverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
31. januar
Kako se čisti zagoreo šećer?Posudu potopite na različito vreme, u zavisnosti od težine zagorelog šećera, a zatim pažljivo istrljajte ostatke.
Zagoreo šećer u rerni se čisti uz pomoć soli....
19. feb.
Krem karamel u multikukeruUključujemo program para na 20 minuta, ali vadimo kad prođe 12 minuta, da bi se dobila ta glatka tekstura krem karamela i da nema šupljina.
Prijatno uz krem karamel u multikukeru!...
05. maj
Krem karamel u bundeviKaramelizujte 3-4 kašike šećera dok ne dobijete svetliji karamel. Sipajte ga u bindevu. Preko njega sipajte mleko sa jajima. Stavite poklopac bundeve i pažljivo je prebacite u veliku šerpu....
12. april
Krem karamel u plehuKada se šećer karamelizuje, sipajte smesu od jaja i mleka u pleh i stavite u rernu na 150 stepeni oko 45 minuta....
09. jul
Krem karamel u tepsijiKaramel: U kaserolu sipajte 8 kašika šećera i stavite kaserolu na umerenu vatru, dok se šećer ne istopi i ne dobije prijatnu zlatnu boju. Sipajte ga u pleh i rasporedite ga, što je moguće ravnomernije....
20. jun
Kako da napravimo karamel bez greškeZnajte da kad jednom zagori, karamel ne može da bude spašen i treba da počnete celu proceduru od početka.
Ako se u karamelu formira mnogo grumuljica ili je zrnast, ne brinite se....
17. mart
Bombone Karamel MuSeče se na komadiće ili kalupčićima za kolačiće i bombone se poslužuju sa listićima mente.
Bombone Karamel Mu su gotove....
26. jul
Kako da očistimo zagorelo posuđe?Kako se čisti jako zamrpljano posuđe od nerđajućeg čelika?
Potrebno je: kisela voda, soda za hleb i grubi sunđer. U zagorelu posudu se sipa soda za hleb, dodaje se hidrogen peroksid i posle još malo sode za hleb....
01. dec.
Krem karamel u glinenim posudicamaIspecite krem karamel u rerni zagrejanoj do 200 stepeni, pazeći da voda ne uvri, da ne bi bilo šuplje.
Izvadite posudu iz rerne i ostavite krem karamel da se ohladi, nakon čega možete da servirate....
01. dec.
Krem karamel u fryer-uLagane korice odozgo (koja je posle bila odozdo kada sam je okrenula), karamel se savršeno razlio po tanjiru.
Generalno, krem karamel u fryer-u bez ikakvih napometan, kao za Master šefa....
23. feb.
Sjajan krem karamel u šerpiNa taj način krem karamel postaje neverovatno ukusan i masan bez ikakvih šupljina....
23. sep.
Sjajan krem karamel u posudicamaNakon toga se pozabavimo spremanjem karamela.
U posudi se pomešaju šećer, voda i sok od limuna, mešaju se dok ne postanu umereno zlatasti.
Sipajte na dno posudica a odzgo smesu od jaja....
21. sep.
Seoski krem karamel u plehuKrem karamel pecite na pari na 100 stepeni, zavisno od rerne, važno je da voda ne provri.
Na ovaj način sam pripremila krem karamel sa tri vrste mleka, bude neverovatno ukusan i bez rupica....
30. jun
Kako očistiti zagorelu šerpuNa taj način će se sve što je zagorelo zalepiti na dno. Pa čak tada se ostalo može prebaciti u novu posudu.
- Dno zagorele šerpe prekrijte solju i neka odstoji tako sat vremena....
08. avgust