Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se čisti brancin?Kako se čisti brancin?
10. mart
Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin. Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
Kako se čisti ribaKako se čisti riba
13. feb.
Riba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
Kako se čisti artičoka?Kako se čisti artičoka?
29. nov.
Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
Kako se čiste škembićiKako se čiste škembići
19. maj
Svako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad. I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
Krem karamel sa dekoracijom od karamelaKrem karamel sa dekoracijom od karamela
02. jun
Karamel smesu razlijte po kalupima i ispecite na pari dok se ne zgusne i ne dobije zlatastu boju. Gotov krem ohladite. Pre serviranja prebacite u odgovarajuću posudu i dekorišite karamel figurama....
Krem-karamel sa hrskavim karamelomKrem-karamel sa hrskavim karamelom
16. feb.
Ako je temperatura visoka, smanjite je još malo, da ne bi provrila voda - da se ne bi formirale šupljine. U posebnu posudu karamelizovati šećer i išarati karamelom odozgo....
Kako se čisti i deli zecKako se čisti i deli zec
28. april
Ali pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
Kako se čisti i sprema iverakKako se čisti i sprema iverak
31. januar
Iverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
Kako se čisti zagoreo šećer?Kako se čisti zagoreo šećer?
19. feb.
Posudu potopite na različito vreme, u zavisnosti od težine zagorelog šećera, a zatim pažljivo istrljajte ostatke. Zagoreo šećer u rerni se čisti uz pomoć soli....
Krem karamel u multikukeruKrem karamel u multikukeru
05. maj
Uključujemo program para na 20 minuta, ali vadimo kad prođe 12 minuta, da bi se dobila ta glatka tekstura krem karamela i da nema šupljina. Prijatno uz krem karamel u multikukeru!...
Krem karamel u bundeviKrem karamel u bundevi
12. april
Karamelizujte 3-4 kašike šećera dok ne dobijete svetliji karamel. Sipajte ga u bindevu. Preko njega sipajte mleko sa jajima. Stavite poklopac bundeve i pažljivo je prebacite u veliku šerpu....
Krem karamel u plehuKrem karamel u plehu
09. jul
Kada se šećer karamelizuje, sipajte smesu od jaja i mleka u pleh i stavite u rernu na 150 stepeni oko 45 minuta....
Krem karamel u tepsijiKrem karamel u tepsiji
20. jun
Karamel: U kaserolu sipajte 8 kašika šećera i stavite kaserolu na umerenu vatru, dok se šećer ne istopi i ne dobije prijatnu zlatnu boju. Sipajte ga u pleh i rasporedite ga, što je moguće ravnomernije....
Kako da napravimo karamel bez greškeKako da napravimo karamel bez greške
17. mart
Znajte da kad jednom zagori, karamel ne može da bude spašen i treba da počnete celu proceduru od početka. Ako se u karamelu formira mnogo grumuljica ili je zrnast, ne brinite se....
Bombone Karamel MuBombone Karamel Mu
26. jul
Seče se na komadiće ili kalupčićima za kolačiće i bombone se poslužuju sa listićima mente. Bombone Karamel Mu su gotove....
Kako da očistimo zagorelo posuđe?Kako da očistimo zagorelo posuđe?
01. dec.
Kako se čisti jako zamrpljano posuđe od nerđajućeg čelika? Potrebno je: kisela voda, soda za hleb i grubi sunđer. U zagorelu posudu se sipa soda za hleb, dodaje se hidrogen peroksid i posle još malo sode za hleb....
Krem karamel u glinenim posudicamaKrem karamel u glinenim posudicama
01. dec.
Ispecite krem karamel u rerni zagrejanoj do 200 stepeni, pazeći da voda ne uvri, da ne bi bilo šuplje. Izvadite posudu iz rerne i ostavite krem karamel da se ohladi, nakon čega možete da servirate....
Krem karamel u fryer-uKrem karamel u fryer-u
23. feb.
Lagane korice odozgo (koja je posle bila odozdo kada sam je okrenula), karamel se savršeno razlio po tanjiru. Generalno, krem karamel u fryer-u bez ikakvih napometan, kao za Master šefa....
Sjajan krem karamel u šerpiSjajan krem karamel u šerpi
23. sep.
Na taj način krem karamel postaje neverovatno ukusan i masan bez ikakvih šupljina....
Sjajan krem karamel u posudicamaSjajan krem karamel u posudicama
21. sep.
Nakon toga se pozabavimo spremanjem karamela. U posudi se pomešaju šećer, voda i sok od limuna, mešaju se dok ne postanu umereno zlatasti. Sipajte na dno posudica a odzgo smesu od jaja....
Seoski krem karamel u plehuSeoski krem karamel u plehu
30. jun
Krem karamel pecite na pari na 100 stepeni, zavisno od rerne, važno je da voda ne provri. Na ovaj način sam pripremila krem karamel sa tri vrste mleka, bude neverovatno ukusan i bez rupica....
Kako očistiti zagorelu šerpuKako očistiti zagorelu šerpu
08. avgust
Na taj način će se sve što je zagorelo zalepiti na dno. Pa čak tada se ostalo može prebaciti u novu posudu. - Dno zagorele šerpe prekrijte solju i neka odstoji tako sat vremena....