Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja: - Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Čoko orahČoko orah
24. januar
Usitniti keks sa ukusom kakaa i staviti u jednu posudu, posuti sa vanilinim šećerom, medom, pekmezom od pomorandže i sokom od pomorandže. Izmešati. Rastopiti čokoladu i preliti preko smese. Narendati koru od pomoranže...
Kako se pravilno čuva sveže sirovo meso?Kako se pravilno čuva sveže sirovo meso?
28. nov.
Ponekada, na osnovu jednog ili drugog razloga, moramo da odložimo naše kulinarske podvige i da nas naše sirovo meso sačeka dan-dva, dok mu ne dođe red na spremanje....
Moje orah kifliceMoje orah kiflice
03. januar
Sve zajedno rukom zamesiti dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Napraviti jufkicu i na kratko je ostaviti da odstoji. Kada ste u žurbi, ni ne mora da odstoji, može i odmah da se pravi....
Sirovi baroviSirovi barovi
25. januar
Ostavite u frižideru da se stegne. Isecite na komade veličine i oblika po želji....
Kokosov orah od čokoladeKokosov orah od čokolade
12. mart
Kada se potpuno stegne, sklanjamo pažljivo iz kalupa i pomoću čačkalice pravimo crtice po braon delu tako će se dobiti efektna hrapavost. U posudu stavljamo vodu i šećer i kuvamo dok se ne zgusne....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Indijski OrahIndijski Orah
23. jun
Delikatno začinjen indijski orah je omiljena zakuska među namirnicama koje mogu da se nađu u skoro svim prodavnicama. Od njega se pravi sjajan maslac i pogodan je dodatak za salate i pržena jela. Drvo indijskog oraha...
Kokosov OrahKokosov Orah
09. jun
Ta sirovina se široko koristi u kulinarstvu ili kozmetičkoj industriji. Kad se kora narenda i skuva u kipućoj vodi, dobija se maslac, koji se koristi kao masnoća u kulinarstvu....
Brazilski OrahBrazilski Orah
23. maj
Brazilski orah (Bertholletia excelsa) je najbolji i efikasan prirodan izvor selena. Ovo jedinstveno orašasto voće sreće se samo u šumama Amazona gde mu je drvo divlje rastinje i čak se ne kultiviše. Brazliski orah ne...
Kola OrahKola Orah
28. dec.
Koka-kola je nesumnjivo napoznatiji gazirani napitak na svetu, kojem se i do dan danas čuva tajni recept. Poznato je da je 1886. godine farmaceut Džon Pembrantn iz Atlante pomešao orahe kola drveta sa biljkom kokom i malo...
Sapunski OrahSapunski Orah
27. sep.
Jedan od najreklamiranijih proizvoda su preparati za čišćenje, praškovi i omekšivači. Trenutno na tržište ulazi alternativa hemikalijama, kojima čistimo domove i peremo odeću. To su sapunski orasi (soapnuts). One nisu...
Sirovi veganski kremSirovi veganski krem
20. nov.
Jedan brzi doručak, savršen za usput i najvažnije - izuzetno ukusan i zdrav. U teglicu (200-300 ml) sipamo sojino kiselo mleko. U zavisnosti od preferencija možemo da odaberemo bademovo ili neko drugo. Namrvimo unutra...
Sirovi rajski musSirovi rajski mus
22. dec.
Ohlađeni sirovi rajski mus ukrasite narom, zdrobljenim orasima ili šta god želite i poslužite. Prijatno!...
Keto sirovi namazKeto sirovi namaz
13. maj
Keto sirovi namaz je gotov za serviranje....
Sirovi fadž brauniSirovi fadž brauni
27. jun
Uz pomoć drvene kašike promešajte kokosovo brašno, kako, med, krompir i kikiriki puter, tako da dobijete loptu testa. Pritisnite testo u nauljeni pleh dimenzija 22x15 cm i ostavite ga u frižideru na 45 minuta....
Sirovi energetski blokčićiSirovi energetski blokčići
30. sep.
Ostavimo u frižider da se ohladi jednu noć (6-7 sati) i nakon toga sečemo oblike po želji. Za pripremu energetskih blokčića možemo koristiti razne vrste orašastih plodova i suvog voća....
Pečeni orah sa himalaskom soljuPečeni orah sa himalaskom solju
03. nov.
Očistite orahe od ljuske i potrudite se da jezgro ostane celo. Naprskajte orahe toplom vodom, pa ih pospite brašnom i solju. Promešajte veoma dobro, da se so i brašno zalepe po orasima....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...