Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šitake PečurkeSastav Šitake pečuraka
Šitake pečurke su veom bogate velikim brojem korisnih polisaharida, lentainacina i lentinana....
15. sep.
Pečene šitake pečurkeOčistite šitake pečurke, tako što ćete odvojiti kapice od drški. Pomešajte so i maslinovo ulje, ubacite pečurke u smesu i promešajte.
Poređajte pečurke na roštilj i postavite ih na srednji ili najniži položaj....
07. sep.
Pečurke Šitake u maslacuŠitake se takođe nazivaju i imperatorska pečurka, zato što se ova pečurka u drevnim vremenima pripremala za imperatorsku porodicu.
Ona je simbol zdravlja i dugovečnosti, sadrži mnogo minerala i vitamina....
21. maj
Pečurke šitake u rerniAromatične i ukusne pečurke šitake u rerni.
1. Odsecite drške šitake pečuraka i kapice dobro očistite vlažnom krpom. Poređajte ih otvorom na gore u posudu za pečenje obilno namazanu maslinovim uljem.
2....
29. jul
Šitake pečurke - korisna svojstva i primenakožu;
Pravilna upotreba šitake pečuraka
Dobra stvar kod ovih pečuraka je što ne morate da se pitate kako da ih spremite da biste u njima zadržali sve što je korisno....
05. mart
Korisna svojstva šitake pečurakaPuder od šitake pečuraka služi sa prevenciju visokog krvnog prtiska.
One poboljšavaju rad imuniteta. Obično doza od 2 šitake pečurke dnevno je dovoljna da bismo osetili ovaj efekat....
22. jun
Šitake pečurke dinstane u maslacu, vinu i belom lukuNa ovaj način šitake pečurke budu mnogo krte, tope se u ustima i ukusne su i same po sebi. Idealne su za jedan aperitiv, predjelo ili prilog.
Prijatno!...
06. januar
Kako da osušimo pečurke ŠitakeŠitake pečurke sušene na suncu
Treći način i možda najstariji kao metoda za sušenje pečuraka jeste sušenje na suncu....
30. april
Kako spremiti oktopoda?Okotpod je pogodan za glavna jela ili za salate, može da se spremi pečen, kuvan, dinstan na maslacu ili mariniran....
01. maj
Karamelizovane pečurke Šitake u soja sosuDa biste na ovaj način pripremili šitake pečurke, prethodno ih očistite i odbacite drše, a kape veoma kratko operite pod mlazom vode....
17. dec.
Pašteta od šitake pečurakaSuve pečurke šitake prelijte ključalom vodom i poklopite na pola sata dok se dobro ne hidriraju, zatim ih izvadite i isecite.
Šargarepu narendajte, peršun očistite od peteljki, operite i iseckajte....
18. okt.
Kako spremiti meke šnicle?Potrebno je samo da ih spremite na više načina, ako hoćete da ugodite svačijem ukusu....
18. feb.
Kako spremiti svinjsku kolenicuPostoji mnogo načina da se svinjska kolenica spremi. Najčešći recept za spremanje svinjske kolenice jeste onaj gde se ona sprema u vidu đuveča. U suštini, nije toliko važno kako ćete je spremiti....
30. januar
Kako spremiti svinjska crevca?Svinjska crevca predstavljaju gotove kožice za punjenje. Zato nema ničeg novog da se ona koriste najviše za punjenje svih vrsta kobasica.
Pre upotrebe creva za punjenje, potrebno je da se očisti unutranji deo, tako...
27. mart
Kako sprečiti dehidrataciju?Da biste sprečili dehidrataciju, pijte puno tečnosti svih vrsta, od kojih su neke sveže ceđeni sokovi. Ne pregrevajte telo - pronađite način da se rashladite....
02. maj
Pečurke u maslacuPečurke, dok su cele, stavite u cediljku i operite pod mlazom vode. Nemojte ih nikako ostavljati da budu u vodi kada ih perete. ocedite ih dobro.
U tiganju rastopite maslac i stavite pečurke....
12. okt.
Marinirane pečurke i šargarepePečurke očistite i operite, a zatim i beli luk i šargarepu. Osušite ih i isecite na komadiće/kolutiće debljine 3-4 mm.
2....
25. maj
Pirinač, pečurke i povrćeLuk iseći sitno, šargarepu, papriku i tikvicu na kockice, masline na kolutove, a pečurke na krupnije komade.
Na umereno zagrejanom maslinovom ulju propržiti krupno secene šampinjone da porumene....
26. feb.
Aromatične pečurke u maslacuPospite je preko gotovih pečurki u maslacu.
Poslužite vaše aromatične pečurke u maslacu odmah....
25. jun
Supa od šitake pečuraka i šafranaServirajte supu od pečuraka sa mlazom susamovog ulja.
Supa od pečuraka šitake i šafrana je gotova.
Prijatno!...
28. okt.
Kako da spremite školjkeKada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati.
Spremljene školjke se ne mogu čuvati, a još manje da se ponovo zagrevaju, jer postoji veliki rizik od trovanja....
28. sep.
Kako da spremite vrganjePre nego što spremite vrganje, operite ih u hladnoj vodi, zatim isecite donji deo drške, a krupnije pečurke isecite na komadiće....
25. sep.
Kako da spremite bukovaču?Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
07. mart
Pečurke sa bulguromPečurke očistite i naseckajte na sitno. Propržite ih u ulju i maslacu.
Kada su pečurke gotove, dodajte narendanu šargarepu, na sitno naseckani peršun i beli luk i dodajte začine ih po ukusu....
29. sep.