Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sos za svinjsko mesoŽumance se pomeša sa senfom, kiselom pavlakom i sokom od limuna. Meša se u blenderu na niskim obrtajima.
Dodaje se u tiganj i ostavlja na tihoj vatri na kratko, dok se ne zgusne....
22. mart
Sos za pečeno svinjsko mesoIsecite file od svinjetine i poslužite vruće sa sosom za meso. Neka vam je slatko!...
23. nov.
Bečka marinada za svinjsko mesoDodajemo sve sastojke u duboku posudu u kojoj ćemo ih pomešati sa mesom i ostavimo da se marinira nekoliko sati.
Izvadimo meso i pečemo....
10. jun
Sterilizovano svinjsko mesoPreostalo meso sam poređala zbijeno u tegle, stavila sam i zrna bibera.
Prelila sam ih preostalom masnoćom iz prženja, zatvorila i sterilizovala svinjeitnu u teglama dva i po sata u dubokoj šerpi....
07. avgust
Špikovano svinjsko mesoGotovo je kada se odvaja bez problema.
Možete da koristite recept za špikovano svinjsko meso bilo koju vrstu svinjetine....
16. mart
Palačinke koje se ne cepajuGotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro.
U namazanom tiganju se prže palačinke. Sa obe strane se maže maslacem....
27. april
Koje biljno mleko se za šta koristi?Zato je dobro da znamo koje biljno mleko se za šta koristi.
Ovseno mleko ima neutralan ukus i može da bude umućeno u lep late ili kapućino....
09. okt.
Za koje meso se koristi ruzmarin?Retko se dodaje svinjskom mesu, jer se baš i ne slaže sa njegovim ukusom, ali je i to stvar ukusa i individualnih želja. Ruzmarin, kada se doda zečetini, daje joj posebno prijatan ukus....
27. januar
Svinjsko meso i grašakIsečeno meso se isprži sa lukom i šargarepom.
Stavi se grašak, aleva paprika, biber i paradajz iz flaše ili male tegle kao i bujon od mesa.
DOdaju se 2 šolje vode i ostavi se da provri....
23. maj
Svinjsko meso u đuvečariRasporedite meso i maslac u đuvečaru, stavite poklopac i zapecite.
Pre nego što ga izvadite iz rerne prelijte sve jajima, pospite alevom paprikom i narendanim kačkavaljem. Dopecite....
13. mart
Svinjsko meso sa prazilukomNasecite meso na zalogaje.
Stavite mast u tiganj i dodajte meso. Pržite dok ne bude gotovo, povremeno ga mešajući.
Za to vreme očistite i naseckajte praziluk na krupnije komade pa ga dodajte u gotovo meso....
14. mart
Dinstano aromatično svinjsko mesoOčistite meso od suvišnih žila i masnoća po površini. Natrljajte biberom i ostavite na sobnoj temperaturi, dok ne dođe vreme da se koristi.
2....
17. feb.
Svinjsko meso sa povrćemSvinjetina se iseče na male komade. Paprika, šargarepa i luk se iseku na trakice. U tiganj se stavlja ulje da se ugreje.
Kad se ulje ugreje dodaje se svinjsko meso. Začini se začinom za roštilj....
25. jun
Domaće usoljeno svinjsko mesoMeso spremno za soljenje se iseče na kriške, debljine oko 2, 5 cm. Svaka od njih se prekriva solju i stavlja se u frižider tokom jednog dana. Nakon toga se pere od soli ledenom vodom i suši se....
20. jul
Svinjsko meso sa spanaćemAko vam se jelo čini retko, možete da ga zgusnete sa 1-2 kašike brašna, tako što ga prvo razmutite u malo tople vode i dodate ga....
27. jun
Domaće konzervisano svinjsko mesoKonzervisano svinjsko meso se kuva bar dva, dva i po sata....
06. dec.
Svinjsko meso sa zeljemOstavlja se da se krčka na srednjoj vatri dok ne bude gotovo. Jelo začinjavam svežom divljom nanom.
Kod kuće volimo da jedemo sa kašikom kiselog mleka.
Svinjsko meso sa zeljem je veoma ukusno....
12. jul
Meraklijsko suvo svinjsko mesoTemperatura treba da bude 5-7 stepeni da bi se osušilo.
Druga opcija za svinjsko suvo meso je da se ostavi u frižideru (na temperaturi od 5-7 stepeni) 4-5 dana....
12. januar
Svinjsko meso sa pečurkamaDok se ulje zagreva, očistila sam, oprala i isekla luk na sitno. Nakon toga sam ga stavila da se zaprži i malo da omeška i promešala sam kašikom.
Isekla sam meso na zalogaje i dodala u luk i promešala!...
14. okt.
Svinjsko meso sa boranijomSvinjsko meso se iseče na zalogaje i isprži se. Izvadi se i na istom mestu se zaprži luk, ubrzo se dodaje očišćena boranija i malo vode.
Dinsta se dok boranija ne omekša....
14. okt.
Kuvano špikovano svinjsko mesoOstavljamo da se kuva na tihoj vatri dok meso ne bude gotovo....
26. april
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Pile u koje ćete se zaljubitiVadi se posuda i skida se folija, vraća se u rernu i zapeče se dok ne porumeni.
Serviramo sa čašom piva i salatom.
Prijatno!...
23. sep.
Svinjsko meso sa pilećim iznutricamaMeso sitno naseći i upržiti. U međuvremenu očistiti i oprati pileće džigerice i srca.
Čim meso bude gotovo, izvaditi ga i u istoj masnoći upržiti iznutrice uvaljane u brašno....
19. april
Svinjsko meso na makedonski načinPerem meso i sečem na srednje kockice. Zapržim ga u masnoći dok ne pobeli.
Šargarape se iseku na kružiće, a luk na sitno....
06. jul