Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sos za svinjsko mesoSos za svinjsko meso
22. mart
Žumance se pomeša sa senfom, kiselom pavlakom i sokom od limuna. Meša se u blenderu na niskim obrtajima. Dodaje se u tiganj i ostavlja na tihoj vatri na kratko, dok se ne zgusne....
Sos za pečeno svinjsko mesoSos za pečeno svinjsko meso
23. nov.
Isecite file od svinjetine i poslužite vruće sa sosom za meso. Neka vam je slatko!...
Bečka marinada za svinjsko mesoBečka marinada za svinjsko meso
10. jun
Dodajemo sve sastojke u duboku posudu u kojoj ćemo ih pomešati sa mesom i ostavimo da se marinira nekoliko sati. Izvadimo meso i pečemo....
Sterilizovano svinjsko mesoSterilizovano svinjsko meso
07. avgust
Preostalo meso sam poređala zbijeno u tegle, stavila sam i zrna bibera. Prelila sam ih preostalom masnoćom iz prženja, zatvorila i sterilizovala svinjeitnu u teglama dva i po sata u dubokoj šerpi....
Špikovano svinjsko mesoŠpikovano svinjsko meso
16. mart
Gotovo je kada se odvaja bez problema. Možete da koristite recept za špikovano svinjsko meso bilo koju vrstu svinjetine....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro. U namazanom tiganju se prže palačinke. Sa obe strane se maže maslacem....
Koje biljno mleko se za šta koristi?Koje biljno mleko se za šta koristi?
09. okt.
Zato je dobro da znamo koje biljno mleko se za šta koristi. Ovseno mleko ima neutralan ukus i može da bude umućeno u lep late ili kapućino....
Za koje meso se koristi ruzmarin?Za koje meso se koristi ruzmarin?
27. januar
Retko se dodaje svinjskom mesu, jer se baš i ne slaže sa njegovim ukusom, ali je i to stvar ukusa i individualnih želja. Ruzmarin, kada se doda zečetini, daje joj posebno prijatan ukus....
Svinjsko meso i grašakSvinjsko meso i grašak
23. maj
Isečeno meso se isprži sa lukom i šargarepom. Stavi se grašak, aleva paprika, biber i paradajz iz flaše ili male tegle kao i bujon od mesa. DOdaju se 2 šolje vode i ostavi se da provri....
Svinjsko meso u đuvečariSvinjsko meso u đuvečari
13. mart
Rasporedite meso i maslac u đuvečaru, stavite poklopac i zapecite. Pre nego što ga izvadite iz rerne prelijte sve jajima, pospite alevom paprikom i narendanim kačkavaljem. Dopecite....
Svinjsko meso sa prazilukomSvinjsko meso sa prazilukom
14. mart
Nasecite meso na zalogaje. Stavite mast u tiganj i dodajte meso. Pržite dok ne bude gotovo, povremeno ga mešajući. Za to vreme očistite i naseckajte praziluk na krupnije komade pa ga dodajte u gotovo meso....
Dinstano aromatično svinjsko mesoDinstano aromatično svinjsko meso
17. feb.
Očistite meso od suvišnih žila i masnoća po površini. Natrljajte biberom i ostavite na sobnoj temperaturi, dok ne dođe vreme da se koristi. 2....
Svinjsko meso sa povrćemSvinjsko meso sa povrćem
25. jun
Svinjetina se iseče na male komade. Paprika, šargarepa i luk se iseku na trakice. U tiganj se stavlja ulje da se ugreje. Kad se ulje ugreje dodaje se svinjsko meso. Začini se začinom za roštilj....
Domaće usoljeno svinjsko mesoDomaće usoljeno svinjsko meso
20. jul
Meso spremno za soljenje se iseče na kriške, debljine oko 2, 5 cm. Svaka od njih se prekriva solju i stavlja se u frižider tokom jednog dana. Nakon toga se pere od soli ledenom vodom i suši se....
Svinjsko meso sa spanaćemSvinjsko meso sa spanaćem
27. jun
Ako vam se jelo čini retko, možete da ga zgusnete sa 1-2 kašike brašna, tako što ga prvo razmutite u malo tople vode i dodate ga....
Domaće konzervisano svinjsko mesoDomaće konzervisano svinjsko meso
06. dec.
Konzervisano svinjsko meso se kuva bar dva, dva i po sata....
Svinjsko meso sa zeljemSvinjsko meso sa zeljem
12. jul
Ostavlja se da se krčka na srednjoj vatri dok ne bude gotovo. Jelo začinjavam svežom divljom nanom. Kod kuće volimo da jedemo sa kašikom kiselog mleka. Svinjsko meso sa zeljem je veoma ukusno....
Meraklijsko suvo svinjsko mesoMeraklijsko suvo svinjsko meso
12. januar
Temperatura treba da bude 5-7 stepeni da bi se osušilo. Druga opcija za svinjsko suvo meso je da se ostavi u frižideru (na temperaturi od 5-7 stepeni) 4-5 dana....
Svinjsko meso sa pečurkamaSvinjsko meso sa pečurkama
14. okt.
Dok se ulje zagreva, očistila sam, oprala i isekla luk na sitno. Nakon toga sam ga stavila da se zaprži i malo da omeška i promešala sam kašikom. Isekla sam meso na zalogaje i dodala u luk i promešala!...
Svinjsko meso sa boranijomSvinjsko meso sa boranijom
14. okt.
Svinjsko meso se iseče na zalogaje i isprži se. Izvadi se i na istom mestu se zaprži luk, ubrzo se dodaje očišćena boranija i malo vode. Dinsta se dok boranija ne omekša....
Kuvano špikovano svinjsko mesoKuvano špikovano svinjsko meso
26. april
Ostavljamo da se kuva na tihoj vatri dok meso ne bude gotovo....
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
Pile u koje ćete se zaljubitiPile u koje ćete se zaljubiti
23. sep.
Vadi se posuda i skida se folija, vraća se u rernu i zapeče se dok ne porumeni. Serviramo sa čašom piva i salatom. Prijatno!...
Svinjsko meso sa pilećim iznutricamaSvinjsko meso sa pilećim iznutricama
19. april
Meso sitno naseći i upržiti. U međuvremenu očistiti i oprati pileće džigerice i srca. Čim meso bude gotovo, izvaditi ga i u istoj masnoći upržiti iznutrice uvaljane u brašno....
Svinjsko meso na makedonski načinSvinjsko meso na makedonski način
06. jul
Perem meso i sečem na srednje kockice. Zapržim ga u masnoći dok ne pobeli. Šargarape se iseku na kružiće, a luk na sitno....