Bonapeti.rs»Saveti»Za koje meso se koristi ruzmarin?

Za koje meso se koristi ruzmarin?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
1215
Za koje meso se koristi ruzmarin?

Ruzmarin je izuzetno aromatičan začin, koja se koristi za poboiljšanje ukusa jelima od davnina. Najviše se koristi u španskoj i italijanskoj kuhinji, ali dobija sve više na popularnosti i kod nas. Ruzmarin može da se pohvali jakom aromom i pikantnim ukusom. Dodajte se različitim jelima, ali je perfektan kao začin za meso. Ali, u koje meso možemo dodavati ruzmarin?

Ruzmarin se koristi za davanje ukusa jelima od pilećeg mesa, jagnjećeg mesa, za ribu i teletinu. Retko se dodaje svinjskom mesu, jer se baš i ne slaže sa njegovim ukusom, ali je i to stvar ukusa i individualnih želja. Ruzmarin, kada se doda zečetini, daje joj posebno prijatan ukus.

U mediteranskoj kuhinji u receptima sa jagnjetinom i zečetinom skoro obavezno je prisustvo i ruzmarina. Začin se veoma često koristi i zapripremanje marinada za različite vrste mesa.

Ruzmarin može da se koristi u kombinaciji sa maslacem i peršunom, a ovaj biljni maslac se koristi da se njime premaže pile ili da se ubaci u male razreze, koji se naprave u mesu. Nemojte da kombinujete ruzmarin sa lovorovim listom, jer se ova dva začina ne slažu baš najbolje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji