Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koje biljno mleko se za šta koristi?Koje biljno mleko se za šta koristi?
09. okt.
Kao što možete i sami da primetite, postoji veliki izbor alternativnih mleka. Zato je dobro da znamo koje biljno mleko se za šta koristi....
Za i protiv biljnog mlekaZa i protiv biljnog mleka
03. okt.
Biljna mleka (od orašastih plodova) - priroda i prednosti Na prvom mestu ćemo spomenuti da je mleka od orašastih plodova više od deset vrsta. Ona su različitog ukusa i gustine i zadovoljiće svake preferencije....
Koje mleko je najbliže majčinom mleku?Koje mleko je najbliže majčinom mleku?
20. maj
Postoji pet glavnih prednosti zbog kojih je to tako Kozje mleko je pogodna zamena za majčino mleko 1....
Koje vrste povrća odgovaraju bebama?Koje vrste povrća odgovaraju bebama?
21. sep.
Nije problem započeti ishranu čvrstom hranom i nakon 4 meseca, ali sve više i više stručnjaka preporučuje da se novorođenčad doji do uzrasta od šest meseci i da ništa drugo osim majčinog mleka ne uzima od hrane....
Tri vrste namirnica koje izazivaju rak želucaTri vrste namirnica koje izazivaju rak želuca
10. feb.
Ispitivanja su pokazala da je ključni problem taj što ljudi, konzumirajući tri vrste namirnica, gube osećaj za meru i postaju zavisni....
Biljno mleko i njegove zdravstvene koristiBiljno mleko i njegove zdravstvene koristi
29. sep.
- Najpoznatije vrste biljnog mleka sa one od soje, smeđeg pirinča i ovsa, ali može bez problema da se napravi biljno mleko od badema, kikirikija i dr; - Sojino mleko se preporučuje za konzumiranje ljudima...
Koje vrste ribe se mogu spremati na pariKoje vrste ribe se mogu spremati na pari
30. jun
Za spremanje ribe na pari se moge koristiti gotovo sve vrste morske ribe i slatkovodne ribe....
Koje začine dodati pirinču za različite vrste jela?Koje začine dodati pirinču za različite vrste jela?
04. april
Italijanski ukus se lako postiže uz malo pesta i bosiljka. Ova dva sastojka su potrebna za pravljenje ukusnog italijanskog rižota....
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Testo koje ne stari je gotovo....
Osam najboljih biljnih proteinaOsam najboljih biljnih proteina
09. januar
Osim toga, postoji toliko mnogo stvari koje možete učiniti sa ovom svestranom mahunarkom. Pomešajte bilo koju vrstu sočiva u gusti gulaš od sočiva ili toplu supu u hladnoj noći....
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće. Napomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
Koje meso je pogodno za koju vrstu jela?Koje meso je pogodno za koju vrstu jela?
20. maj
Razmotrićemo glavne 3 vrste mesa koje najčešće konzumiramo, a to su pileće, goveđe i svinjsko meso i koji njihov deo je najpogodniji za koje jelo....
Vrste pohovanjaVrste pohovanja
23. sep.
Postoji dota vrsta pohovanja, koje odgovaraju određenim namirnicama koje se pohuju - za meso, za povrće....
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
I to se primećuje prilikom određivanja tipa i vrste brašna....
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Suši pirinač - ne postoji način da preskočimo poseban pirinač za suši. On može da bude beo ili smeđ. Verovatno ste se setili da ima lepljivu teksturu koja doprinosi savršenom izgledu i ukusu omiljenog sušija....
Vrste PatlidžanaVrste Patlidžana
06. avgust
Sve vrste na tržištu su različite i dostupne, a svaka nudi izobilje nutritivnih prednosti i savršen je za različite recepte....
Vrste flavonoidaVrste flavonoida
20. april
Šampion u pogledu biljnih flavonoida je beli luk. U njemu ima najmanje 30 različitih vrsta!...
Testo za picu koje brzo nadolaziTesto za picu koje brzo nadolazi
27. maj
Prstima zamesite kompaktno testo i čim počne da se odvaja od ivica posude, prebacite na brašnom posutu radnu površinu i mesite dok ne prestane da se lepi i dok ne postane elastično....
Pile u koje ćete se zaljubitiPile u koje ćete se zaljubiti
23. sep.
Pile se seče po sredini na dva dela. Uzima se polovina i maže se marinadom, pripremljenom od pomešanih u posudi ulja, senfa, soli, bibera, aleve paprike, origana i bosiljka. Stavlja se u vatrostalnu posudu, sipa se čaša...
Vrste dresinga za salate, koje treba da zapišete u vašem notesuVrste dresinga za salate, koje treba da zapišete u vašem notesu
14. okt.
Evo nekoliko recepata za dresing i opis koja vrsta ide uz koju salatu....
Mafini bez mlekaMafini bez mleka
27. mart
Odozgo u centar po želji možete dodati slatko, nakon toga mafine bez mleka pecite na 170 stepeni bez ventilatora, proverite čačkalicom za zube....
Prženice bez mlekaPrženice bez mleka
03. okt.
Dobro umutimo jaja i so. Dodajemo vodu u njih. Pržimo u ugrejanom ulju. Možemo servirati sa slatkom, ali i sa sirom, krastavcima itd....
Zašto se mleko preporučuje deci i koje je najbolje?Zašto se mleko preporučuje deci i koje je najbolje?
14. avgust
Vrste mleka Iako većina ljudi misli na kravlje mleko kada čuje reč mleko, sad postoji velika raznovrsnost napitaka koji se nazivaju ovim imenom. Ishrana različitim vrstama mleka značajno varira....
Biljni izvori gvožđaBiljni izvori gvožđa
14. jul
U sledećim redovima pogledajte koji su najbolji biljni izvori gvožđa: 1. Spanać Spanać se tradicionalno smatra šampionom sadržaja gvožđa i to je zasluženo....