Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
U kuhinji se koriste razne vrste alkohola, a najčešće su to vino, pivo, rakija, konjak, rum, liker....
Salata za rakiju od crvenih pečenih paprikaSalata za rakiju od crvenih pečenih paprika
03. januar
Paprike pecite na ringli, poparite i oljuštite. Poređajte ih na odogovarajući tanjir zajedno sa drškama, pospite obilno peršunom, mirožijom i mentom i prelijte obilno maslinovim uljem i balsamiko sirćetom. Posolimo....
U koja jela se dodaje husk?U koja jela se dodaje husk?
05. jul
Voćni musevi postaju posebno zdravi ako se dodaju vlakna sa 1 kašikom huska....
U koja jela se dodaje kardamom?U koja jela se dodaje kardamom?
22. nov.
Mahune kardamoma koje se dodaju u rižoto ne jedu se, one samo daju ukus jelu. Kardamom se dodaje u mnoge sosove i supe. Kardamom je dobar za supu od graška i pasulja, kao i supu od sočiva....
Koliko soli treba da dodajemo jelu?Koliko soli treba da dodajemo jelu?
18. mart
Budući da jod brzo ispari, on se treba dodati jelu nekoliko minuta pre nego što jelo bude gotovo....
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Ako je potrebno, dodajte i vodu. Viljuškom možete proveriti da li je meso gotovo. Ako viljuška lako prolazi kroz meso i iz mesa izlazi providan sok u malim količinama, to znači da rernu možete isključiti....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu. Po običaju, jagnje za Uskrs...
Džem od kajsija bez šećeraDžem od kajsija bez šećera
11. jun
Zatim dodajte pektin u džem od kajsije u tankom mlazu, neprestano mešajući. Ostavite da se malo zgusne i tek onda počnite da sipate džem od kajsije bez šećera u tegle....
RakijaRakija
13. sep.
Rakija se koristi i za pravljenje koktela i likera, a ljubitelji alkohola imaju običaj da rakiju dodaju čaju tokom hladnih meseci....
Na koliko stepeni se peku kolačiNa koliko stepeni se peku kolači
08. jun
U svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura. Temperatura na kojoj se peku kolači utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi...
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Ako se istovremeno kuvaju različite vrste povrća, prvo se stavlja ono koje se najsporije kuva, a u određeno vreme dodaje se drugo....
Koliko se kofeina nalazi u šoljici kafe?Koliko se kofeina nalazi u šoljici kafe?
27. jun
Koliko kofeina se nalazi u jednoj šolji kafe?...
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Supe i čorbe su najpopularniji recepti za dnevni meni. Vrlo su dobre za zdravlje, ne zahtevaju mnogo vremena ili posebne kulinarske veštine. Najzdravije su bistre supe, koje se pripremaju od povrća, piletine, ribe...
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu: 1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Koliko često se čisti i odmrzava frižider?
24. avgust
Koliko god dosadno izgledalo, ovo je neophodno. Čišćenje frižidera Prema nekima jedanput mesečno je u potpunosti dovoljno za čišćenje frižidera....
Namaz uz rakijuNamaz uz rakiju
08. april
Namaz uz rakiju je sjajan....
Salata za rakijuSalata za rakiju
15. april
Stavite sve u veliku posudu, dodajte ulje, sirće i so, pa promešajte. Paradajz isecite na pola, a ako su baš mali, onda ih ostavite cele....
Koliko vode se dodaje kada se kuva bulgur?Koliko vode se dodaje kada se kuva bulgur?
03. feb.
Koliki je odnos vode i bulgura kada se on kuva? Fini i srednji bulgur: odnos 1: 1. Treba vam oko 1 šolje vode na 1 šolju bulgura. Grub i veoma veliki bulgur: odnos 1: 2....
Parafinski vosak - da li je bezbedan i gde se dodajeParafinski vosak - da li je bezbedan i gde se dodaje
30. januar
Parafinski vosak, poznat još i kao konzervans E901 čini voće, povrće i bombone sjajnim i usporava gubitak vlage i njihovo propadanje. On je bele boje, nema miris ni ukus. To nije pravi vosak i dobija se od destilovanog...
Koliko vode se dodaje pri kuvanju pšenice?Koliko vode se dodaje pri kuvanju pšenice?
23. feb.
Koliko vode se dodaje pri kuvanju pšenice Količina vode koja se dodaje prilikom kuvanja pšenice zavisi od nekoliko faktora, uključujući vrstu pšenice, željenu teksturu i konzistenciju i lične preferencije....
Koliko traje fermetacija rakije?Koliko traje fermetacija rakije?
24. avgust
Teško je da se odgovori sa velikom tačnošću koliko traje fermentacija rakije, jer to zavisi od mnogih faktora, kao što su temperatura okoline, procenat šećera u korišćenom materijalu i drugo....
Koliko često je dobro da se jede meso?Koliko često je dobro da se jede meso?
05. avgust
Najvažnije je koliko često upotrebljavamo ovu vrstu hrane. Doktori preporučuju: - Dovoljno je da jednom sedmično jedete crveno meso, kao što su govedina, svinjetina, jagnjetina....