Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sladoled na štapićuSladoled na štapiću
20. jun
1
U specijalne kalupe za sladoled na štapiću počnite da sipajte dve smese, smenjujte ih. Dodajte štapić i stavite da se zamrzne oko 8 sati....
Sladoled na florentinski načinSladoled na florentinski način
29. okt.
Sladoled se ostavlja da se opusti na sobnoj temperaturi, dodaje se cimet, kakao i vanila i dobro se promeša. Dodaje se kondenzovano mleko. Banane se oljušte i iseku se na veoma sitno....
Domaći sladoled na štapićuDomaći sladoled na štapiću
01. dec.
Pre nego što izvadite, donji deo kalupa gde je sam sladoled, pokvasite tekućom vodom da bi se lakše sladoled odvojio, inače postoji rizik da izađe samo štapić....
Sladoled na turski načinSladoled na turski način
17. maj
Stavlja se u zamrzivač na 30 minuta, nakon toga se sladoled vadi i meša se 2-3 minuta. Proces mešanja se ponavlja na svakih pola sata bar 5 puta, da se sladoled ne pretvori u kristale....
Na kojoj temperaturi se peku pileći bataci?Na kojoj temperaturi se peku pileći bataci?
26. mart
Smatra se da je pileći batak jedan od najukusnijih delova pileta. Bataci su krhki i sočni, njihovo meso ni približno nije toliko suvo, kao meso pilećih grudi. Osim toga, pileći bataci su veoma zahvalni za kulinarsku obradu...
Jedinstven voćni sladoled na štapićuJedinstven voćni sladoled na štapiću
02. avgust
Sladoled izvaditi iz kalupa neposredno pre konzumacije, naseći ga na pravougle ili trougle, i staviti drvene štapiće za sladoled....
Voćni sladoled sa mentom na štapićuVoćni sladoled sa mentom na štapiću
30. jul
Sameljite fino voćni sladoled i napunite kalupe za sladoled na štapiću. Čuvajte u zamrzivaču 4-5 sati ili jednu noć....
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Zavisi i od temperature na kojoj čuvamo otvorenu flašu - kada je sobna, dani se automatski smanjuju....
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja: - Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
Afogato - sladoled sa kafom na napuljski načinAfogato - sladoled sa kafom na napuljski način
19. okt.
Piškote se nalome na polovine. Sladoled se ohladi, pomeša se sa jogurtom, dobro se promeša i vraća se u zamzivač na jedan sat....
Slani sladoled u paradajzuSlani sladoled u paradajzu
10. maj
Isecite vrh na paradajzu i izdubite unutrašnji deo. Napravite kuglu od sireva i stavite je u paradajz, ukrasite i komadićima maslaca....
Domaći sladoled u blenderuDomaći sladoled u blenderu
15. avgust
1
Smesu za sladoled od pavlake stipamo u posudu i stalljamo u zamrzivač na dva sata. Serviramo domaći sladoled u blenderu sa svežim trešnjama....
Sladoled sa keksomSladoled sa keksom
23. jul
Mlečni sladoled se stavlja u frižider da se zamrzne i može da se uživa u jednom neverovatno uksunom sladoledu sa keksom. Nek vam je slatko!...
Sladoled od borovniceSladoled od borovnice
04. april
Pre serviranja vadimo sladoled da se otpusti sasvim blago i stavljamo ga dok je još zamrznut u blender i pasiramo ga dok se ne dobije glatka ledena konzistencija. Serviramo odmah....
Sladoled sa bundevomSladoled sa bundevom
19. mart
Stavljamo u zamrzivač, na 20 minuta mešamo, da dobijemo nežniju konzistenciju....
Sladoled od lubeniceSladoled od lubenice
19. mart
Nakon što smesa postane kristalna, sipamo u kalupe za sladoled. Sladoled od lubenice stavljamo u zamrzivač zamrznemo lepo na oko deset-dvanaest sati. Nakon toga vadimo iz kalupa....
Sladoled od kestenaSladoled od kestena
25. feb.
2
Sladoled od kestena nasuti u činije, dekorisati sa malo iseckanih kandiranih kestena i staviti u zamrzivač na par sati....
Sladoled sa višnjamaSladoled sa višnjama
27. januar
2
Dodajte zaslađeno kondenzovano mleko, pire od višnje i mutite na maloj brzini dok se ne sjedini. Naseckajte 4-5 višanja dodajte sladoledu. Prebacite u posudu zamrznite najmanje 6 sati....
Sladoled od avokadaSladoled od avokada
08. januar
Avokado prepolovite, izvadite semenke i izdubite meso. U procesor hrane/blender dodajte avokado, limunov sok i zaslađeno kondenzovano mleko. Obrađivati ​​dok ne postane vrlo glatko. U velikoj posudi umutite slatku pavlaku...
Sladoled od mangaSladoled od manga
04. januar
Sveži mango narežite na kockice i zamrznite preko noći. Napravite sirup: u maloj šerpi zagrijte šećer i vodu dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte limunov sok....
Sladoled od borovnicaSladoled od borovnica
04. januar
Zavijte posudu prijanjajućom folijom i stavite u mikrotalasnu na 4-5 minuta. Blendajte borovnice dok ne postanu glatke i sipajte smjesu kroz cediljku. Neka se ohladi na sobnu temperaturu....
Sladoled od jabukaSladoled od jabuka
13. jul
Ukoliko ste ostavili tokom noći, narednog dana sladoled će biti dosta stvrdnut i da biste ga učinili kremastim, ostavite ga na kratko da se otpusti na sobnoj temperaturi ili u frižideru i posle izmrvite i sameljite blenderu...
Sladoled od kupinaSladoled od kupina
21. avgust
U to dodajte smesu od jaja na šporetu i pažljivo mešajte dok se sve ne upije i dostigne temperaturu od 100 stepeni i ugasite šporet....
Sladoled od dinjeSladoled od dinje
04. okt.
Ostavite smesu u hladnoj vodi i nakon što se ohladi stavite u mašinu za sladoled. Meša se dok se ne zgusne i prebacuje se u odgovarajuću posudu sa poklopcem. Stavite sladoled od dinje u zamrzivač na bar 4-5 sati....