Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sladoled na štapićuU specijalne kalupe za sladoled na štapiću počnite da sipajte dve smese, smenjujte ih. Dodajte štapić i stavite da se zamrzne oko 8 sati....
20. jun
1
Sladoled na florentinski načinSladoled se ostavlja da se opusti na sobnoj temperaturi, dodaje se cimet, kakao i vanila i dobro se promeša.
Dodaje se kondenzovano mleko.
Banane se oljušte i iseku se na veoma sitno....
29. okt.
Domaći sladoled na štapićuPre nego što izvadite, donji deo kalupa gde je sam sladoled, pokvasite tekućom vodom da bi se lakše sladoled odvojio, inače postoji rizik da izađe samo štapić....
01. dec.
Sladoled na turski načinStavlja se u zamrzivač na 30 minuta, nakon toga se sladoled vadi i meša se 2-3 minuta.
Proces mešanja se ponavlja na svakih pola sata bar 5 puta, da se sladoled ne pretvori u kristale....
17. maj
Na kojoj temperaturi se peku pileći bataci?Smatra se da je pileći batak jedan od najukusnijih delova pileta. Bataci su krhki i sočni, njihovo meso ni približno nije toliko suvo, kao meso pilećih grudi. Osim toga, pileći bataci su veoma zahvalni za kulinarsku obradu...
26. mart
Jedinstven voćni sladoled na štapićuSladoled izvaditi iz kalupa neposredno pre konzumacije, naseći ga na pravougle ili trougle, i staviti drvene štapiće za sladoled....
02. avgust
Voćni sladoled sa mentom na štapićuSameljite fino voćni sladoled i napunite kalupe za sladoled na štapiću.
Čuvajte u zamrzivaču 4-5 sati ili jednu noć....
30. jul
Kako se čuva boranija?Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
21. nov.
Kako se čuva vino?Zavisi i od temperature na kojoj čuvamo otvorenu flašu - kada je sobna, dani se automatski smanjuju....
14. okt.
Kako se čuva čaj?Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja:
- Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
06. dec.
Afogato - sladoled sa kafom na napuljski načinPiškote se nalome na polovine. Sladoled se ohladi, pomeša se sa jogurtom, dobro se promeša i vraća se u zamzivač na jedan sat....
19. okt.
Slani sladoled u paradajzuIsecite vrh na paradajzu i izdubite unutrašnji deo.
Napravite kuglu od sireva i stavite je u paradajz, ukrasite i komadićima maslaca....
10. maj
Domaći sladoled u blenderuSmesu za sladoled od pavlake stipamo u posudu i stalljamo u zamrzivač na dva sata.
Serviramo domaći sladoled u blenderu sa svežim trešnjama....
15. avgust
1
Sladoled sa keksomMlečni sladoled se stavlja u frižider da se zamrzne i može da se uživa u jednom neverovatno uksunom sladoledu sa keksom.
Nek vam je slatko!...
23. jul
Sladoled od borovnicePre serviranja vadimo sladoled da se otpusti sasvim blago i stavljamo ga dok je još zamrznut u blender i pasiramo ga dok se ne dobije glatka ledena konzistencija.
Serviramo odmah....
04. april
Sladoled sa bundevomStavljamo u zamrzivač, na 20 minuta mešamo, da dobijemo nežniju konzistenciju....
19. mart
Sladoled od lubeniceNakon što smesa postane kristalna, sipamo u kalupe za sladoled.
Sladoled od lubenice stavljamo u zamrzivač zamrznemo lepo na oko deset-dvanaest sati. Nakon toga vadimo iz kalupa....
19. mart
Sladoled od kestenaSladoled od kestena nasuti u činije, dekorisati sa malo iseckanih kandiranih kestena i staviti u zamrzivač na par sati....
25. feb.
2
Sladoled sa višnjamaDodajte zaslađeno kondenzovano mleko, pire od višnje i mutite na maloj brzini dok se ne sjedini.
Naseckajte 4-5 višanja dodajte sladoledu. Prebacite u posudu zamrznite najmanje 6 sati....
27. januar
2
Sladoled od avokadaAvokado prepolovite, izvadite semenke i izdubite meso. U procesor hrane/blender dodajte avokado, limunov sok i zaslađeno kondenzovano mleko. Obrađivati dok ne postane vrlo glatko.
U velikoj posudi umutite slatku pavlaku...
08. januar
Sladoled od mangaSveži mango narežite na kockice i zamrznite preko noći.
Napravite sirup: u maloj šerpi zagrijte šećer i vodu dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte limunov sok....
04. januar
Sladoled od borovnicaZavijte posudu prijanjajućom folijom i stavite u mikrotalasnu na 4-5 minuta.
Blendajte borovnice dok ne postanu glatke i sipajte smjesu kroz cediljku. Neka se ohladi na sobnu temperaturu....
04. januar
Sladoled od jabukaUkoliko ste ostavili tokom noći, narednog dana sladoled će biti dosta stvrdnut i da biste ga učinili kremastim, ostavite ga na kratko da se otpusti na sobnoj temperaturi ili u frižideru i posle izmrvite i sameljite blenderu...
13. jul
Sladoled od kupinaU to dodajte smesu od jaja na šporetu i pažljivo mešajte dok se sve ne upije i dostigne temperaturu od 100 stepeni i ugasite šporet....
21. avgust
Sladoled od dinjeOstavite smesu u hladnoj vodi i nakon što se ohladi stavite u mašinu za sladoled. Meša se dok se ne zgusne i prebacuje se u odgovarajuću posudu sa poklopcem.
Stavite sladoled od dinje u zamrzivač na bar 4-5 sati....
04. okt.