Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Odgovarajući prilog za pečeno mesoOdgovarajući prilog za pečeno meso
24. mart
U zavisnosti od vrste pečenog mesa, uz njega idu različiti prilozi. Za pečeno svinjsko meso je odgovarajući prilog od pečenog ili kuvanog krompira....
Marinada za divljač i šnicleMarinada za divljač i šnicle
27. nov.
Promešajte sve i namažite divljač i šnicle. Nakon oko 1-2 sata su spremni za pečenje....
Lazanja od divljači za specijalne prilikeLazanja od divljači za specijalne prilike
13. maj
Prvo pripremamo mleveno meso od divljači, zečetinu i svinjetinu posebno samljemo, nakon toga pomešamo zajedno sa mašću (prethodno ugrejanom), prezlama, alevom paprikom i solju....
Meso od divljači sa povrćem u vatrostalnoj činijiMeso od divljači sa povrćem u vatrostalnoj činiji
10. feb.
U vatrostalnu činiju ređamo meso, povrće, so, začine, dodajemo vodu i pečemo ispod poklopca 40-50 minuta na 170 stepeni....
Marinada za divljač sa povrćemMarinada za divljač sa povrćem
26. jun
Divljač se preliva preceđenom marinadom i ostavlja da odstoji 1 noć pre kuvanja....
Kebap od divljači s prazilukomKebap od divljači s prazilukom
11. maj
Počinjemo s objašnjavanjem za meso divljači. Dobro je da se marinira bar za jednu noć u crvenom vinu ili rakiji, sa lovorovim listom i začinima - biberom, univerzalnim začinom za meso....
Marinada za divljač sa vinom i šerijemMarinada za divljač sa vinom i šerijem
30. sep.
Sve se meša i dobijenim se natrlja divljač (ova količina marinade je pogodna za oko 500 g mesa). Posuda u kojoj se meso marinira se zatvori folijom ili se poklopi....
Suvo meso od divljačiSuvo meso od divljači
11. jul
U mom slučaju meso divljači je od plećke divlje svinje. Oblikujte meso i stavite ga u morsku so. U 3 litra vode rastvorite sirće i prelijte meso. Ostavite tako da odstoji 48 sati, jednom ga okrenite....
Ukusni prilog za roštiljUkusni prilog za roštilj
13. mart
Ovo je veoma ukusno predjelo, ali može se iskoristiti kao prilog za roštilj ili glavno jelo. Neka vam je slatko!...
Ćuftice od divljači na roštiljuĆuftice od divljači na roštilju
22. sep.
U odgovarajuću posudu stavljamo mleveno meso. U njega dodajemo paprike luk (sitno iseckan), izgnječen beli luk, i začine. Dodajemo pivo i lepo zamesimo. Umesto piva možemo staviti gaziranu vodu....
Prilog za ribuPrilog za ribu
23. mart
Ostavite grašak u odgovarajućoj posudi na vatri da vri oko dvadeset minuta. Nakon toga, izvadite ga iz šerpe rešetkastom kašikom i operite hladnom vodom....
Ukusan pirinač za prilogUkusan pirinač za prilog
18. januar
Ovako pripremljen pirinač možete jesti kao glavno jelo ili kao prilog. Na ovaj način možete na pripremite i u kalupima i da servirate posebno....
Marinada za divljačMarinada za divljač
28. sep.
Kuvaju se pola sata i vrelom marinadom se preliva divljač. Meso stoji pod poklopcem pola sata nakon čega se vadi, a marinada se stavlja da provri još jednom....
Grašak sa paradajzom za prilogGrašak sa paradajzom za prilog
14. dec.
Prilog možete poslužiti hladan - biće još ukusniji. Grašak sa paradajzom za prilog je spreman....
Prženi gust pasulj za prilogPrženi gust pasulj za prilog
21. feb.
Skinite gotov prilog sa vatre....
Odgovarajući nadevi za šaranaOdgovarajući nadevi za šarana
12. feb.
Eto zašto ćemo se zaustaviti na nadevima odgovarajućim za šarana, obratićemo pažnju na prethodnu obradu ribe i akcentovaćemo začine koji su odgovarajući za začinjavanje ribe....
Odgovarajući začini za iverkaOdgovarajući začini za iverka
01. nov.
Veoma odgovarajuća varijanta za ribu sa krompirom. Iverak sa šafranom Ovo je prefinjen i delikatan začin za iverka koji međutim može da da gorak ukus jelu ako se pretera sa njim....
Odgovarajući začini za skušuOdgovarajući začini za skušu
21. okt.
Odgovarajući začini za dinstanu skušu Dinstana skuša upija sokove i arome povrća s kojim se kuva....
Odgovarajući začini za picuOdgovarajući začini za picu
09. jun
Majonrana je odgovarajuća za pice sa mesom, kao i za pice sa ribom i morskim plodovima. Origano se koristi za pripremu mnogih vrsta pica - sa povrćem, mesom i sa riobm Odgovajući je i za pice sa morskim plodovima....
Odgovarajući začini za krompirOdgovarajući začini za krompir
05. maj
Za spremanje garnirunga od krompira, odgovarajući začini su luk, crni biber, peršun, majoran, bosiljak, mirođija, lovorov list....
Odgovarajući začini za pasuljOdgovarajući začini za pasulj
09. mart
Drugi obavezan začin koji ide uz pasulj je divlja nana. Ona se stavlja kada se pasulj skuva i skine sa vatre....
Začini, odgovarajući za teletinuZačini, odgovarajući za teletinu
27. feb.
Da, ovde ćemo staviti akcenat na to koji začini najviše odgovaraju teletini, možemo staviti neke tipične balkanske začine....
Odgovarajući začini za svinjetinuOdgovarajući začini za svinjetinu
03. januar
Odgovarajuć je za pripremu kolenice. - Beli luk - voleli ga ili ne, beli luk je idealan način za teška mesa, kao što je svinjetina. Možete ga staviti u đuveč, škembe, itd....
Indijski sos za mesoIndijski sos za meso
23. jun
Ostavite sos za meso da vri oko pola sata, a za to vreme mešajte nekoliko puta. Čim je gotovo, po želji možete da procedite indijski sos za meso, ali nije obavezno....
Ukusan sos za mesoUkusan sos za meso
14. jun
Beli luk se istuca sa prstohvatom soli i sipa se u duboku posudu. Dodaju se ljutenica, ulje i na sitno isečene ljute paprike. Sve se promeša veoma dobro i servira se sa pečenim ili kuvanim mesom....