Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Odgovarajući prilog za pečeno mesoU zavisnosti od vrste pečenog mesa, uz njega idu različiti prilozi.
Za pečeno svinjsko meso je odgovarajući prilog od pečenog ili kuvanog krompira....
24. mart
Marinada za divljač i šniclePromešajte sve i namažite divljač i šnicle. Nakon oko 1-2 sata su spremni za pečenje....
27. nov.
Lazanja od divljači za specijalne prilikePrvo pripremamo mleveno meso od divljači, zečetinu i svinjetinu posebno samljemo, nakon toga pomešamo zajedno sa mašću (prethodno ugrejanom), prezlama, alevom paprikom i solju....
13. maj
Meso od divljači sa povrćem u vatrostalnoj činijiU vatrostalnu činiju ređamo meso, povrće, so, začine, dodajemo vodu i pečemo ispod poklopca 40-50 minuta na 170 stepeni....
10. feb.
Marinada za divljač sa povrćemDivljač se preliva preceđenom marinadom i ostavlja da odstoji 1 noć pre kuvanja....
26. jun
Kebap od divljači s prazilukomPočinjemo s objašnjavanjem za meso divljači. Dobro je da se marinira bar za jednu noć u crvenom vinu ili rakiji, sa lovorovim listom i začinima - biberom, univerzalnim začinom za meso....
11. maj
Marinada za divljač sa vinom i šerijemSve se meša i dobijenim se natrlja divljač (ova količina marinade je pogodna za oko 500 g mesa).
Posuda u kojoj se meso marinira se zatvori folijom ili se poklopi....
30. sep.
Suvo meso od divljačiU mom slučaju meso divljači je od plećke divlje svinje. Oblikujte meso i stavite ga u morsku so.
U 3 litra vode rastvorite sirće i prelijte meso. Ostavite tako da odstoji 48 sati, jednom ga okrenite....
11. jul
Ukusni prilog za roštiljOvo je veoma ukusno predjelo, ali može se iskoristiti kao prilog za roštilj ili glavno jelo. Neka vam je slatko!...
13. mart
Ćuftice od divljači na roštiljuU odgovarajuću posudu stavljamo mleveno meso. U njega dodajemo paprike luk (sitno iseckan), izgnječen beli luk, i začine.
Dodajemo pivo i lepo zamesimo.
Umesto piva možemo staviti gaziranu vodu....
22. sep.
Prilog za ribuOstavite grašak u odgovarajućoj posudi na vatri da vri oko dvadeset minuta. Nakon toga, izvadite ga iz šerpe rešetkastom kašikom i operite hladnom vodom....
23. mart
Ukusan pirinač za prilogOvako pripremljen pirinač možete jesti kao glavno jelo ili kao prilog. Na ovaj način možete na pripremite i u kalupima i da servirate posebno....
18. januar
Marinada za divljačKuvaju se pola sata i vrelom marinadom se preliva divljač.
Meso stoji pod poklopcem pola sata nakon čega se vadi, a marinada se stavlja da provri još jednom....
28. sep.
Grašak sa paradajzom za prilogPrilog možete poslužiti hladan - biće još ukusniji.
Grašak sa paradajzom za prilog je spreman....
14. dec.
Odgovarajući nadevi za šaranaEto zašto ćemo se zaustaviti na nadevima odgovarajućim za šarana, obratićemo pažnju na prethodnu obradu ribe i akcentovaćemo začine koji su odgovarajući za začinjavanje ribe....
12. feb.
Odgovarajući začini za iverkaVeoma odgovarajuća varijanta za ribu sa krompirom.
Iverak sa šafranom
Ovo je prefinjen i delikatan začin za iverka koji međutim može da da gorak ukus jelu ako se pretera sa njim....
01. nov.
Odgovarajući začini za skušuOdgovarajući začini za dinstanu skušu
Dinstana skuša upija sokove i arome povrća s kojim se kuva....
21. okt.
Odgovarajući začini za picuMajonrana je odgovarajuća za pice sa mesom, kao i za pice sa ribom i morskim plodovima.
Origano se koristi za pripremu mnogih vrsta pica - sa povrćem, mesom i sa riobm Odgovajući je i za pice sa morskim plodovima....
09. jun
Odgovarajući začini za krompirZa spremanje garnirunga od krompira, odgovarajući začini su luk, crni biber, peršun, majoran, bosiljak, mirođija, lovorov list....
05. maj
Odgovarajući začini za pasuljDrugi obavezan začin koji ide uz pasulj je divlja nana. Ona se stavlja kada se pasulj skuva i skine sa vatre....
09. mart
Začini, odgovarajući za teletinuDa, ovde ćemo staviti akcenat na to koji začini najviše odgovaraju teletini, možemo staviti neke tipične balkanske začine....
27. feb.
Odgovarajući začini za svinjetinuOdgovarajuć je za pripremu kolenice.
- Beli luk - voleli ga ili ne, beli luk je idealan način za teška mesa, kao što je svinjetina. Možete ga staviti u đuveč, škembe, itd....
03. januar
Indijski sos za mesoOstavite sos za meso da vri oko pola sata, a za to vreme mešajte nekoliko puta.
Čim je gotovo, po želji možete da procedite indijski sos za meso, ali nije obavezno....
23. jun
Ukusan sos za mesoBeli luk se istuca sa prstohvatom soli i sipa se u duboku posudu. Dodaju se ljutenica, ulje i na sitno isečene ljute paprike.
Sve se promeša veoma dobro i servira se sa pečenim ili kuvanim mesom....
14. jun