Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prednosti i mane kikirikijaPrednosti i mane kikirikija
19. mart
Prednosti kikirikija je da on ne sadrži holesterol i da je bogat biljnim mastima. Smatra se da konzumacija kikirikija normalizuje krvni pritisak i smanjuje rizik od pojave srčanih oboljenja....
Prednosti i mane celeraPrednosti i mane celera
05. mart
Međutim, uz brojne prednosti, konzumacija celera krije poznate zdravstvene rizike - činjenica koju malo ljudi zna....
Krem-kafa na bazi vodeKrem-kafa na bazi vode
28. nov.
Mutimo na niskoj brzini da se pomešaju sastojke. Silikonskom spatulom mutimo oko ivica posude da se ne zalepi kafa. Nakon toga mutimo na najvišoj posudi oko 5-7 minuta....
Loptice od sira i kačkavaljaLoptice od sira i kačkavalja
18. avgust
Izrendajte sir i napravite smesu na isti način, kao što se pripremili sa kačkavaljem, samo ovde dodajte još dve kašike brašna, zato što je sir voden. Ostavite i ovu smesu u frižideru na pola sata....
Lenje ćuftice od kačkavalja na tiganjuLenje ćuftice od kačkavalja na tiganju
01. okt.
Lenje ćuftice od kačkavalja na tiganju su gotove....
Pileći bataci sa koricom od biljaka i bukovačomPileći bataci sa koricom od biljaka i bukovačom
03. jun
Neverovatni aromatični bataci sa koricom od biljaka!...
Kiflice od kačkavalja i sitnog siraKiflice od kačkavalja i sitnog sira
04. nov.
Peku se na 200 stepeni 20-25 minuta ili dok ne porumene....
Ćuftice od patlidžana, sira i kačkavaljaĆuftice od patlidžana, sira i kačkavalja
04. januar
Ocedite na kuhinjskom ubrusu i servirajte sa sosom od belog luka....
Kuglice od sitnog sira i kačkavaljaKuglice od sitnog sira i kačkavalja
21. mart
Kuglice od sitnog sira poređajte oko posude sa sosom i poslužite kuglice sa sitnim sirom i kačkavaljem....
Pohovani zalogaji od sira i kačkavaljaPohovani zalogaji od sira i kačkavalja
24. avgust
Pohovani zalogaji od sira i kačkavalja mogu da budu ukusno meze uz pivo....
Čaj od gloga - biljka za srceČaj od gloga - biljka za srce
20. jun
Glog poboljšava cirkulaciju krvi, orošavanje mozga i udova, pije se kod glavobolje, vrtoglavice, olakšava varenje i povoljno utiče na nervni sistem Čaj od sušenih bobica gloga je najbolji lek među biljkama za srce!...
Ćuftice sa nadevom od kačkavalja i topljenog siraĆuftice sa nadevom od kačkavalja i topljenog sira
05. jun
Oblikujemo ćuftice, stavljajući po sredini parče kačkavalja i malo topljenog sira. Dobro ih oblikujemo, da ne puknu pri prženju. Pržimo u zagrejanom ulju....
Karfiol u sosu od sira i kačkavalja u rerniKarfiol u sosu od sira i kačkavalja u rerni
23. nov.
Prelijte karfiol dobijenim sosom i stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni....
Hladni čaj od sušenog bilja sa medomHladni čaj od sušenog bilja sa medom
25. nov.
U veliku šerpu stavite biljke (lipa, crna zova i limunova trava), operite ih i dopunite do gore vodom - oko 4 litra. Sve stavite na vatru, kuvajte oko pola sata i zatim ostavite poklopljeno oko 15 minuta....
KačkavaljKačkavalj
01. jun
Kačkavalj u kulinarstvu Kačkavalj je jedan od omiljenih proizvoda dece i odraslih....
Orada na roštilju sa biljkamaOrada na roštilju sa biljkama
30. sep.
Oradu na roštilju sa biljkama poslužite sa prilogom od krompira ili prema vašoj želji i ukusu....
Prženice od sira na ruski načinPrženice od sira na ruski način
11. jul
Sipajte ulje u tiganj, koliko da pokrije dno, pa ga zagrejte na tihoj vatri. Rasporedite testo na 5 lopti. Svaku loptu dlanovima pritisnite, ali da ne bude mnogo tanka pogačica (kao za ćufte)....
Pašteta od kozijeg sira sa biljkama i orašastim plodovimaPašteta od kozijeg sira sa biljkama i orašastim plodovima
23. jul
Sjajna i veoma ukusna pašteta od kozijeg sira sa biljakama i orašastim plodovima!...
Šnicle sa mediteranskim biljkama na žaruŠnicle sa mediteranskim biljkama na žaru
06. sep.
Oceđenu marinadu od biljki i maslinovog ulja sačuvamo, da mažemo meso dok se peče. Pečemo na roštilju, prethodno namazanom slaninom, na dobro raspaljenoj vatri....
Koristi od mladog siraKoristi od mladog sira
18. dec.
Sir je bogat kalcijumom, fosforom i cinkom, kao i mikro elementima koji pomažu u obnavljanju kiselosti u ustima. Kvaliteti prikupljeni u njemu pomažu u izgradnji koštanog tkiva. Uopšteno govoreći, kalcijum je element koji...
Kulinarska upotreba Kvark siraKulinarska upotreba Kvark sira
02. maj
Šta je kvark sir? Kvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote. Tokom procesa proizvodnje...
Jaja na oko sa sosom od topljenog siraJaja na oko sa sosom od topljenog sira
14. mart
U tiganj naspite veoma malo ulja i kada se ugreje razbijte jaje i posolite. Kada belance malo pobeli, sipajte kipuću vodu, prstohvat aleve paprike i iseckan sir. Ostavite da se krčka sve dok se sir ne rastopi, i lagano...
Zašto se pojavljuje buđ na kačkavalju?Zašto se pojavljuje buđ na kačkavalju?
20. maj
Pripremite svoje omiljene kiflice sa kačkavaljem i predjela sa kačkavaljem uvek bez brige....
Lekovite biljke na božićnoj trpezi: Legende i običajiLekovite biljke na božićnoj trpezi: Legende i običaji
31. dec.
Lekovite biljke od drevnih vremena prate božićnu trpezu i sam praznik. Legende govore o lekovitim biljkama koje su vezane za Rođenje, detinjstvo Isusa Hrista, za život Djeve Marije....
Najpopularnije vrste kačkavalja širom svetaNajpopularnije vrste kačkavalja širom sveta
07. april
Ovčji kačkavalj Kačkavalj od ovčjeg ili kravljeg mleka, koji se pravi na našim prostorima, može se naći u obliku pravougla ili u klasičnom okruglom obliku....