Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prednosti i mane kikirikijaPrednosti kikirikija je da on ne sadrži holesterol i da je bogat biljnim mastima.
Smatra se da konzumacija kikirikija normalizuje krvni pritisak i smanjuje rizik od pojave srčanih oboljenja....
19. mart
Prednosti i mane celeraMeđutim, uz brojne prednosti, konzumacija celera krije poznate zdravstvene rizike - činjenica koju malo ljudi zna....
05. mart
Krem-kafa na bazi vodeMutimo na niskoj brzini da se pomešaju sastojke.
Silikonskom spatulom mutimo oko ivica posude da se ne zalepi kafa. Nakon toga mutimo na najvišoj posudi oko 5-7 minuta....
28. nov.
Loptice od sira i kačkavaljaIzrendajte sir i napravite smesu na isti način, kao što se pripremili sa kačkavaljem, samo ovde dodajte još dve kašike brašna, zato što je sir voden. Ostavite i ovu smesu u frižideru na pola sata....
18. avgust
Pileći bataci sa koricom od biljaka i bukovačomNeverovatni aromatični bataci sa koricom od biljaka!...
03. jun
Kiflice od kačkavalja i sitnog siraPeku se na 200 stepeni 20-25 minuta ili dok ne porumene....
04. nov.
Ćuftice od patlidžana, sira i kačkavaljaOcedite na kuhinjskom ubrusu i servirajte sa sosom od belog luka....
04. januar
Kuglice od sitnog sira i kačkavaljaKuglice od sitnog sira poređajte oko posude sa sosom i poslužite kuglice sa sitnim sirom i kačkavaljem....
21. mart
Pohovani zalogaji od sira i kačkavaljaPohovani zalogaji od sira i kačkavalja mogu da budu ukusno meze uz pivo....
24. avgust
Čaj od gloga - biljka za srceGlog poboljšava cirkulaciju krvi, orošavanje mozga i udova, pije se kod glavobolje, vrtoglavice, olakšava varenje i povoljno utiče na nervni sistem
Čaj od sušenih bobica gloga je najbolji lek među biljkama za srce!...
20. jun
Ćuftice sa nadevom od kačkavalja i topljenog siraOblikujemo ćuftice, stavljajući po sredini parče kačkavalja i malo topljenog sira.
Dobro ih oblikujemo, da ne puknu pri prženju. Pržimo u zagrejanom ulju....
05. jun
Karfiol u sosu od sira i kačkavalja u rerniPrelijte karfiol dobijenim sosom i stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni....
23. nov.
Hladni čaj od sušenog bilja sa medomU veliku šerpu stavite biljke (lipa, crna zova i limunova trava), operite ih i dopunite do gore vodom - oko 4 litra.
Sve stavite na vatru, kuvajte oko pola sata i zatim ostavite poklopljeno oko 15 minuta....
25. nov.
KačkavaljKačkavalj u kulinarstvu
Kačkavalj je jedan od omiljenih proizvoda dece i odraslih....
01. jun
Orada na roštilju sa biljkamaOradu na roštilju sa biljkama poslužite sa prilogom od krompira ili prema vašoj želji i ukusu....
30. sep.
Prženice od sira na ruski načinSipajte ulje u tiganj, koliko da pokrije dno, pa ga zagrejte na tihoj vatri. Rasporedite testo na 5 lopti. Svaku loptu dlanovima pritisnite, ali da ne bude mnogo tanka pogačica (kao za ćufte)....
11. jul
Pašteta od kozijeg sira sa biljkama i orašastim plodovimaSjajna i veoma ukusna pašteta od kozijeg sira sa biljakama i orašastim plodovima!...
23. jul
Šnicle sa mediteranskim biljkama na žaruOceđenu marinadu od biljki i maslinovog ulja sačuvamo, da mažemo meso dok se peče.
Pečemo na roštilju, prethodno namazanom slaninom, na dobro raspaljenoj vatri....
06. sep.
Koristi od mladog siraSir je bogat kalcijumom, fosforom i cinkom, kao i mikro elementima koji pomažu u obnavljanju kiselosti u ustima. Kvaliteti prikupljeni u njemu pomažu u izgradnji koštanog tkiva. Uopšteno govoreći, kalcijum je element koji...
18. dec.
Kulinarska upotreba Kvark siraŠta je kvark sir?
Kvark je meki, sveži sir koji se može praviti od različitih vrsta mleka – od kozjeg, ovčjeg ili mešavine dve vrste mleka. Njegova tekstura se približava teksturi sira rikote.
Tokom procesa proizvodnje...
02. maj
Jaja na oko sa sosom od topljenog siraU tiganj naspite veoma malo ulja i kada se ugreje razbijte jaje i posolite.
Kada belance malo pobeli, sipajte kipuću vodu, prstohvat aleve paprike i iseckan sir.
Ostavite da se krčka sve dok se sir ne rastopi, i lagano...
14. mart
Zašto se pojavljuje buđ na kačkavalju?Pripremite svoje omiljene kiflice sa kačkavaljem i predjela sa kačkavaljem uvek bez brige....
20. maj
Lekovite biljke na božićnoj trpezi: Legende i običajiLekovite biljke od drevnih vremena prate božićnu trpezu i sam praznik. Legende govore o lekovitim biljkama koje su vezane za Rođenje, detinjstvo Isusa Hrista, za život Djeve Marije....
31. dec.
Najpopularnije vrste kačkavalja širom svetaOvčji kačkavalj
Kačkavalj od ovčjeg ili kravljeg mleka, koji se pravi na našim prostorima, može se naći u obliku pravougla ili u klasičnom okruglom obliku....
07. april