Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da na pravilan način merimo telesnu težinuNemojte se meriti odmah nakon treninga, jer kod povećanog fizičkog napora, organizam može izgubiti do 1 l vode, što ne znači da ste izgubili i kilogram masti....
12. mart
Humus bi tahinaOcedite i stavite da provri 10 minuta. Smanjite vatru i kuvajte još 90-120 minuta.
Ocedite. Pasirajte dok se ne dobije gladak pire. Dodajte sok od limuna, beli luk, maslinovo ulje, kajansku papričicu i tahini....
22. okt.
Kako da alkalizujete telopH predstavlja pokazatelj odnosa među pozitivno naelektrisanih (kiselih) jona i negativno naelekrisanih (alkalnih) jona. Normalno je da zdrav ljudski organizam ima neutralnu pH vrednost, tj. da ona bude 7.
Vrednost ispod...
19. jun
Kako deluje odricanje od hleba na teloGubimo dosta na težini, koja je, u stvari...voda
Ovo je tako jer, kada smanjimo unos ugljenih hidrata, težina se brzo smanjuje još u početku....
18. jul
Da očistimo telo sa lovorovim listomAko osećate stalnu težinu u glavi ili primećujete nedostatak apetita, imate podočnjake ili se brzo umarate, najverovatnije vam je potrebna detoksikacija organizma....
08. avgust
Salata sa šargarepom za atletsko teloNa kraju se začinjava kriškama limuna i maslinovim uljem (maslinama). Sastojci su jednu salatu od 400 g....
04. okt.
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? Jagode kao dobar pomoćnik u gubitku težine
Jagode su pogodna namirnica za osobe koje se pridržavaju dijete i bore se sa viškom kilograma. Ne sadrže masti, imaju malo kalorija i sadrže vrlo malo natrijuma i šećera....
27. nov.
Zašto bi češće trebalo da jedete celer?Međutim, kada se celer prokuva ili blanšira (potopi u ključalu vodu), više od trećine njegovih hranljivih materija može da se izgubi. Da biste ih sačuvali što je više moguće, kuvanje na pari je najbolji način kuvanja....
19. januar
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Da li volite cveklu? Možda je dodajete u salatu zbog slatkog ukusa koji se lepo nadopunjuje sa ostalim sastojcima? Ili je koristite za razne energetske bombe u obliku šejka ili smutija? Čestitamo! Na pravom ste putu!...
06. dec.
Neverovatno! Tri urme na dan će transformisati vaše teloUrme su među najnepravednije zapostavljenim voćem kod nas. Dok se oslanjamo na citruse, jabuke i kruške, zaboravljamo jedan od najkorisnijih plodova u uopšte. Urme su među najkorisnijim prirodnim namirnicama koje...
11. avgust
Kako da kuvamo na pariGotovo svaki proizvod može da se kuva na pari – meso, riba, morski plodovi, povrće, žitarice, čak i jaja. Na pari se kuvaju ukusna zapečena jela i voćni deserti.
Za mnoge proizvode, kuhanje na pari je najbolji način...
19. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline....
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPečemo na 200 stepeni u ugrejanoj rerni 15 minuta. Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom....
30. avgust
2
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Sipajte vodu i ostavite ga da stoji 24 sata, a na svakih 3 do 4 sata promenite vodu.
Kada prođe ovo vreme, izbacite vodu i operite leblebije. Stavite ih u cediljku da se ocede....
25. avgust
1
Zdravo telo uz maslinovo ulje i med na prazan stomakEliksir mladosti, tajna dugog života, recept za večno zdravlje itd. - to su sve odrednice za jedan sasvim prost, ali veoma efikasan recept čiji je osnovni sastojak med.
Recept sadrži još limunov sok i maslinovo...
06. januar
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaSipati fil u na koru. Stavite u zamrzivač dok pravite preliv.
Naseckajte čokoladu, stavite u veću posudu. U šerpici zagrejte slatku pavlaku. Prelijte čokoladom. Ostavite da sjedne 1-2 minuta....
26. januar
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemOstatak smese rasporediti na tacnu.
Ostaviti da se ohladi i stegne.
Kolač izručiti na tacnu.
Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti....
09. feb.
Kako da napravimo domaću jufkuOhlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
14. jul
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Jedna od namirnica sa najmanje kalorija i zbog toga visoko cenjena je teleće meso. Osim toga, u svom sastavu se odlikuje lipidima, proteinima i vitaminima B, kao i magnezijumom, gvožđem, kalijumom i drugim vrednim mikro...
05. nov.
Namirnice koje ne bi trebalo da jedete za doručakDoručak se smatra najvažnijim obrokom, jer on daje telu energiju da obavlja poslove tokom dana. Kada preskočimo doručak, osećamo se umorno tokom dana, a uveče se prejedamo.
Međutim, ako se zasitimo dobro za vreme...
03. jul
Namirnice koje ne bi trebalo da se jedu zajednoEksperti kažu da pojedine kombinacije namirnica, koje svakodnevno konzumiramo, u suštini nimalo nisu korisne i trebalo bi da izbegavamo da ih zajedno konzumiramo.
Alkohol sa dijetskom koka - kolom
Šećer u koka-koli...
23. feb.
Od kojih ugljenih hidrata se dobija na težini?Na težini se dobija uglavnom od takozvanih "prostih ugljenih hidrata"....
23. mart
Otrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj stoDa bi proizvod bio teži i prema tome i skuplji za krajnjeg korisnika, on se puni vodom, u koju se pak dodaje skrob kako bi imao gustu strukturu. I to nije sve....
19. jul
Evo kako da saznaš da li imaš intoleranciju na glutenDok se osetljivost na gluten najčešće povezuje sa gubitkom težine i neuhranjenošću, ona takođe može da uzrokuje neobjašnjivo povećanje telesne težine tokom vremena....
07. feb.