Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Lukave primene ljuske jajaLukave primene ljuske jaja
15. jul
Lukave primene ljuske jaja Lako možete da ih pretvorite u sredstvo za čišćenje....
Za šta su korisne ljuske crvenog lukaZa šta su korisne ljuske crvenog luka
05. nov.
Ali kako da konzumirate ljuske crevenog luka? Znamo da su u sirovom stanju ljuske od luka neprijatne i nepogodne za konzumiranje....
Jedinstvene koristi sirupa od lukaJedinstvene koristi sirupa od luka
20. avgust
Još se koristi i u narodnoj medicini kao čudotvorni lek, na primer kod reumatskih bolova....
Hrizanteme od lukaHrizanteme od luka
11. okt.
Meze za pivo ocediti od masnoće. Hrizanteme od luka su gotove....
Supa od lukaSupa od luka
10. sep.
Luk i šargarepe se zaprže u maslacu dok ne postanu zlatasti. Dodaje se bujon i stavljaju se da provru. Pre nego što je gotovo mogu da se stave rezanca ili pirinač i kad se skuvaju začinjava se pavlakom....
Ćufte od lukaĆufte od luka
13. januar
Od dobijene smese uzimajte kašikom i pržite u dobro zagrejanom ulju. Poslužite ćufte dok su tople uz salatu....
Testo od lukaTesto od luka
27. okt.
Luk se oljušti i iseče se na stino. I pasira se. Uzimamo odgovarajuću posudu i počinjemo da spremamo testo. Sipamo brašno i po sredini stvaramo udubljenje. U to udubljenje počinjemo da dodajemo sastojke jedan po jedan...
Čatni od lukaČatni od luka
10. feb.
Luk isecite na listove. Stavite luk na tiganj sa predhodno nasutim uljem, posolite. Dok se dinsta luk, sitno iseckati beli luk isto sitno pa mu dodajte. Dinstati dok oba luka baš ne omekšaju, dodajte šećer, mešajte...
Šta leči čaj od ljuske oraha?Šta leči čaj od ljuske oraha?
11. mart
Kako i za šta koristiti čaj od ljuske oraha Čaj od ljuske oraha za poboljšanje sna Najbolje je koristiti ceo orah sa ljuskom. U ovom obliku se kuva sa mlekom na laganoj vatri 20-25 minuta....
Krugovi od luka sa sosom od belog lukaKrugovi od luka sa sosom od belog luka
23. maj
Servirajte hrskave krugove luka garnirane sa sosom od belog luka....
Brašno od šipka - koristi i primenaBrašno od šipka - koristi i primena
26. januar
Na primer, plod ove biljke ima 50 puta više vitamina C od bilo kog drugog citrusa....
Ulje od vanile - koristi i primenaUlje od vanile - koristi i primena
28. jun
U stvari, egzotična biljka ima još jednu, ne manje važnu primenu. Plod vanile proizvodi dragoceno eterično ulje vanile, koje svoje mesto nalazi u medicini, kozmetici, aromaterapiji i još mnogo toga....
Brašno od spelte - suština, koristi, primenaBrašno od spelte - suština, koristi, primena
24. maj
Primene spelte Slično drugim vrstama pšenice, čim spelta jednom bude samlevena u brašno, njena primena je ogromna....
Sok od grejpfruta - koristi i primenaSok od grejpfruta - koristi i primena
08. april
Zbog svog kiselog i gorkog ukusa, grejpfrut ne vole svi. Drugi vole njegovu specifičnu gorčinu i aromu. U svakom slučaju, izuzetno je koristan i njegov unos – posebno u obliku soka, ima bezbrojne koristi za organizam....
Sirće od oraha - koristi i primenaSirće od oraha - koristi i primena
01. feb.
To je proizvod koji se ne razlikuje od ostalih vrsta po pitanju njegove primene. On je začin za salate i jela, za pripremanje dresinga i kao začin u sosovima....
Sirup od rogača - prednosti i primenaSirup od rogača - prednosti i primena
02. dec.
Jedna od njegovih primena jeste za pravljenje sirupa koji u potpunosti menja šećer. Njime se daje slatkoža jelima, održavajući ih zdravim, ukusnim i bogatim....
Čaj od korijandera - koristi i primenaČaj od korijandera - koristi i primena
29. jul
Korijander je malo poznata biljka u na Balkanu. On je biljka koja se koristi pre svega u indijskoj, mediteranskoj i kuhinji Bliskog i Dalekog Istoka. Svi delovi korijandera su jestivi, a sveži listovi u sušene semenke se...
Tahini od lešnika - koristi i primenaTahini od lešnika - koristi i primena
23. nov.
Uz njega idu različite vrste sireva, kao na primer bri, kamamberi, rikota, kao i povrće sa laganijim ukusom, na primer tikvice. Možete da pripremite i testeninu sa pavlakom za kuvanje, tahini i pileće meso....
Napitak od pirinča - koristi i primenaNapitak od pirinča - koristi i primena
17. januar
Svaki put kada kuvate pirinač i posle prosipate vodu iz kuvanja, vi se lišavate jednog cenjenog bujona koji se u Aziji - pretežno u Kini smatra pravm eliksirom za zdravlje. Radi se o vrednom napitku od pirinča koji se...
Brašno od mente - koristi i primenaBrašno od mente - koristi i primena
24. maj
Posle mlevenja žitarica dobija se brašno. Poznate sirovine za dobijanje brašna su pšenica, raž, ovas, proso, kukuruz, pirinač i dr. Uz to, brašno se proizvodi i od drugih useva koji ne pripadaju žitaricama. Takvi su krompir...
Primena i koristi od pirinčanih koraPrimena i koristi od pirinčanih kora
06. april
Pirinčane kore su uobičajene i u kineskoj kuhinji i u nekim azijskim zemljama. Uglavnom sadrže pirinčano brašno, tapioku - ovo je skrob dobijen iz korena biljke maniokoka i druge prirodne sastojke. Veoma su suve i mogu...
Pohovani kolutići od luka sa sosom od belog lukaPohovani kolutići od luka sa sosom od belog luka
04. nov.
Dobro promešajte i servirajte sos sa pohovanim krugovima od luka. Odlično meze uz hladno pivo....
Zdravstvene koristi od divljeg belog luka (sremuš)Zdravstvene koristi od divljeg belog luka (sremuš)
04. jun
Sremuš ili divlji beli luk može se pronaći u senovitim planinskim predelima - lako je prepoznatljiv, jer ima karakterističan miris belog luka. Divlji luk cveta od maja do juna. Listovi i lukovice biljke sadrže eterično...
Francuska marmelada od lukaFrancuska marmelada od luka
31. jul
Luk se seče na šajbne i zaprži se na srednjoj vatri u maslacu dok ne bude tamno braon boje oko 30 minuta. Meša se neprestano, da luk ne izgori. Dodaje se vino, ringla se smanjuje na minumum i luk se dinsta pod poklopcem...
Pohovani krugovi od lukaPohovani krugovi od luka
27. april
Pomešajte 100 g brašna sa solju u velikoj posudi. Dodajte mu umućena žumanca sa pivom i kašiku ulja. Mutite dok kaša ne postane glatka i stavite sa poklopcem u frižider na 1 sat. Nakon toga umutite belanca u sneg i pažljivo...