Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šunka - šta treba da znamoOva dijeta ih pretvara u četvoronožno drveće masline prema poetskom poređenju Franciska Grande Kovijana - nutricionista, stručnjak za hranu....
21. feb.
Teobromin - šta treba da znamo?Ispostavlja se da čokolada ima mnogo više koristi nego što znamo. Međutim zašto se čokolada i kakao koji je sadržan u čokoladi, preporučuju deci nakon spavanja. Oni treba da piju mleko sa kakaom....
05. april
Proseko - šta treba da znamo?Šta treba da znamo o Proseku?
1. Proseko je vrsta belog penušavog vina. Grožđe za njegovu proizvodnju se odgaja na oko 30 000 hektara površine u severnoj Italiji.
2....
30. maj
Rezanci - šta treba da znamo?Treba napomenuti da se pravi od ječma i da se u Grčkoj i Italiji mnogo koristi u raznim receptima - supe sa rezancima, jela od mesa, prilozi....
29. jun
Ovsene pahuljice - šta treba da znamoDanas oni otkrivaju svoj ogroman kapacitet i nalaze mesto na trpezi gde i treba da budu. Takva kultura je ovas....
14. april
Instant pirinač - šta treba da znamo?Raznolikost vrsta pirinča može da vam se čini zaista velika - beli pirinač, braon pirinač, blanšisan pirinač, Basmati pirinač, jasminov pirinač itd. Ono što verovatno ne znate je da nam se takođe predlaže i instant...
27. dec.
Prejedanje jajima - šta treba da znamoUkoliko ste pre toga imale probleme sa bubrezima, treba da izbegavate preteranu upotrebu proteina - kako biste uklonili njihove metabolite, bubrezi treba naporno da rade....
20. okt.
Topljeni sir - šta treba da znamoSastav topljenog sira
120 mg kalcijuma za 20 g proizvoda;
4.4 masnoća za 20 g proizvoda;
2.3 g proteina za 20 g proizvoda....
21. april
Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?Tušt je poznat i pod nazivom tušanj i potiče iz porodice Žednjaka i zapravo je samonikla biljka, ali se kultiviše u nekim zapadnoevropskim zemljama, zelene ili žućkaste boje.
U kulinarstvu se koriste mladi izdanci, mesastva...
18. dec.
Čeri paradajz - šta treba da znamoBirajući ih treba posebnu pažnju da obratite na aromu. Kao pravilo, kod kvalitetnog i zrelog povrća osetićete prijatnu specifičnu aromu paradajza....
21. okt.
Mančego sir - šta treba da znamoU 100 g sira Mančego ima oko 250 kalorija, 20 g masti i 20 g proteina....
16. okt.
Biserni pirinač - šta treba da znamoČime se biserni pirinač odlikuje i šta treba da znamo o njemu?
Ovo je srednjezrni ili kratkozrni pirinač čija su zrnca relativno obla, bez zaoštrnih krajeva....
12. okt.
Crna čokolada - šta treba da znamoPravi treba da sadrži kakao maslac i usitnjena zrnca kakaa.
Prava crna čokolada ima rok trajanja od 6 do 8 meseci.
Prilikom konzumacije crna čokolada treba da se topi u ustima, a ne u rukama....
16. sep.
Bademovo brašno - šta treba da znamoZdravstvene koristi bademovog brašna
Već smo spomenuli sadržaj proteina i nedostatak masti, što je odlično kod držanja dijete ili zdravog načina ishrane....
04. sep.
Fourme d'Amber - šta treba da znamoPosle soljenja sir treba da odstoji dva dana u dobro provetrenoj prostoriji za „odmor”.
Peta faza je bušenje sira debelim dugim iglama....
24. maj
Ružičasti biber - šta treba da znamo?Ako odlučite da kupite ovaj egzotični začin neobičnog ukusa, onda treba pažljivo ispitati plod. Trebalo bi da imaju sjajnu površinu i svetlu boju. Pored toga, on mora biti ne samo okrugao, već i dovoljno veliki....
10. dec.
Sojin protein - šta treba da znamoPo pitanju cene je dostupniji od nekih drugih proteinskih opcija i lako se dodaje u vašu dijetu....
27. avgust
Skyr (skir) - šta treba da znamoS obzirom na to da se skir pravi od mleka, ako ste alergični na kazein ili surutku - dva proteina koja se nalaze u mleku, treba da izbegavate skir....
26. avgust
Roze paradajz - šta treba da znamoU isto vreme treba izbegavati prekomernu vlažnost.
Imajte na umu da ako paradajz obilno zalijete nakon dužeg sušnog perioda, plodovi će popucati i izgubiti lep izgled....
25. avgust
Kafa Arabika - šta treba da znamo?Sigurno je da se po prvi put zrna kafe prže i od njih se pravi ono što znamo kao kafu, na Arapskom poluostrvu. Otuda kafa dobija ime Arabika ili arapska kafa....
25. jul
Kafa Robusta - šta treba da znamoZnamo da kofein ne samo da podstiče energiju, već i stimuliše naš metabolizam – tj. i za našu savršenu viziju. Robusta je takođe mnogo bogatija antioksidantnom kafom od Arabike....
25. jul
Cejlonski cimet - šta treba da znamoS druge strane, ne treba zaboraviti da i cejlonski cimet smanjuje apetit, ostavljajući nam osećaj da smo siti....
29. jun
Ružičasti tigrasti limun - šta treba da znamo?Ružičasti tigrasti limun je varijanta limuna Eureka i njegova glavna odlika su mali do srednje veliki plodovi izduženog do ovalnog, blago šiljastog oblika. Kora im je tanka i prekrivena vertikalnim šarenim, zelenim i belim...
25. mart
Keto režim ishrane - šta treba da znamoVrste keto dijete
Standardna keto dijeta je najpopularnija. Ona sadrži veoma malo ugljenih hidrata, proteina u umerenim količinama i dosta masti....
28. sep.