Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šunka - šta treba da znamoŠunka - šta treba da znamo
21. feb.
Ova dijeta ih pretvara u četvoronožno drveće masline prema poetskom poređenju Franciska Grande Kovijana - nutricionista, stručnjak za hranu....
Teobromin - šta treba da znamo?Teobromin - šta treba da znamo?
05. april
Ispostavlja se da čokolada ima mnogo više koristi nego što znamo. Međutim zašto se čokolada i kakao koji je sadržan u čokoladi, preporučuju deci nakon spavanja. Oni treba da piju mleko sa kakaom....
Proseko - šta treba da znamo?Proseko - šta treba da znamo?
30. maj
Šta treba da znamo o Proseku? 1. Proseko je vrsta belog penušavog vina. Grožđe za njegovu proizvodnju se odgaja na oko 30 000 hektara površine u severnoj Italiji. 2....
Rezanci - šta treba da znamo?Rezanci - šta treba da znamo?
29. jun
Treba napomenuti da se pravi od ječma i da se u Grčkoj i Italiji mnogo koristi u raznim receptima - supe sa rezancima, jela od mesa, prilozi....
Ovsene pahuljice - šta treba da znamoOvsene pahuljice - šta treba da znamo
14. april
Danas oni otkrivaju svoj ogroman kapacitet i nalaze mesto na trpezi gde i treba da budu. Takva kultura je ovas....
Instant pirinač - šta treba da znamo?Instant pirinač - šta treba da znamo?
27. dec.
Raznolikost vrsta pirinča može da vam se čini zaista velika - beli pirinač, braon pirinač, blanšisan pirinač, Basmati pirinač, jasminov pirinač itd. Ono što verovatno ne znate je da nam se takođe predlaže i instant...
Prejedanje jajima - šta treba da znamoPrejedanje jajima - šta treba da znamo
20. okt.
Ukoliko ste pre toga imale probleme sa bubrezima, treba da izbegavate preteranu upotrebu proteina - kako biste uklonili njihove metabolite, bubrezi treba naporno da rade....
Topljeni sir - šta treba da znamoTopljeni sir - šta treba da znamo
21. april
Sastav topljenog sira 120 mg kalcijuma za 20 g proizvoda; 4.4 masnoća za 20 g proizvoda; 2.3 g proteina za 20 g proizvoda....
Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?
18. dec.
Tušt je poznat i pod nazivom tušanj i potiče iz porodice Žednjaka i zapravo je samonikla biljka, ali se kultiviše u nekim zapadnoevropskim zemljama, zelene ili žućkaste boje. U kulinarstvu se koriste mladi izdanci, mesastva...
Čeri paradajz - šta treba da znamoČeri paradajz - šta treba da znamo
21. okt.
Birajući ih treba posebnu pažnju da obratite na aromu. Kao pravilo, kod kvalitetnog i zrelog povrća osetićete prijatnu specifičnu aromu paradajza....
Mančego sir - šta treba da znamoMančego sir - šta treba da znamo
16. okt.
U 100 g sira Mančego ima oko 250 kalorija, 20 g masti i 20 g proteina....
Biserni pirinač - šta treba da znamoBiserni pirinač - šta treba da znamo
12. okt.
Čime se biserni pirinač odlikuje i šta treba da znamo o njemu? Ovo je srednjezrni ili kratkozrni pirinač čija su zrnca relativno obla, bez zaoštrnih krajeva....
Crna čokolada - šta treba da znamoCrna čokolada - šta treba da znamo
16. sep.
Pravi treba da sadrži kakao maslac i usitnjena zrnca kakaa. Prava crna čokolada ima rok trajanja od 6 do 8 meseci. Prilikom konzumacije crna čokolada treba da se topi u ustima, a ne u rukama....
Bademovo brašno - šta treba da znamoBademovo brašno - šta treba da znamo
04. sep.
Zdravstvene koristi bademovog brašna Već smo spomenuli sadržaj proteina i nedostatak masti, što je odlično kod držanja dijete ili zdravog načina ishrane....
Fourme d'Amber - šta treba da znamoFourme d'Amber - šta treba da znamo
24. maj
Posle soljenja sir treba da odstoji dva dana u dobro provetrenoj prostoriji za „odmor”. Peta faza je bušenje sira debelim dugim iglama....
Ružičasti biber - šta treba da znamo?Ružičasti biber - šta treba da znamo?
10. dec.
Ako odlučite da kupite ovaj egzotični začin neobičnog ukusa, onda treba pažljivo ispitati plod. Trebalo bi da imaju sjajnu površinu i svetlu boju. Pored toga, on mora biti ne samo okrugao, već i dovoljno veliki....
Sojin protein - šta treba da znamoSojin protein - šta treba da znamo
27. avgust
Po pitanju cene je dostupniji od nekih drugih proteinskih opcija i lako se dodaje u vašu dijetu....
Skyr (skir) - šta treba da znamoSkyr (skir) - šta treba da znamo
26. avgust
S obzirom na to da se skir pravi od mleka, ako ste alergični na kazein ili surutku - dva proteina koja se nalaze u mleku, treba da izbegavate skir....
Roze paradajz - šta treba da znamoRoze paradajz - šta treba da znamo
25. avgust
U isto vreme treba izbegavati prekomernu vlažnost. Imajte na umu da ako paradajz obilno zalijete nakon dužeg sušnog perioda, plodovi će popucati i izgubiti lep izgled....
Kafa Arabika - šta treba da znamo?Kafa Arabika - šta treba da znamo?
25. jul
Sigurno je da se po prvi put zrna kafe prže i od njih se pravi ono što znamo kao kafu, na Arapskom poluostrvu. Otuda kafa dobija ime Arabika ili arapska kafa....
Kafa Robusta - šta treba da znamoKafa Robusta - šta treba da znamo
25. jul
Znamo da kofein ne samo da podstiče energiju, već i stimuliše naš metabolizam – tj. i za našu savršenu viziju. Robusta je takođe mnogo bogatija antioksidantnom kafom od Arabike....
Cejlonski cimet - šta treba da znamoCejlonski cimet - šta treba da znamo
29. jun
S druge strane, ne treba zaboraviti da i cejlonski cimet smanjuje apetit, ostavljajući nam osećaj da smo siti....
Ružičasti tigrasti limun - šta treba da znamo?Ružičasti tigrasti limun - šta treba da znamo?
25. mart
Ružičasti tigrasti limun je varijanta limuna Eureka i njegova glavna odlika su mali do srednje veliki plodovi izduženog do ovalnog, blago šiljastog oblika. Kora im je tanka i prekrivena vertikalnim šarenim, zelenim i belim...
Meso od soje - šta treba da znamoMeso od soje - šta treba da znamo
10. jun
Šta još treba da znamo o proizvodima od soje?...
Keto režim ishrane - šta treba da znamoKeto režim ishrane - šta treba da znamo
28. sep.
Vrste keto dijete Standardna keto dijeta je najpopularnija. Ona sadrži veoma malo ugljenih hidrata, proteina u umerenim količinama i dosta masti....