Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sve što treba da znate o zelenom kokosu i koristima od njegaSve što treba da znate o zelenom kokosu i koristima od njega
28. maj
Kako da konzumiramo zeleni kokos? Najklasičniji način - otvorite voće, a vodu iz njega sipajte u čašu. Takođe možete napraviti rupu i slamčicom da izvučete tečnost....
O zelenom čaju i prostatiO zelenom čaju i prostati
16. jun
Kod muškaraca rak prostate uzima sve više i više žrtava, zbog čega je toliko važno nadgledati zdravlje, kao i profilaktički posetiti lekara....
Masline sadrže sve što je potrebno za zdravljeMasline sadrže sve što je potrebno za zdravlje
06. sep.
Masline sadrže sve vitamine i mikroelemente neophodne za zdravlje ljudi. Sadrže šećer, proteine, pektine, vitamin B i vitamin C, karoten. Masline dobro utiču na rad digestivnog trakta i jetre. Stimulišu rast koštanog...
Botulizam: Sve što treba da znamo o njemuBotulizam: Sve što treba da znamo o njemu
09. sep.
Clostridium botulinum je jedna od najotrovnijih supstanci koje izazivaju botulizam, paralitičku bolest opasnu po život. Bakterije Clostridium botulinum proizvode toksin koji dovodi do respiratorne insuficijencije tako što...
Sve što treba da znate o keto zaslađivačimaSve što treba da znate o keto zaslađivačima
08. jun
Voće Monk Poznat kao luo han guo u svojoj rodnoj Kini i Tajlandu, ovaj zaslađivač dolazi od soka male zelene dinje. Sok od voća monk je prirodno bez kalorija i 150 do 200 puta slađi od šećera....
Metabolizam ugljenih hidrata - sve što treba da znamoMetabolizam ugljenih hidrata - sve što treba da znamo
30. dec.
Važni predstavnici monosaharida su voćni šećer (fruktoza), grožđani šećer (glukoza) i sluzni šećer (galaktaza). Ugljeni hidrati koji se unose hranom uglavnom su u obliku disaharida ili polisaharida....
Epikatehin - sve važno o flavonoiduEpikatehin - sve važno o flavonoidu
08. jun
Ova vrsta flavonoida je takođe i bioaktivno jedinjenje, biljna fitohemikalija koja može da se pronađe u malim količinama u hrani kao što je zeleni čaj i čokolada....
Zašto je važno da deca jedu sitan sirZašto je važno da deca jedu sitan sir
12. nov.
U ovom članku ćemo vam predstaviti nekoliko činjenica koje dokazuju da je izuzetno važno da deca jedu sitan sir....
Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?
14. april
Na dan detoksikacije koji odaberemo, izuzetno je važno osigurati aktivno kretanje....
Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?
25. maj
Čaj od kamilice je napitak napravljen od malih cvetova sličnih beloj radi. Šolja toplog čaja od kamilice je poput zagrljaja - učini da se opustite i osećate prijatno. Koristi čaja od kamilice su odavno poznate: to je drevni...
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Šta da spremimo sa zelenom salatom?
02. sep.
Nemojte propustiti da servirate i mlečni sos uz sarme od zelene salate. Prolećna pita sa zelenom salatom Pita sa zelenim nadevom uvek je iskušavajuć predlog....
Zašto je važna konzumacija jajaZašto je važna konzumacija jaja
20. maj
Holin je važna hranljiva materija koja se koristi za izgradnju ćelijskih membrana u našem telu. Ova hranljiva materija pomaže u proizvodnji signalnih molekula u mozgu, a jaje je puno sa preko 100 mg holina....
Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!
04. avgust
Razmišljanje o zdravlju u ovoj važnoj fazi - borbi protiv koronavirusa je obavezno. Sledeći naše preporučene mere za brobu protiv koronavirusa, pravimo veoma značajnu grešku, koje nismo svesni....
Kod kiseline i refluksa treba da znaš ovo!Kod kiseline i refluksa treba da znaš ovo!
26. okt.
Krećite se nakon jela Pravilno sedenje za vreme jela je važno, ali važnije je da ostanete na nogama i da se šetate nakon jela. 4....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
Ostavite na tihoj vatri da se kuva oko 20 minuta, mešajući s vremena na vreme. Pospite začinima. Dodajte grašak pet, šest minuta pre nego što je gotov. Dodajte takođe i na parčiće isečene slaninu i šunku....
Koliko zelenog čaja dnevno da pijemo?Koliko zelenog čaja dnevno da pijemo?
04. feb.
Međutim, važno je da imate u vidu i neželjene efekte ovih količina. One uglavnom dolaze iz kofeina koji je sadržan u zelenom čaju....
Sos za sveSos za sve
10. april
Sos se servira ohlađen i pogodan je za meso, krompir, testenine i mnogo toga drugog....
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Od njega možete praviti pice, mekike i penjurlije, ali i sve ostale prouzvode od testa - hleb, kiflice, pogačice, prlenke. Recept za ovo testo je iz jedne knjige, a zvali su ga "Ludo testo"....
Kineska jaja u čaju (Ča en man)Kineska jaja u čaju (Ča en man)
26. jun
1
Kineska jaja u čaju (Ča en man) su gotova....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Torta Sve vrste čokoladeTorta Sve vrste čokolade
06. feb.
Čokoladu za koru i maslac rastopiti na pari. Šećer i žumance mutite mikserom, pa toj smesi dodajte rastopljenu čokoladu i jednu kašiku brašna. Ostatak belanaca mutiti dok ne dobijete smesu kao šlag i nju dodajte prethodnoj...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Salata Sve u tanjiruSalata Sve u tanjiru
07. sep.
Krastavac i paradajz nasecite na krupno, a zelenu salatu iskidajte. Promešajte sve u posudi. Dodajte kapare. Pripremite dresing, tako što sve sastojke sjedinite i dobro promešate....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo ulja. Na dno stavite parčiće sira. Odozgo sipajte smesu iz tiganja. Sipajte oko 1/2 šolje vode i zatvorite....