Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Koliko vremena se kuva sočivo?Koliko vremena se kuva sočivo?
03. april
Vreme kuvanja sočiva zavisi od različitih vrsta sočiva: - Crveno sočivo se kuva 10-15 minuta; - Braon sočivo se priprema oko 25-30 minuta; - Zeleno sočivo se kuva oko 40 minuta; - Narandžasto sočivo se kuva...
Sočivo u multikukeruSočivo u multikukeru
15. dec.
Stavljamo sočivo sa vodom u multikuker na program soup. Ovaj program traje jedan sat. Kad ostane 30 minuta, dodajemo jednu šargarepu, isečenu na kockice, papriku i 1 glavicu luka, sitno iseckanu. Dodajemo i ulje....
Vrste sočiva. Sve o sočivuVrste sočiva. Sve o sočivu
22. januar
U početku se ovo sočivo gajilo na vulkanima u Francuskoj. Ali sada, koliko god to čudno zvučalo, gaji se u Italiji i Severnoj Americi....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Koliko vremena se kuva grašak? Suvi grašak se normalno kuva oko 2 sata, a ponekad i duže, pošto ovde sve zavisi od sorte i potrebne konsistencije jela koje pravite....
Sočivo u krok potuSočivo u krok potu
02. april
Sočivo očistimo i dobro operemo. Stavljamo sve sastojke u uređaj i sipamo vodu koliko da se pokrije. Uključujemo na stepen 2 i ostavljamo tako 4 sata....
Sočivo u ekspres loncuSočivo u ekspres loncu
06. okt.
Natopimo sočivo uveče u vodu. Sledećeg dana u ekspres lonac stavljamo iseckan luk, beli luk, mirođiju i peršun. Dodajemo sočivo, usitnjene šargarepe, paradajz pire, maslinovo ulje i začine....
Crveno sočivo u multikukeruCrveno sočivo u multikukeru
11. nov.
Čim sočivo provri, dodajte paradajz pastu, začine, beli luk i papriku. Čim se program isključi (moj je 30 minuta), posno sočivo bi trebalo da bude spremno za jelo....
Kako se destiluje vodaKako se destiluje voda
07. mart
Nastavite proces destilacije dok se ne prikupi dovoljno destilovane vode u staklenoj činiji, odnosno koliko je dovoljno za vaše potrebe. 6....
Kako se priprema crveno sočivo?Kako se priprema crveno sočivo?
17. jun
Za razliku od našeg tipičnog sočiva, crveno sočivo se kuva brže od nje (ako običnom sočivu treba oko 20 minuta da bude gotovo, crveno sočivo se kuva samo oko 7 minuta) i verovatnoća da ga "prekuvate" je ogromna....
Sočivo sa spanaćemSočivo sa spanaćem
03. januar
2
Beli luk i luk se usitne. Spanać se opere i iseče. U zagrejanom ulju se zaprže luk i beli luk. Dodaje se sočivo i sipa se voda. Ostavlja se da provri i nakon toga se smanjuje ringla....
Sočivo sa zaprškomSočivo sa zaprškom
29. nov.
Gotovu zapršku dodajemo u sočivo i ostavljamo da provri nekoliko minuta. Gotovo sočivo serviramo vruće. Možete da dodate sveže isečen peršun....
Sočivo sa kobasicomSočivo sa kobasicom
19. jul
Sočivo operite i stavite u šerpu sa malo ulja i soli, da se kuva. Luk, šargarepu i papriku sitno iseckajte i dodajte sočivu....
Sočivo sa pivomSočivo sa pivom
03. jul
Operite sočivo i stavite da se kuva, isecite luk i šargarepu i dodajte ih. Kuvajte na umerenoj vatri, nakon oko 20 minuta dodajte čenove belog luka i paradajz pire. Vri sa pireom, nakon toga dodajte pivo i začine....
Sočivo u rerni sa jajimaSočivo u rerni sa jajima
27. maj
Operemo i skuvamo sočivo u šerpi u bujonu od povrća zajedno sa narendanim lukom, paradajzom, sitno isečenim šargarepama, belim lukom, maslinovim uljem i začinima. Ovo sočivo se brzo kuva....
Dedino sočivo u glinenoj đuvečariDedino sočivo u glinenoj đuvečari
25. mart
Operite i prelijte sočivo vodom. Stavite na ringlu da provri, zamenite je, čim se to desi. Dodajte krompir u novu vodu. Čim omekšaju, vade se, gnječe se viljuškom i ponovo se vraćaju u sočivo....
Jedinstveno sočivo u rerni (Plakija)Jedinstveno sočivo u rerni (Plakija)
03. januar
Sočivo se prebacuje u posudu za pečenje i peče se na 180 stepeni dok ne bude gotovo, da se dobro zapeče sočivo u rerni. Sočivo u rerni se servira sa sitno isečenim peršunom....
Sočivo u rerni sa kobasicomSočivo u rerni sa kobasicom
25. april
U međuvremenu zagrejte maslinovo ulje i zapržite paradajz u kockama dok se ne zgusne. Začinite sos sa malo šećera i soli. Servirajte sočivo stavljajući odozgo paradajz sos i preko njega parčiće kobasice i luk....
Crveno sočivo u orijentalnom stiluCrveno sočivo u orijentalnom stilu
23. feb.
Kada omekšaju, dodajemo sočivo i ostavljamo da se krčka dok se ne skuva. Kada omekpa, dodajemo suve začine, posolimo po ukusu supu od crvenog sočiva i kuvamo još 5 - 10 minuta....
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Pre nego što ga sipate u njega prvo koristite neku meru po kojoj da znate posle koliko vode treba da dodate u njega za vreme termičke ovrade. Vaša mera može da bude najobičnija čaša....
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje. Osim što štedi domaćici...
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac. Crveni zubatac je riba...
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Koliko dugo i kako se kuva crveni pasulj koji prethodno nije bio potopljen? Pasulj bez prethodnog potapanja takođe može brže da se spremi sa nekim tehnikama....