Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?
11. feb.
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje? Raznorazne zdravstvene koristi su osnovni razlog da pečeno kestenje bude toliko popularno, pored toga što je ukusno. Šta daje ovaj pravi delikates drveta kestena?...
Zašto je korisno da jedemo krompir pire?Zašto je korisno da jedemo krompir pire?
18. dec.
Korisno je da ih jedete kod bolesti bubrega i mokraćnih puteva....
Zašto da jedemo kariZašto da jedemo kari
30. mart
Već znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđe
04. mart
Nezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika? - Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe. - Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
Zašto da jedemo više oraha?Zašto da jedemo više oraha?
16. mart
Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
Zašto da jedemo sirova jaja?Zašto da jedemo sirova jaja?
18. mart
Dobar imuni sistem je jedna od stvari koje su telu neophodne, kako bi se sprečila pojava raka....
Zašto da jedemo više avokada?Zašto da jedemo više avokada?
18. okt.
Takođe, pročitajte da li pravilno jedeš avokado i kako da čuvamo avokado....
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Zašto treba da jedemo više kiseljaka?
09. maj
Kiseljak je uobičajena višegodišnja biljka koja svakog proleća nestrpljivo niče iz zemlje. Poreklom iz Evrope i Azije, kiseljak je bogat vitaminom C i posebno je aromatičan. Kiseljak se lako može uzgajati u većini...
Zašto da jedemo više pikantnih jelaZašto da jedemo više pikantnih jela
20. dec.
U ishrani postoji mnogo mitova i što je jedna hrana nestandardnija, to su predstave o njoj kontradiktornije. Kada je reč o nestandardnim kvalitetima ukusa, pikantna hrana drži prvo mesto. Mišljenja o njima variraju gotovo...
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?
21. sep.
Ako redovno jedete prepeličija jaja, onda možete da poboljšate funkcionisanje nervnog sistema, da normalizujete procese koji su odgovorni za pamćenje i pažnju....
Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?
04. nov.
Ali da li je vredno da ga jedete, ukoliko se pridržavate pravila tankog struka. Da li smemo da jedemo kukuruz i da li je on dijetalni proizvod - odgovor na ovo i druga pitanja nalazi se u članku....
Brokoli u mlečnom sosuBrokoli u mlečnom sosu
09. april
Brokoli se iseče na parčiće i izdinsta u vreloj vodi oko 15 minuta, dok ne omekša. Nakon toga se sklanja s ringle, iscedi se i ostavlja da se ohladi. U ohlađeni brokoli se dodaju so, majonez i gnječeni beli luk....
Zamrznuti brokoli s maslacemZamrznuti brokoli s maslacem
12. april
Stavljamo brokoli da se izdinsta toliko dok se ne odmrzne. Dodajemo mu i konzervu slatkog kukuruza. Dodajemo beli luk u prahu, biber i dobro promešamo....
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Zašto da jedemo više luka svakog dana?
09. avgust
Ako vam se pak jede nešto tako, pripremite hrskave krugove od luka....
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?
09. dec.
Japanska jabuka je unikatno voće koje ne voli svako, ali je toliko korisno da ne zaslužuje da se zanemari. Božanstveni plod je vitaminska bomba, vekovima poznata po svojim lekovitim svojstvima. Egzotična biljka potiče...
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​
27. nov.
Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda! Jagode za jak imuni sistem Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?
06. dec.
Da li volite cveklu? Možda je dodajete u salatu zbog slatkog ukusa koji se lepo nadopunjuje sa ostalim sastojcima? Ili je koristite za razne energetske bombe u obliku šejka ili smutija? Čestitamo! Na pravom ste putu!...
Brokoli sa pavlakomBrokoli sa pavlakom
23. maj
Iskidajte brokoli na ružice i blanširajte ih u kipućoj posoljenoj vodi 10 minuta. Odmah potopite u hladnu vodu i ocedi....
Brokoli iz rerneBrokoli iz rerne
04. maj
Dinstajte ili kuvajte 12-13 minuta isečenu šargarepu, krompir i brokoli. Sipajte ih u pleh, namazan maslinovim uljem. Umutite jaje, so, biber i rendani kačkavalj posebno....
Brokoli sa siromBrokoli sa sirom
12. jul
Brokoli stavite u poklopljenu posudu i ugrejte 2-3 minuta na 100 % jačine u mikrotalasnoj, mešajte po jednom. Ocedite sos koji se stvorio....
Kako da čuvamo brokoli?Kako da čuvamo brokoli?
04. dec.
Kada se odmrzne, brokoli se ne može ponovo zamrznuti. Čuvanje brokolija konzerviranjem U ovom slučaju, radi se o zatvaranju brokolija u tegle....
Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?
18. jun
Prema stručnjacima doza od 300 grama mleka, podeljena na dva unosa, je količina koja će dati sve koristi koje su neophodne telu u toku dana....
Da li je korisno da jedemo girice i sardine?Da li je korisno da jedemo girice i sardine?
15. nov.
Pržene girice i hladno pivo - postoji li poznatiji klasik za letnje jelo, posebno u blizini morskih letovališta? Gotovo da nema osobe koja tokom letovanja nije probala ovu poslasticu, a mnogi ovo jelo povezuju sa letom....
Brokoli sa sitnim siromBrokoli sa sitnim sirom
22. april
Brokoli blanširajte 3-4 minuta i stavite u pleh prečnika 25-30 cm. U tiganju rastopite sitan sir sa sodom. Dodajte rendani sir i začinite po ukusu. Kad se smesa homogenizuje sipajte preko brokolija....