Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto treba redovno jesti hlebKada neko reši da smrša, prvo što izbacuje iz ishrane je hleb. Ali, velika je greška ako se hleb u potpunosti izbaci, jer je on veoma koristan za organizam.
Hleb je važan izvor bitnih biljnih belančevina i sadrži niz...
02. maj
Zašto je dobro jesti pšenicu?Mnogo je korisno da se redovno jede pšenica, zato što ona sadrži mnogo vrednih sastojaka, koji pružaju organizmu energiju i daju lepotu i zdravlje.
Pšenica sadrži od 50 do 70 posto skroba i drugih ugljenih hidrata...
07. mart
Zašto treba češće jesti brancina?Morate znati da je ovo jedan od najukusnijih morskih plodova. Čvrsto meso ribe je umereno masno. Divlja riba ulovljena direktno iz mora je deblja, ali i ukusnija....
08. okt.
Sirće od maline sa medomDodajte u oceđeno sirće šaku svežih malina i nalijte u flaše. Čuvajte gotovo sirće od maline na tamnom i hladnom mestu....
26. april
Smuti od maline sa jagodomU bleder sipajte sveže mleko, nalomite bananu, dodajte sitan sir i umutite. Nakon toga dodajte med, tahini od susama, vanilu i skroz na kraju zamrznuto voće.
Blendirajte dok ne dobijete glatku smesu, ako je potrebno dodajte...
18. okt.
1
Žele od maline sa bosiljkomŽele od maline sipamo u 6 posudica i ostavljamo u frižideru na 2 sata....
29. sep.
Sorbe od maline sa šampanjcemNekoliko malina ostavite sa strane, preostale izgnječite. Votku ugrejte malo i u njoj rastvorite šećer u prahu.
Dodajte pire od maline i šampanjac....
03. jul
Zašto ne treba jesti voće uvečeU principu, voće treba jesti pre obroka, što ne dozvoljava da se njegov visok sadržaj šećera distribuira u jednostavnije oblike za usvajanje....
28. april
1
Nemojte jesti sveži hleb! Evo zaštoMiris svežeg hleba je neuporedivno privlačan. Povezujemo ga sa kućnom udobnošću i toplinom, ukusnim jelima i prijatno provedenim momentima porodične trpeze.
Svaki čovek biva očaran aromom koja se raznosi iz upravo...
15. april
MalineMaline imaju složenu strukturu od mnogo malih voćkica koje su zalepljene jedna za drugu, dok svaka nosi sopstveno jestivo seme....
07. jun
Parfe od maline sa pečenom koromParfe od maline ostavljamo u frižidru da se stegne ne manje od 4 sata....
23. jun
Domaći sladoled od maline sa biberomMaline izgnječite kroz metalnu cediljku da dobijete pire. Pre nego što bacite semenke, stavite ih u gazu i ocedite.
Šećer rastopite na vatri sa šoljom i po vode. Procedite i ostavite da se ohlade....
05. april
1
Sladoled od maline i banane sa suvim grožđemU blender staviti maline, banane, med i kokosovo mleko kao i grođžice. Blendati 3-4 minuta.
Sladoled od maline i banane sa suvim grožđem je gotov....
25. januar
Zašto jesti 2 brazilska oraha svaki danBrazilski orah počinje svoju istoriju sa indijanskim plemenima. Orašasti plodovi su se koristili u narodnoj medicini i bili su veoma cenjeni zbog svojih nutritivnih svojstava i prijatnog ukusa. U kulturi Indijanaca brazilski...
27. april
Slatko od malina u rerniOčistite maline tako što odstranite one koje nisu dobre. Sipajte ih u veliku posudu za pečenje, pospite šećerom i ostavite ih da odstoje tako tokom noći....
13. jul
Kompot od malina u flašamaPažljivo očistite maline i operite ih, pazeći sve vreme da ih ne zgnječite.
Odvojite odgovarajuće flaše i stavite po 10 malina u svaku, dodajte šećer po želji. Količina šećera zavisi od veličine flaše....
28. jul
Glazura od maline za kolače i torteMeša se ponovo i glazura od maline za kolače i torte se pasira u glatku smesu....
11. april
Toping od maline za kolače i deserteDodajemo i tiping od maline za kolače i deserte.
Završavamo keksom. Lagani desert sa idealnim dodatkom topinga od maline....
07. maj
Kolači od kokosa sa želeom od maline i čokoladomKokosovi kolači se ohlade i u rupicu se sipa tečna čokolada i džem od malina.
Kokosovi kolači sa želeom od malina i čokoladom su gotovi....
29. sep.
Sirće od maline za salate sa morskim plodovimaMaline se osčiste od drški i pasiraju se. Prelivaju se sirćetom i mešaju se veoma dobro dok se ne dobije ujednačena smesa.
Hermetički se zatvaraju i smesa se ostavlja na tamnom i hladnom mestu 5 dana....
19. nov.
Šta sadrži beli luk i zašto ga treba jesti?Koristi od belog luka su posledica sadržaja vitalne hemikalije alicina, koji je odličan terapeutski agens. Alicin, koji sadrži sumpor, je krivac i za aromu belog luka.
Ljudi koriste beli luk više od tri hiljade godina...
25. maj
Francuski tost sa prelivom od maline sa belom čokoladomPreliv od maline sa čokoladom:
Maline stavljamo u šerpu sa šećerom na umerenu vatru. Ostavljamo dok se ne zgusne ili dok kašika ne počne da ostavlja trag po dnu šerpe. Sipamo u cediljku i procedimo....
09. april
Kolač sa slatkom od malina i orasimaIsecite ovaj kolač sa slatkom od malina i orasima i uživajte....
16. jun