Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko limuntusa se stavlja u slatko?Koliko limuntusa se stavlja u slatko?
17. okt.
Pogledajte kako da pripremite nekoliko slatka sa limuntusom:Slatko od zelenog paradajza, Slatko od krušaka i breskvi, Slatko od breskvi u rerni....
Jede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zaštoJede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zašto
22. jul
Povećana želja za slatkim Kod ovog signala iz organizma, velika je verovatnoća da ste nervno iscrpljeni i da Vam je neophodno punjenje energijom, kroz prijem glukoze....
LimuntusLimuntus
25. maj
Vinska kiselina se koristi i kao vrsta konzervansa za pravljenje slatka, marmelade i džema. Obično se dodaje već gotovom, kuvanom slatku, 1 - 2 minuta pre nego što se skloni sa vatre i da se rasporedi u tegle....
Slatko od ljutih i slatkih paprikaSlatko od ljutih i slatkih paprika
11. okt.
Beli luk se pravi u pastu i dodaje u paprike. Dodajte šećer, sirće, alevu papriku i so i promešajte. Stavite na šporet i kuvajte dok se slatko od paprika ne zgusne....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Sada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
Zašto se slatko ukiseli?Zašto se slatko ukiseli?
23. jun
Pogledajte još: - Zašto se limunska kiselina dodaje u slatko; - Zašto se pena uklanja sa slatka....
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
Slatka spelta (slatko žito)Slatka spelta (slatko žito)
19. januar
Ostavite speltu u vodi dok se ne ohladi. Procedite skuvano žito/speltu i dodajte sve ostale sastojke. Promešajte sve mnogo dobro. Čuvajate slatku speltu (slatko žito) u kutiji u frižideru....
Slatkiš sa slatkom u kalupu za kuglofSlatkiš sa slatkom u kalupu za kuglof
16. feb.
Dodati slatko, vodu, ulje i cimet. Brašno prosejati i dodavati po malo uz neprestano mešanje, dok se ne dobije homogena smesa. Sipati u kalup za keks koji je nauljen i posut brašnom....
Slatko od pomorandžiSlatko od pomorandži
23. feb.
Ako vam se čini da je slatko previše retko, možete da ga kuvate još malo....
Slatko od mandarinaSlatko od mandarina
27. januar
1
Rasporedite u tegle sa poklopcem i čuvajte slatko od mandarina u frižideru....
Slatko od dženarikaSlatko od dženarika
06. avgust
Malo pre nego što skinete slatko od dženarika, dodajte grančice rozetle zavezane koncem. Nekoliko minuta pre nego što skinete slatko, izmešajte sa limuntusom....
Slatko od mangaSlatko od manga
08. jul
Proverite da li je slatko gotovo, tako što 1 kašičicu od njega stavite na suvi tanjir i okrećite u stranu - ako ne teče, slatko je gotovo. Pre uklanjanja sa vatre dodajte sok od limuna i dobro promešajte....
Slatko od smokviSlatko od smokvi
01. jul
Sipati vruće slatko u oprane i sterilisane tegle, zatvoriti ih poklopcem. Tegle okrenuti naopako(da odstoje na poklopcu deset minuta, pa ih vratiti u prvobitan položaj i odložiti u ostavu....
Slatko od krušakaSlatko od krušaka
22. jun
Nakon toga kuvajte dok se ne zgusne i pre nego što skinete sa vatre dodajte limunsku kiselinu....
Slatko od dženerikaSlatko od dženerika
22. jul
Kuvati slatko na srednjoj vatri i povremeno protresti šerpu i skidati penu. Slatko od dženerika kuvati oko 50 minuta i pokriti vlažnom pamučnom krpom da se ohladi, pa razliti u tegle....
Slatko od paprikaSlatko od paprika
13. okt.
1
Dakle, nakon dugog uvoda - kako ja pravim slatko? Paprike operem i očistim od semenki i drški. Uvek stavljam ljute paprike, crveni čili, ali možete ga i izostaviti....
Slatko od kestenaSlatko od kestena
06. maj
Zatim ih stavite u hladnu vodu da se ohlade. Zatim ih ponovo stavite u ključalu vodu, u koju morate dodati sok od limuna. Kada kesteni omekšaju, izvadite ih rešetkastom kašikom i ostavite da se ohlade....
Slatko od naraSlatko od nara
22. mart
S vremena na vreme promešajte i čim počne da se zgušnjava dodajte sok od limuna. Sada morate stalno mešati sporim pokretima i prokuvati slatko do standardne gustine....
Slatko od šargarepaSlatko od šargarepa
21. jul
Nastavljamo da kuvamo slatko još 10 minuta dok se ne zgusne i sklanjamo. Vruće slatko od šaragrepa sipamo odmah u teglice i čvrsto zatvaramo....
Slatko od kupinaSlatko od kupina
11. jul
Ostavite slatko od kupina da se kuva, dok se ne zgsune i dok se kapljica ne razliva po tanjiru. Dodajte limontus i dokuvajte slatko 2-3 minuta. Sklonite ga sa ringle, sakupite opet penu i prebacite ga u drugu posudu....
Slatko od dudaSlatko od duda
25. jun
Dodajte vanilu, a pred kraj i limuntus. Gotovo slatko sipajte u manje teglice, zatvorite i okrenite na dole. Ostavite teglice dok se slatko potpuno ne ohladi....
Slatko od bundeveSlatko od bundeve
08. januar
Promešajte sve i ostavite smesu da se zgusne. Sipajte gotovu slatko u tegle....
Slatko od urmiSlatko od urmi
22. maj
Ako više volite slatko, onda dodajte još meda. Tako napravljeno slatko stavite u tegle i zatvorite. Može se konzumirati na razne načine - sa dvopekom, za kolače, a veoma se dobro kombinuje i sa mesom....
Slatko od limunaSlatko od limuna
17. mart
Slatko staviti da se kuva dok limun ne omekša, a sirup zgusne. Na kraju dodati vinsku kiselinu u vruću vodu i kuvati još 2-3 minuta....