Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaće kokosovo brašnoDomaće kokosovo brašno
27. jun
Čim se zagreje, ponovo je isključite i ubacite kokosovo brašno na još 10-15 minuta ili dok ne dobijete željeni rezultat....
Šta sadrži kokosovo mleko i zbog čega je korisno?Šta sadrži kokosovo mleko i zbog čega je korisno?
03. avgust
Studije pokazuju da je kokosovo mleko 56% efikasnije od kokosove vode u lečenju čireva. Takođe je korisno u lečenju artritisa. Kokosovo mleko je fantastično za vašu kosu i kožu zbog svojih hidratantnih svojstava....
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?
07. okt.
Ovu ribu je bolje peći, usoliti ili dimiti, jer pri kuvanju i prženju gubi neka od svojih korisnih svojstava....
Kokosovo BrašnoKokosovo Brašno
26. okt.
Zdravstvene i nutritivne koristi kokosovog brašna Kokosovo brašno ima različite zdravstvene koristi od ostalih proizvoda od kokosa, kao što je kokosovo ulje, i dobra je alternativa drugim brašnima....
Zbog čega je luk koristan?Zbog čega je luk koristan?
06. okt.
Luk je takođe cenjen zbog svojih koristi za zdravlje, koje nastavljaju da rastu sa svakim istraživanjem ovog korisnog povrća. Odličan je izvor vitamina - C i B6, gvožđa, folne kiseline i kalcijuma....
Zbog čega je kelj koristan?Zbog čega je kelj koristan?
08. sep.
Koristi od konzumiranja kelja Kelj sadrži dobru količinu vitamina kao što su A, C, kao i mnoge druge korisne materije, kojih je višestruko više u kelju u odnosu na drugo povrće....
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
14. jul
Dokazano je da su namirnice pržene u kokosovom ulju manje štetne od istih namirnica prženih u drugim biljnim uljima. Kokosovo ulje je stabilno čak i kod dosta viših temperatura....
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Zbog čega nam je potreban magnezijum?
29. nov.
Magnezijum je mineral, koji se najčešće nalazi u prirodi u obliku različitih hemijskih jedinjenja sa kalcijumom. Nalazi se u morskoj vodi, mineralnim izvorima i u zelenom pigmentu biljaka. Poznato je da je magnezijum...
Zbog čega je tarator toliko koristan?Zbog čega je tarator toliko koristan?
13. avgust
Svi znamo kako se pravi tarator, ali znamo li koje su njegove korisne osobine? Evo nekih koristi konzumiranja taratora: Na primer, krastavac se uglavnom sastoji od vode, ali takođe sadrži minerale i vitamine....
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Zbog čega su korisne pečene jabuke?
23. nov.
Dan opuštanja uz pečene jabuke Opšteprihvaćena korisnost pečenih jabuka čini ih idealnim dijetetskim proizvodom....
Kokosovo brašno - šta ga čini toliko korisnim?Kokosovo brašno - šta ga čini toliko korisnim?
26. mart
Kokosovo brašno sadrži veliki broj masti, koje su korisne za zdravlej....
Zbog čega su semenke bundeve zaista korisne?Zbog čega su semenke bundeve zaista korisne?
27. okt.
Semenke bundeve su bogate proteinima i korisnim mastima - tako je zapisano u mnogim tekstovima i uputstvima. Ali mora se reći da reč bogato uopšte ne prikazuje stvarnu sliku....
Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?Crvene paprike - zbog čega su tako korisne?
29. maj
I ne samo to, one su izuzetno korisne za zdravlje. One se čak smatraju izvorom multivitamina ili fabrikom vitamina....
Zbog čega je bundeva korisna?Zbog čega je bundeva korisna?
14. maj
Ako ostavimo šalu na stranu, možemo reći da su korisna svojstva bundeve poznata čoveku još iz davnih vremena....
Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?
03. avgust
Da bismo ove osnovne grupe hrane transformisali u materijale koje naše telo može da koristi, potrebno je da imamo tri grupe enzima: proteaze, lipaze i amilaze....
Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?
14. april
Izraz detoksikacija označava čišćenje organizma iznutra od nagomilanoh toksina u njemu. Tužno, ali je istina, mi živimo u zagađenoj sredini i otrovi nas vrebaju sa svih strana - hemijsko zagađenje vazduha, teški metali,...
Zbog čega pileća supa leči?Zbog čega pileća supa leči?
12. januar
Takođe je predivan izvor mnogih korisnih vitamina i minerala koji takođe pomažu u regulisanju varenja. Para same supe je takođe vrlo korisna ako smo prehlađeni, čime znatno ublažavamo prehladu i začepljenost nosa....
Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?
25. maj
Svi ovi različiti antioksidansi, vitamini i minerali čine ovaj biljni napitak izuzetno korisnim....
Zbog čega treba da jedeno speltu?Zbog čega treba da jedeno speltu?
14. jul
Kozmetolozi iz različitih zemalja koriste brašno od spelte kao sastojak različitih maski, jer on čini kožu glatkom i mekom, a kosu sjajnom. Proizvodi koji se koriste u mršavljenju uvek su izazivali pažnju žena....
Zbog čega su dunje korisne?Zbog čega su dunje korisne?
26. januar
Zbog toga što u dunjama ima visokog sadržaja tanina, obično se koriste u narodnoj medicini u obliku sirupa i želea....
Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?
09. maj
Ekstremno dinamičan i ubrzan svakodnevni život dovodi do stalnog umora i stresa. Svakodnevni nedostatak energije, depresija i kontrakcija mišića su manifestacije ovih stanja, ali je češće uzrok nedostatak magnezijuma...
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Ovo svojstvo se manifestuje u drugom obliku kada se koristi u pripremi turšije. Uključen u pravoj dozi, aspirin ne dozvoljava da samo povrće omekša i postane kaša. Deluje kao prirodni konzervans bez štete po organizam....
Evo zbog čega ljute paprike produžavaju životEvo zbog čega ljute paprike produžavaju život
24. nov.
Ljuta paprika se koristi se samo za rešavanje medicinskih već i kozmetičkih problema. Sastavni su deo mnogih domaće izrađenih maski....
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?
10. avgust
Pogledajte koje su to koristi i naučite zbog čega je korisno da jedete tikvice redovno....
Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?
07. mart
Korisna svojstva ove čudotvorne biljke bila su poznata Indijancima koji su živeli u Americi u srednjem veku. Koristili su lipu u raznim salatama, varivima, supama, pa čak i u vinu....