Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaća sirova turšijaDomaća sirova turšija
26. okt.
U bure u kome će se kiseliti turšija, ređati naizmenično papriku, šargarepu, crni luk i karfiol....
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Na ovaj način produžava rok trajanja domaće turšije, ako treba i godinama....
Zbog čega pileća supa leči?Zbog čega pileća supa leči?
12. januar
Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju. Zašto pileća...
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
14. jul
Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan. Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas? Šta se...
Zbog čega je luk koristan?Zbog čega je luk koristan?
06. okt.
Svako povrće je važno za naše zdravlje, ali neka od njih imaju zaista jedinstvena svojstva. Takav je luk, član porodice Allium, roda cvetnih biljaka koji takođe uključuje beli luk, šalot (ljutiku), praziluk i divlji...
Zbog čega je kelj koristan?Zbog čega je kelj koristan?
08. sep.
Pošto sadrži sve što smo naveli, kelj postaje sve popularniji među vegetarijancima, veganima i onima koji jedu sirovu hranu. 4. Kako pravilno konzumirati kelj?...
Mešana Turšija u TeglamaMešana Turšija u Teglama
26. dec.
Povrće dobro operemo i šargarepu isečemo na kolutove, a sve ostalo na sitno. Mešamo ih u velikom kontejneru, promešamo i punimo u tegle. Stavljamo sve začine u teglu, prelijemo ključalom vodom, zatvorimo i okrećemo...
Jesenja turšija u šerpiJesenja turšija u šerpi
30. okt.
Konzumiramo jesenju turšiju nakon 2 dana, ako se ovako čuva može stajati oko 10-12 dana. Svakog dana turšija je sve ukusnija. Probajte ovu jesenju turšiju u šerpi....
Hladna turšija u burencetuHladna turšija u burencetu
19. nov.
Dobićete fantastičnu hladnu turšiju u burencetu....
Šarena turšija u teglamaŠarena turšija u teglama
23. jul
Šarena turšija u teglama je gotova....
Turšija u plastičnim bocamaTuršija u plastičnim bocama
25. nov.
Da bi nam bilo lakše prilikom vađenja gotove turšije, gornji deo boce isečemo, da se dobije širi otvor. Poklapamo bocu odsečenim parčetom....
Slana turšija u buretuSlana turšija u buretu
11. avgust
Nakon 3-4 dana, turšiju treba pretakati crevom. Prvih nekoliko dana pretočite je jedanput na dan, a nakon 1 nedelje možete je pretakati u nekoliko dana jednom....
Seoska turšija u buretuSeoska turšija u buretu
16. avgust
1
Na dno bureta se sipa so i lepo se pokvasi sirćetom. Prvo se stavlja šargarepa, ako je sitna ne seče se, a ako je krupnija seče se na dva dela. Karfiol se deli na velike ružice i dodaje u šargarepu u buretu. Sledeći je...
Brza turšija u buretuBrza turšija u buretu
04. sep.
Brza turšija u buretu može se konzumirati već sledećeg dana. Na hladnom mestu traje više od mesec dana....
Turšija za šijuTuršija za šiju
12. nov.
Gotova turšija se sipa u oprane i osušene tegle i preostala marinada se sipa u tegle podjednako. Stavljaju se poklopci, tegle sa turšijom se ne sterilišu....
Turšija od dženarikaTuršija od dženarika
02. jul
Dobija se ukupno 5 tegli turšije od dženarika....
Turšija od bamijeTuršija od bamije
26. sep.
Bamiju očistite od drški i ako je krupnija, isecite je na komade. Operite je dobro u slanoj vodi. Poređajte bamiju u tegle, a između nje stavite lovorov list, mirođiju i čenove belog luka. Pripremite salamuru: 2 dela...
Turšija od karfiolaTuršija od karfiola
18. nov.
Turšija se zatvara poklopcima. Prvih 7 dana tegle se okreću svaki dan, a posle deset dana potpuno je spremna za konzumaciju....
Turšija od dženarikeTuršija od dženarike
09. jul
Zatim stavite turšiju od dženarike na hladno i tamno mesto....
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Zbog čega nam je potreban magnezijum?
29. nov.
Magnezijum je mineral, koji se najčešće nalazi u prirodi u obliku različitih hemijskih jedinjenja sa kalcijumom. Nalazi se u morskoj vodi, mineralnim izvorima i u zelenom pigmentu biljaka. Poznato je da je magnezijum...
Zbog čega je tarator toliko koristan?Zbog čega je tarator toliko koristan?
13. avgust
Hladna letnja supa, nazvana tarator, naše je omiljeno iskušenje za hlađenje tokom vrelih letnjih dana. Ne samo da ga je vrlo lako napraviti, već je i tako osvežavajuć i koristan predlog. Kao što verovatno znate, tarator...
Zbog čega treba da jedeno speltu?Zbog čega treba da jedeno speltu?
14. jul
U poslednje vreme zdrava ishrana postaje sve popularnija i to nije ništa neobično. Svi žele da budu zdravi, a pravilna ishrana je ključ toga. Zbog toga su proizvodi poput spelte sve popularniji kod ljudi koji brinu o svom...
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Zbog čega su korisne pečene jabuke?
23. nov.
Svako od nas zna o visokoj hranljivoj vrednosti i mnogim prednostima svežih jabuka, ali malo ljudi zna da jabuke, kada su pečene, nisu ništa manje korisne. Ovaj metod kulinarske obrade omogućava vam da u voću sačuvate...
Obična mešana turšija u buretuObična mešana turšija u buretu
13. avgust
Ostavite turšiju 3 dana i nemojte otvarati poklopac. Nakon 3 dana pretočite tečnost jednom dnevno, dok turšija ne bude spremna za upotrebu. Turšija je spremna za oko 2 nedelje....
Turšija s karfiolom i šargarepomTuršija s karfiolom i šargarepom
20. sep.
Brza turšija i lagana za pripremu....