Kanape podrazumeva plato na kome možete poređati ukusne zalogajčiće, koji ujedno predstavljaju odličnu kombinaciju ukusa, aroma i strukture. Kanape se može poslužiti pre večere, zajedno uz piće, a možete da napravite i kanape za žurku sa najrazličitijim zalogajčićima.
Osnova za zalogajčiće
Hleb
Isecite kriške hleba, uklonite korice, pa sredinu isecite na kvadrate, trouglove ili romboide, a možete ih iseći pomoću rezača za testo. Hleb isečen na bilo koji način se može peći, pržiti sa maslacem ili da se blago premaže uljem i da se peče u rerni 10 minuta na 190 stepeni, dok ne postanu hrskavi i dok ne dobiju zlatnu boju. Koristite različite vrste hleba ili ispecite manje hlepčiće.
Testa
Koristite sledeće načina da napravite testo za podlogu.
Kuvano testo: Pomoću šprica istisnite male kiflice na vlažnu tepsiju za pečenje.
Testo za palačinke: supenm kašikom uzimate od testa i pržite po minut sa svake strane
Jorširski puding: napravite mini-pudinge.
Isecite debele komadiće tikvice i šargarepe dijagonalno isečene, a možete iseći kuvan krompir na debele komadiće i mladu rotkvu.
Ukrasi i nadevi za zalogajčiće
- Stavite tanke kriške svinjskog mesa i sosa od jabuke preko malih jorkširskih pudinga. Ukrasite kres salatom.
- Stavite tanke komadiće pečenog goveđeg mesa, 1 kašičicu sosa za meso i malo sosa od rena preko jorkširskih pudinga.
- Stavite komadić srednje pečenog jagnjećeg mesa preko jorkširskih pudinga, a preko žele od ribizle.
- Kombinujte kriške paradajza, malo iseckane zelene salate sa malim hlepčićima i domaćim ćuftama.
- Pomoću šprica stavite umućeni kavijar u kiflice koje ste napravili od testa na pari, pa ukrasite mirođijom. Poslužite sa paprikama raznih boja, tikvicama, krastavcima i šargarepom. Ukrasite kres salatom.
- Napunite ispečene čamce od testa sitno iseckanim pilećim mesom i sosom od sira. Ukrasite belim grožđem i peršunom.
- Napunite korpice za tartalete od testa sa maslacem, dok još nisu pečene, smesom od mrvljenog sira Stilton i gustom pavlakom i pecite ih na 200 stepeni oko 10-15 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju i dok ne narastu.
- Napunite pečene korpice od testa sotiranim prazilukom i iseckanom slaninom i ukrasite ih tvrde kuvanim jajetom.
Punjeno povrće
Punjeni paradajz
Isecite gornji deo paradajza i napravite udubljenje. Napunite ga krem sirom i iseckanim svežim bosiljkom.
Na skuvanim malim i mladim krompirićima napravite prorez u obliku krsta i otvorite taj prorez. Preko svakog krompira stavite 1 kašičicu kisele pavlake i malo iseckanog svežeg luka.
Punjeni krastavac
Isecite komadiće krastavca, tako da budu 2.5 cm debljine, pa blago izdubite sredinu i napunite je sa malo tartar sosa i skuvanim škampima. Ukrasite grančicama mirođije.
Komentari