Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Pogledajte koje su to koristi i naučite zbog čega je korisno da jedete tikvice redovno....
10. avgust
Zašto treba redovno jesti hlebAli upravo mek i beo hleb najviše škodi organizmu, jer podstiče veliku salivaciju, pa redovna konzumacija ove vrste hleba može biti razlog za pojavu gastritisa....
02. maj
Tahini od susama - sve koristiSadržaj gvožđa, selena, cinka i bakra u tahiniju od susama čine ga prirodnim imunostimulatorom....
13. nov.
Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?Zbog toga je i dalje treba redovno piti čaj od kamilice:
Izvor antioksidanasa
Čaj od kamilice takođe je bogat antioksidansima i ima antimikrobna svojstva koja su dobra za naše zdravlje pored njegove sposobnosti da nas...
25. maj
Tahini od crnog susamaNakon što se završili sipajte tahini u odgovarajuće teglice ili druge posude i čuvajte na hladnom....
23. januar
Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?Svi znamo koliko je dobro za naše zdravlje da obezbedimo dovoljno vitamina C za naš organizam u promenljivim vremenskim uslovima. Zima je vreme kada konzumiramo najviše limuna i citrusa. Limun se može iscediti i piti...
13. avgust
Kako se pravi tahini od susama?Tahini od susama možete koristiti i za različite vrste humusa, kolača, baklave itd. Ono što treba da uradite je da ga pomešate sa medom u odnosu 1: 2....
06. okt.
Tahini od susama - čudo 21. vekaMnogo je VAŽNO da se napomene, da uprkos dokazanim koristima, tahini od susama može izazvati alergiju!...
25. dec.
Zbog čega treba da jedeno speltu?Muškarci koji redovno konzumiraju speltu nikada se neće suočiti sa problemima povezanim sa smanjenim libidom....
14. jul
Tahini od susama - sastav, koristi i upotrebaTahini od susama je izuzetno koristan, ukusan i prijatan sastojak. On predstavlja pastu od mlevenih semenki susama. Njegova upotreba u kujinji je u slanim, ali i u slatkim jelima....
08. okt.
Arapska pasta od susama - tahiniUbacite susam, brašno i so.
Neprestano mešati dok susam ne dobije zlatnu boju.
U blender ubaciti susam i ulje. Blendati dok se sve ne sjedini....
25. dec.
Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?Magnezijum se ne može sintetizovati i skladištiti duže vreme u telu i to zahteva njegov redovan unos u dovoljnim količinama....
09. maj
Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?Ali, ne treba piti više od tri šolje lipe dnevno;
2. Čaj od lipe pomaže sistemu za varenje - u većini slučajeva, kada smo nervozni, to utiče na naš sistem za varenje....
07. mart
Nekoliko važnih razloga da rednovno konzumirate tahini od susamaTahini od susam ajača dečiji organizam.
Tahini je visokokaloričan, daje sitost i zato se treba konzumirati ujutru....
22. maj
Bujon od kostiju: Kako da ga napravite i 6 razloga zbog čega vam trebaTako vremenom njegova redovna konzumacija može dovesti d oskidanja kilograma.
6. Poboljšava san i aktivnost mozga - aminokiselina glicin, koja se nalazi u kostima je sa dokazanim blagotvornim efektom na san....
06. jul
Keksići od susama sa medomNa kraju sipamo sirov susam i brašno sa praškom za pecivo.
Mutimo kašikom, dodajemo suvo grožđe i brusnice. Ponovo promešamo da se pomešaju svi sastojci i da se dobije gusta smesa....
18. okt.
Zbog čega je luk koristan?Svako povrće je važno za naše zdravlje, ali neka od njih imaju zaista jedinstvena svojstva. Takav je luk, član porodice Allium, roda cvetnih biljaka koji takođe uključuje beli luk, šalot (ljutiku), praziluk i divlji...
06. okt.
Zbog čega pileća supa leči?Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju.
Zašto pileća...
12. januar
Zbog čega je prženje štetno?Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan. Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas? Šta se...
14. jul
Zbog čega je heljda korisna i zašto je treba jesti?U zaključku, treba reći da sa heljdom ne treba preterivati, jer često može dovesti do alergijske reakcije, ali vas to ne sprečava da s vremena na vreme isprobate naše ukusne recepte sa heljdom....
30. mart
Čaj od pimenta - zbog čega ga treba piti?Svi smo čuli za piment i znamo da je to začin. Međutim, da li ste se ikada zapitali koje su njegove prednosti i korisna svojstva. Sada ćemo razgovarati o ovome, a tačnije o tome za šta čaj od pimenta može biti koristan...
16. jun
Zbog čega nam je potreban magnezijum?Većina žena koje uzimaju kontracepcijske pilule imaju nedovoljan nivo Mg u krvi i treba da vode računa da ovaj element unose hranom....
29. nov.
Zbog čega je tarator toliko koristan?Hladna letnja supa, nazvana tarator, naše je omiljeno iskušenje za hlađenje tokom vrelih letnjih dana. Ne samo da ga je vrlo lako napraviti, već je i tako osvežavajuć i koristan predlog.
Kao što verovatno znate, tarator...
13. avgust
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Jedna porcija ne bi trebalo da pređe 300 grama i možete jesti pet puta dnevno. Voće za dijetu treba pripremiti bez šećera, meda i oraha, možete dodati samo cimet ili đumbir....
23. nov.