Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Krem sa espresom i rumomKrem sa espresom i rumom
10. sep.
Ugrejte espreso i dodajte želatin. Kad se rastopi dodajte kafu i umutite sa jajima i šećerom. Ostavite smesu da se potpuno ohladi. U međuvremenu umutite belanca sa šećerom dok se ne dobiju meki vrhovi....
Perfektni kokteli za plažuPerfektni kokteli za plažu
06. avgust
Leto je tu i svačiji san je da leži na plaži pored mora sa koktelom u ruci. Kokteli na moru savršeno su osvežavajuće piće, a umerena količina alkohola u njima podstiče dobro raspoloženje. Evo nekoliko zanimljivih ideja...
Espreso sa likerom od jaja i malinamaEspreso sa likerom od jaja i malinama
28. avgust
Namirnice u receptu su za jednu kafu. Ispasirajte smrznute maline, sok od limuna i sirup od vanile. Smesu sipajte u višoku staklenu čašu. Pažljivo, prvo dodajte liker od jaja, a zatim i espreso....
Značenje joda za organizamZnačenje joda za organizam
21. dec.
Supstanca jod je hemijski element koji igra važnu ulogu: koristi se kao osnovni materijal za hormone koje proizvodi štitna žlezda, a koji regulišu mnoge aktivnosti u našem telu. Trebalo bi da obezbedimo jod iz naše ishrane...
Perfektni GvakamolePerfektni Gvakamole
20. jun
Paradajz oljuštite uz pomoć ljuštilice za krompir ili ga ubacite za kratko u vruću vodu i oljuštite rukama. rasecite paradajz, odstranite tečnost i semenke i ostavite samo čvrsti deo. Naseckajte ga na kockice....
Top saveti za perfektne palačinkeTop saveti za perfektne palačinke
18. sep.
Perfektne palačinke, meke, zlatne boje i poslužene sa omiljenom slatkom ili čokoladom je idealni doručak i desert mnogima. Ali, kako da ih napravimo? 1....
Kako da očistimo aparat za espresoKako da očistimo aparat za espreso
08. nov.
U poslednje vreme, jedan od najkorišćenijih električnih uređaja u našim domaćinstvima je aparat za espreso. Ona priprema naš lek za razbuđivanje - kafu....
Perfektni kolač CrnčePerfektni kolač Crnče
01. april
Gotovu čokoladnu glazuru prelijte preko još tople kore za kolač. Prijatno uz perfektni kolač Crnče!...
Perfektni punjeni paradajzPerfektni punjeni paradajz
12. feb.
Perfektni paradajz poslužite u odgovarajućem tanjiru sa malo peršuna preko njega (može i bosiljak ili neki drugi zeleni začin) i uz nekoliko domaćih brusketa....
Espreso RomanoEspreso Romano
27. april
Pomoću mašine za kafu napravite espreso kafu i koristite manju šoljicu. Poželjno je da se napravi dobra pena. Dobijenoj kafi dodajte sveže isceđen sok od limuna. Poslužite sa kriškom limuna i šećerom....
Domaći Espreso MartiniDomaći Espreso Martini
26. okt.
1
Kada se mleko ohladi, odmah dodajte espreso koji smo pripremili u mašini, a nakon što se potpuno ohladi dodajte votku. Espreso Martini je spreman....
Perfektni pečeni bataci u rerniPerfektni pečeni bataci u rerni
25. maj
Za garnir dodajte iseckane kisele krastavčiće....
Perfektni kolač od jabuka sa kremomPerfektni kolač od jabuka sa kremom
04. mart
U kalup sa zidovima koji se odvajaju prečnika 26 cm stavite papir za pečenje. Sipajte smesu za koru i poravnajte je. Ohlaženi kraj sipajte u špric sa okruglim vrhom....
Koliko grama kafe se stavlja za espreso?Koliko grama kafe se stavlja za espreso?
26. nov.
Dupli espreso Dvostruka porcija espresa ima zapreminu od 30 do 60 grama gotovog napitka od kafe u šoljici. Količina mlevene kafe za duplu dozu espresa varira od 12 do 20 grama....
Fredo EspressoFredo Espresso
25. jun
Fredo espresso poslužite sa kockom leda i slamčicom....
Espresso dolceEspresso dolce
21. dec.
U espresso kafu sipati amareto liker. Promešati. Uzeti pravougaonu posudu dubine 6-7 cm i u nju složiti piškote natopljene u espresso kafu....
Šta je sve potrebno za perfektan svinjski ražnjić?Šta je sve potrebno za perfektan svinjski ražnjić?
23. januar
Ako izuzmemo vegetarijance i vegane, gotovo je svaki čovek ljubitelj dobrih ražnjića. Oni se mogu jesti tokom cele godine. Sasvim je pogrešno smatrati da se svinjsko meso treba jesti samo tokom zimskih meseci, pošto...
Torta Saher sa espreso kremomTorta Saher sa espreso kremom
27. april
Prebacijte smesu u kalup za tortu i pecite na 180 stepeni 25 minuta. Za kakao krem sa maslacem umutite mekani maslac sa šećerom u prahu dok ne dobijete mekan krem. Dodajte šolju espresa i kakao u prahu....
Kolači sa espresomKolači sa espresom
09. avgust
1
Mutimo i dodajemo prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom za hleb. Promešamo da dobijemo smesu za kolač i sipamo u pravougaoni pleh, obložen papirom za pečenje....
Čokoladni kolač sa espresomČokoladni kolač sa espresom
19. januar
Prosjte brašno, prašak za pecivo, vanilu kakao i so. Dodaje ih u smesu od jaja, stavljajte i espreso. Mešajte spatulom dok se potpuno ne integrišu. Namažite kalup i sipajte smesu....
Kako da napravimo pravi espreso kod kućeKako da napravimo pravi espreso kod kuće
22. nov.
Bogat tamno-smeđi krem nazvan kajmak ili pena na površini šoljice je najbolji pokazatelj pravilno skuvane količine espresa....
Kako se pravi savršeni espreso? Objašnjenje naučnikaKako se pravi savršeni espreso? Objašnjenje naučnika
08. januar
Studija je pokazala da je jedan od razloga nezadovoljavajućeg ukusa espresa previše fino mlevena kafa....
Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinuKako da pripremimo perfektno pohovanu piletinu
28. jul
Perfektno pohovana piletina je sočna, hrskava i punog ukusa. Uz odgovarajuću tehniku i neke tajne sastojke, možete pripremiti ukusnu pohovanu piletinu u udobnosti svoje kuhinje....
Kako se kuva perfektna kafa?Kako se kuva perfektna kafa?
03. jul
Postoji li neka stvar lepša od šoljice aromatične kafe za početak dana? Omiljen milionima ljudi topli napitak zapravo ima mnoge suptilnosti u pripremi koje malo ko zna. Pripremi savršene šoljice kafe doprinose:...
Vrste kafe prema načinu pripremeVrste kafe prema načinu pripreme
04. jun
Da bi imali dobru kremu (kajmak), džezva bi trebalo da bude uža na vrhu. Zatim se piće polako sipa da bi se kajmak sačuvao....