Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Krem sa espresom i rumomUgrejte espreso i dodajte želatin. Kad se rastopi dodajte kafu i umutite sa jajima i šećerom. Ostavite smesu da se potpuno ohladi.
U međuvremenu umutite belanca sa šećerom dok se ne dobiju meki vrhovi....
10. sep.
Perfektni kokteli za plažuLeto je tu i svačiji san je da leži na plaži pored mora sa koktelom u ruci. Kokteli na moru savršeno su osvežavajuće piće, a umerena količina alkohola u njima podstiče dobro raspoloženje. Evo nekoliko zanimljivih ideja...
06. avgust
Espreso sa likerom od jaja i malinamaNamirnice u receptu su za jednu kafu.
Ispasirajte smrznute maline, sok od limuna i sirup od vanile.
Smesu sipajte u višoku staklenu čašu. Pažljivo, prvo dodajte liker od jaja, a zatim i espreso....
28. avgust
Značenje joda za organizamSupstanca jod je hemijski element koji igra važnu ulogu: koristi se kao osnovni materijal za hormone koje proizvodi štitna žlezda, a koji regulišu mnoge aktivnosti u našem telu.
Trebalo bi da obezbedimo jod iz naše ishrane...
21. dec.
Perfektni GvakamoleParadajz oljuštite uz pomoć ljuštilice za krompir ili ga ubacite za kratko u vruću vodu i oljuštite rukama. rasecite paradajz, odstranite tečnost i semenke i ostavite samo čvrsti deo. Naseckajte ga na kockice....
20. jun
Top saveti za perfektne palačinkePerfektne palačinke, meke, zlatne boje i poslužene sa omiljenom slatkom ili čokoladom je idealni doručak i desert mnogima.
Ali, kako da ih napravimo?
1....
18. sep.
Kako da očistimo aparat za espresoU poslednje vreme, jedan od najkorišćenijih električnih uređaja u našim domaćinstvima je aparat za espreso. Ona priprema naš lek za razbuđivanje - kafu....
08. nov.
Perfektni kolač CrnčeGotovu čokoladnu glazuru prelijte preko još tople kore za kolač.
Prijatno uz perfektni kolač Crnče!...
01. april
Perfektni punjeni paradajzPerfektni paradajz poslužite u odgovarajućem tanjiru sa malo peršuna preko njega (može i bosiljak ili neki drugi zeleni začin) i uz nekoliko domaćih brusketa....
12. feb.
Espreso RomanoPomoću mašine za kafu napravite espreso kafu i koristite manju šoljicu. Poželjno je da se napravi dobra pena.
Dobijenoj kafi dodajte sveže isceđen sok od limuna. Poslužite sa kriškom limuna i šećerom....
27. april
Domaći Espreso MartiniKada se mleko ohladi, odmah dodajte espreso koji smo pripremili u mašini, a nakon što se potpuno ohladi dodajte votku.
Espreso Martini je spreman....
26. okt.
1
Perfektni kolač od jabuka sa kremomU kalup sa zidovima koji se odvajaju prečnika 26 cm stavite papir za pečenje.
Sipajte smesu za koru i poravnajte je.
Ohlaženi kraj sipajte u špric sa okruglim vrhom....
04. mart
Koliko grama kafe se stavlja za espreso?Dupli espreso
Dvostruka porcija espresa ima zapreminu od 30 do 60 grama gotovog napitka od kafe u šoljici. Količina mlevene kafe za duplu dozu espresa varira od 12 do 20 grama....
26. nov.
Espresso dolceU espresso kafu sipati amareto liker. Promešati.
Uzeti pravougaonu posudu dubine 6-7 cm i u nju složiti piškote natopljene u espresso kafu....
21. dec.
Šta je sve potrebno za perfektan svinjski ražnjić?Ako izuzmemo vegetarijance i vegane, gotovo je svaki čovek ljubitelj dobrih ražnjića. Oni se mogu jesti tokom cele godine. Sasvim je pogrešno smatrati da se svinjsko meso treba jesti samo tokom zimskih meseci, pošto...
23. januar
Torta Saher sa espreso kremomPrebacijte smesu u kalup za tortu i pecite na 180 stepeni 25 minuta.
Za kakao krem sa maslacem umutite mekani maslac sa šećerom u prahu dok ne dobijete mekan krem. Dodajte šolju espresa i kakao u prahu....
27. april
Kolači sa espresomMutimo i dodajemo prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom za hleb.
Promešamo da dobijemo smesu za kolač i sipamo u pravougaoni pleh, obložen papirom za pečenje....
09. avgust
1
Čokoladni kolač sa espresomProsjte brašno, prašak za pecivo, vanilu kakao i so. Dodaje ih u smesu od jaja, stavljajte i espreso.
Mešajte spatulom dok se potpuno ne integrišu. Namažite kalup i sipajte smesu....
19. januar
Kako da napravimo pravi espreso kod kućeBogat tamno-smeđi krem nazvan kajmak ili pena na površini šoljice je najbolji pokazatelj pravilno skuvane količine espresa....
22. nov.
Kako se pravi savršeni espreso? Objašnjenje naučnikaStudija je pokazala da je jedan od razloga nezadovoljavajućeg ukusa espresa previše fino mlevena kafa....
08. januar
Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinuPerfektno pohovana piletina je sočna, hrskava i punog ukusa. Uz odgovarajuću tehniku i neke tajne sastojke, možete pripremiti ukusnu pohovanu piletinu u udobnosti svoje kuhinje....
28. jul
Kako se kuva perfektna kafa?Postoji li neka stvar lepša od šoljice aromatične kafe za početak dana?
Omiljen milionima ljudi topli napitak zapravo ima mnoge suptilnosti u pripremi koje malo ko zna.
Pripremi savršene šoljice kafe doprinose:...
03. jul
Vrste kafe prema načinu pripremeDa bi imali dobru kremu (kajmak), džezva bi trebalo da bude uža na vrhu.
Zatim se piće polako sipa da bi se kajmak sačuvao....
04. jun