Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čime da zamenimo pavlaku?Čime da zamenimo pavlaku?
17. jul
Ovaj proizvod se u ovom slučaju može zameniti na dva načina....
Čime da zamenimo šećer?Čime da zamenimo šećer?
16. mart
Evo koji su prirodni zaslađivači kojima lako možete zameniti šećer u nekom receptu za zdravu tortu ili ukusan krem. Stevija Stevija je jedan od najpopularnijih niskokaloričnih zaslađivača....
Čime da zamenimo sir u ishraniČime da zamenimo sir u ishrani
02. avgust
Sir je važan deo ishrane mnogih ljudi. Može da bude teško da se pronađu zdrave zamene sira, ale nije nemoguće! Kao dokaz za to navešćemo nekoliko zamena za sir koje treba da se probaju. Evo koje su to: Sir Neufchatel...
Čime da zamenimo jaja ako smo alergični?Čime da zamenimo jaja ako smo alergični?
05. jul
Druge ideje koje zamenjuju jaja - Da bi vaši hlebovi i pogače bili blistavi lepi, namažite ih maslinovim uljem umestom jajetom; - U slanim jelima jaja zamenite tofu sirom; - Za pohovanje koristite tempuru, za nju nije...
Čime da zamenimo pšenično brašno u keto slatkišima?Čime da zamenimo pšenično brašno u keto slatkišima?
01. jul
Prilikom pripreme slatkiša sa zamenama pšeničnog brašna, važno je da se ima u vidu da tekstura i ukus kranjeg proizvoda može biti drugačiji....
Čime da zamenimo sodu bikarbonu?Čime da zamenimo sodu bikarbonu?
29. april
Panika je bespotrebna, jer možemo uspešno zameniti sodu bikarbonu praškom za pecivo. Prašak za pecivo je beli prah koji se koristi za proizvodnju slatkiša, kolača, keksa i drugih vrsta poslastičarskih proizvoda....
Čime da zamenimo sveže mleko?Čime da zamenimo sveže mleko?
04. maj
Ako spadate u ljude, koji ne proizvode neophodne enzime za razgradnju laktoze - laktazu i renin, onda u svom jelovniku slobodno možete zameniti sveže mleko i mlečne proizvode sličnim biljnim proizvodima....
Sa čime da zamenimo jaja u palačinkama?Sa čime da zamenimo jaja u palačinkama?
10. april
Ja sam uradila sledeće kako bih zamenila jaja u receptu. Žicom sam umutila jednu supenu kašiku ulja i so dok ne pobele, dodala oko dve supene kašike vode, dobro umutila i dodala dve kašičice praška za pecivo....
Čime možemo da zamenimo prašak za pecivo?Čime možemo da zamenimo prašak za pecivo?
12. avgust
Kod većine peciva kuvari i pekari upotrebljavaju sredstva za narastanje testa. Sredstva za narastanje testa predstavljaju hemijska jedinjenja ili prirodne proizvode i sastojke, koji ulaze u reakciju sa drugim sastojcima...
Kako da blanširamo pirinač?Kako da blanširamo pirinač?
23. januar
Od blanširanog pirinča možete napraviti ukusnu svinjetinu sa pirinčem, pirinač sa povrćem, tikvice sa pirinčem, pa čak i kuglice od pirinča....
Kako da kuvamo smeđi pirinačKako da kuvamo smeđi pirinač
21. sep.
Nakon toga, smeđi pirinač se ostavlja na još 12 minuta, začini se maslacem i servira se kao ukusan garnirung. Italijanski način pripreme smeđeg pirinča je malo drugačiji....
Kako da skuvamo savršen pirinačKako da skuvamo savršen pirinač
30. april
Isperite i natopite Isperite pirinač nekoliko puta u hladnoj vodi. Dva su razloga za ispiranje pirinča. Neke od fabrika koje proizvode pirinač stavljaju talk kao pomoćno sredstvo pri mlevenju....
Čime može da se zameni kisela pavlaka?Čime može da se zameni kisela pavlaka?
03. maj
strongPonekad, da biste pripremili određeno jelo, potreban vam je sastojak koji baš u tom trenutku nemate u kuhinji ili ga ne možete nabaviti u datom trenutku, a baš želite da da to jelo skuvate. Ponekada, na vašu sreću...
Crveni pirinač - šta treba da znate?Crveni pirinač - šta treba da znate?
04. avgust
U sledećim redovima saznajte više o sastavu, vrednim svojstvima crvenog pirinča i neverovatnim koristima koje crveni pirinač donosi ljudskom zdravlju....
Biserni pirinač - šta treba da znamoBiserni pirinač - šta treba da znamo
12. okt.
Divno se slaže sa svim vrstama mesa i jelima sa ribom. Od bisernog pirinča može da se spremi odličan suši. Svako zna da suši ne može da se napravi od bilo kakvog pirinča....
Da li je beli pirinač koristan?Da li je beli pirinač koristan?
21. avgust
Pirinač je u grupi najstarijih žitarica na Zemlji....
Instant pirinač - šta treba da znamo?Instant pirinač - šta treba da znamo?
27. dec.
Raznolikost vrsta pirinča može da vam se čini zaista velika - beli pirinač, braon pirinač, blanšisan pirinač, Basmati pirinač, jasminov pirinač itd....
Kako da napravite ukusan prženi pirinač?Kako da napravite ukusan prženi pirinač?
23. maj
Pogledajte takođe: - Trikovi za savršeno kuvani pirinač; - Kako kuvati pirinač prema naučnicima; - Začini za pirinač....
Čime se može zameniti maskarpone?Čime se može zameniti maskarpone?
10. januar
Šta može zameniti Maskarpone Nažalost, ovaj divni proizvod nije uvek lako naći, a cena ovog mekog sira je prilično visoka. Zbog toga je prirodno pitanje kakav sir može zameniti maskarpone?...
Čime zameniti krompir u kuvanju?Čime zameniti krompir u kuvanju?
11. okt.
Hajde da vidimo čime možete zameniti krompir u receptima....
Čime se može zameniti rikota?Čime se može zameniti rikota?
12. april
Tofu sir, namirnica nastala fermentacijom sojinog mleka, može da zameni rikotu u veganskim jelima i jelima za osobe koje imaju alergije na mleko i mlečne proizvode....
Sa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino GriSa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino Gri
21. jul
Vino Pino Gri ima karakterističnu jaku aromu voća, laganu nijansu meda i veoma zasitan ukus. Pino Gri je jedno od takozvanih plemenitih vina, koja se smatraju jednom od najaristokratskijih napitaka. Pino Gri se servira ohlađeno...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...